Page 14 - medorledor53
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
אופן ההכנה: דג פורל עם
אגוזי לוז
יש לבקש ממוכר הדגים לפלט אותם ,אך יש לשמור את
הראשים ואת האידרות. שילוב מעניין ומפתיע בין הפורל ואגוזי הלוז
מצרכים ל 4 :מנות
ראשית מכינים ציר הדגים .שמים בסיר את הראשים והאידרות
של הדגים .שופכים מעל את היין ו 400מ"ל של מים .מביאים זמן ההכנה 15 :דקות
לרתיחה ואז ממשיכים לבשל על אש נמוכה ארבעים דקות. זמן בישול 45 :דקות
לאחר מכן מעבירים אותו דרך מסננת ומחזירים לסיר .מביאים מצרכים:
שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד קבלת ציר
2כפות שמן אגוזי לוז
מצומצם (כ 200 -מ"ל) 1כף קמח
מוסיפים לציר את השמנת ,מפלפלים וממליחים לפי הטעם,
מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד מלח ופלפל גרוס
40גר' אגוזי לוז
צמצום לחצי.
שופכים את ציר הדגים לקערת המקסר ,מוסיפים את אגוזי הלוז 30גר' חמאה
והשמן .טוחנים עד קבלת רוטב אחיד .שומרים בצד במקום חם. 200מ"ל יין לבן יבש
200מ"ל שמנת בישול
ממליחים ,מפלפלים ומקמחים את הפילטים של הפורל.
ממיסים את החמאה במחבת .מניחים את פילטים הפורל. 2דגי פורל
מטגנים מכל צד כ 3-דקות. 14
להגשה מניחים את פילה הדג על צלחת ומעל שופכים מן הרוטב.
ניתן להגיש עם פירה שבתוכה הוספנו מעט שמן אגוזי לוז.