Page 29 - medorledor146
P. 29

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬יהודית לוטואק‬

                            ‫פרוסות הבצל‪ ,‬ולטגן עד הזהבה‪.‬‬          ‫רושטי תפוחי אדמה‬
‫להוסיף את הבצל לתפוחי האדמה המגורדים‪ ,‬לערבב היטב‪,‬‬                            ‫(שוויצרי)‬

            ‫להמליח ולפלפל לפי הטעם ולהוסיף אגוז מוסקט‪.‬‬                                              ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫באותה המחבת שהשתמשנו יש להמיס ‪ 40‬גרם חמאה‪ ,‬לשטח‬                                                    ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫את התערובת בתוכה בצורה אחידה‪ ,‬ולטגן עד הזהבה על אש‬                                                  ‫זמן טיגון‪ 20 :‬דקות‬
‫נמוכה‪ .‬בזמן הטיגון יש לכסות את המחבת על מנת ליצור אידוי‬
                                                                                                              ‫מצרכים‪:‬‬
                                   ‫ובישול מלא של הרושטי‪.‬‬                                        ‫‪ 6‬תפוחי אדמה גדולים‬
‫כאשר הצד התחתון מוזהב‪ ,‬הופכים את המחבת על צלחת‬
                                                                                                           ‫‪ 1‬בצל גדול‬
                                               ‫חסינת אש‪.‬‬                                               ‫‪ 100‬גרם חמאה‬
‫ממיסים ‪ 30‬גרם חמאה ומחזירים בעדינות את הרושטי לטיגון‬                                                ‫קורט אגוז מוסקט‬

                                                ‫בצד השני‪.‬‬                                                  ‫מלח ופלפל‬
                                                                                                    ‫קרם פרש להגשה‬
                            ‫הגשה‪:‬‬                                                            ‫וניתן להוסיף קוויאר אדום‬

‫מחלקים את הרושטי למשולשים ומגישים לכל סועד‪ ,‬כשבמרכז‬                                                            ‫ההכנה‪:‬‬
                                                             ‫לקלף את תפוחי האדמה‪ ,‬לגרד על פומפייה גסה או בעזרת‬
                            ‫השולחן‪ ,‬מגישים קרם פרש וקוואיר‪.‬‬
                                                                                                            ‫מעבד מזון‪.‬‬
‫וכל סועד יכול להוסיף מעל קרם פרש וגם אם אוהבים קוויאר‬        ‫לאחר הגירוד יש לסחוט טוב טוב את תפוחי האדמה על מנת‬

           ‫תבשילים ותוספות‬  ‫אדום (סלמון)‪.‬‬                                  ‫להוציא את כל הנוזלים שתפוחי האדמה הגירו‪.‬‬
                                                                               ‫במקביל לפרוס את הבצל לפרוסות דקות‪.‬‬
‫סרוק אותי‬
                                                             ‫להמיס בתוך במחבת בקוטר ‪ 30 ,28‬גרם חמאה ולהוסיף את‬
‫‪29‬‬
                                                                                                               ‫גיליון ‪146‬‬
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34