Page 14 - medorledor53
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                             ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                        ‫אופן ההכנה‪:‬‬            ‫דג פורל עם‬
                                                                 ‫אגוזי לוז‬
‫יש לבקש ממוכר הדגים לפלט אותם‪ ,‬אך יש לשמור את‬
                                     ‫הראשים ואת האידרות‪.‬‬     ‫שילוב מעניין ומפתיע בין הפורל ואגוזי הלוז‬
                                                                                ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫ראשית מכינים ציר הדגים‪ .‬שמים בסיר את הראשים והאידרות‬
‫של הדגים‪ .‬שופכים מעל את היין ו ‪ 400‬מ"ל של מים‪ .‬מביאים‬                       ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫לרתיחה ואז ממשיכים לבשל על אש נמוכה ארבעים דקות‪.‬‬                              ‫זמן בישול‪ 45 :‬דקות‬
‫לאחר מכן מעבירים אותו דרך מסננת ומחזירים לסיר‪ .‬מביאים‬                                    ‫מצרכים‪:‬‬
‫שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד קבלת ציר‬
                                                                                   ‫‪ 2‬כפות שמן אגוזי לוז‬
                                      ‫מצומצם (כ ‪ 200 -‬מ"ל)‬                                   ‫‪ 1‬כף קמח‬
‫מוסיפים לציר את השמנת‪ ,‬מפלפלים וממליחים לפי הטעם‪,‬‬
‫מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד‬                                          ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                                                                        ‫‪ 40‬גר' אגוזי לוז‬
                                                ‫צמצום לחצי‪.‬‬
‫שופכים את ציר הדגים לקערת המקסר‪ ,‬מוסיפים את אגוזי הלוז‬                                    ‫‪ 30‬גר' חמאה‬
‫והשמן‪ .‬טוחנים עד קבלת רוטב אחיד‪ .‬שומרים בצד במקום חם‪.‬‬                               ‫‪ 200‬מ"ל יין לבן יבש‬
                                                                                  ‫‪ 200‬מ"ל שמנת בישול‬
      ‫ממליחים‪ ,‬מפלפלים ומקמחים את הפילטים של הפורל‪.‬‬
‫ממיסים את החמאה במחבת‪ .‬מניחים את פילטים הפורל‪.‬‬                                               ‫‪ 2‬דגי פורל‬

                                  ‫מטגנים מכל צד כ‪ 3-‬דקות‪.‬‬                                            ‫‪14‬‬
‫להגשה מניחים את פילה הדג על צלחת ומעל שופכים מן הרוטב‪.‬‬

       ‫ניתן להגיש עם פירה שבתוכה הוספנו מעט שמן אגוזי לוז‪.‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19