Page 31 - medorledor146
P. 31
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
הטבה למדור לדור10 בתוקף עד 30/11/25
%מ ימא5וגהוו2וןהד8ימ8התנו8שלי3תוהרו7נטו-תשי4חאלם5קה0 ההכנה: טארט (פאי) תפוחי עץ
לבצק: 2תבניות פאי ארוכות נשלפות
זמן ההכנה 15 :דקות
בקערת מערבל המזון עם הלהב הגדול ,מניחים את הביצה, זמן אפיה 45 :דקות
המלח והסוכר ומעבדים יחד .מוסיפים את הקמח ואת תמצית מצרכים:
לבצק
הוניל ומערבלים עד קבלת מרקם שנראה כמו חול .חותכים את
250גר' קמח
החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים .מערבלים עד קבלת כדור . 125גר' חמאה
100גר' סוכר
משמנים מעט את התבניות ומניחים את הבצק .יש ליצור שכבה
1ביצה
לא עבה מדי ולהדק גם בדפנות הפאי .מחוררים את הבצק קורט מלח
1/2כפית תמצית וניל
בעזרת מזלג ומניחים במקרר למשך שעה .
למילוי:
*אפשר להכין זאת יום קודם. 4תפוחי עץ
ריבה פירות יער או פטל
מחממים תנור ל 180מעלות.
1ביצה
לאחר מכן מוציאים מהקירור ומורחים מעל הבצק שכבת ריבה 50מ"ל שמנת מתוק
אחידה .יש לקלוף את התפוחים ,חוצים אותם לשניים ולהוציא 2שקיות סוכר וניל
את הליבה .פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ומסדרים
אותם אחת מעל השנייה בתבנית .מערבבים בקערה קטנה את
הביצה ,השמנת וסוכר הוניל עד לקבלת מרקם אחיד .שופכים
מעל התפוחים .אופים בתנור במשך 45דקות או עד שהעוגה
קינוחים זהובה.
סרוק אותי
גיליון 31 146