Page 31 - medorledor146
P. 31

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

 ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬                                  ‫בתוקף עד ‪30/11/25‬‬

‫‪%‬מ ימא‪5‬וגהוו‪2‬וןהד‪8‬ימ‪8‬התנו‪8‬שלי‪3‬תוהרו‪7‬נטו‪-‬תשי‪4‬חאלם‪5‬קה‪0‬‬                   ‫ההכנה‪:‬‬    ‫טארט (פאי) תפוחי עץ‬

                                                                       ‫לבצק‪:‬‬                            ‫‪ 2‬תבניות פאי ארוכות נשלפות‬
                                                                                                                 ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫בקערת מערבל המזון עם הלהב הגדול‪ ,‬מניחים את הביצה‪,‬‬                                                                  ‫זמן אפיה‪ 45 :‬דקות‬

‫המלח והסוכר ומעבדים יחד‪ .‬מוסיפים את הקמח ואת תמצית‬                                                                           ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                                                ‫לבצק‬
‫הוניל ומערבלים עד קבלת מרקם שנראה כמו חול ‪ .‬חותכים את‬
                                                                                                                         ‫‪ 250‬גר' קמח‬
‫החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים‪ .‬מערבלים עד קבלת כדור ‪.‬‬                                                                   ‫‪ 125‬גר' חמאה‬
                                                                                                                        ‫‪ 100‬גר' סוכר‬
‫משמנים מעט את התבניות ומניחים את הבצק‪ .‬יש ליצור שכבה‬
                                                                                                                               ‫‪1‬ביצה‬
‫לא עבה מדי ולהדק גם בדפנות הפאי‪ .‬מחוררים את הבצק‬                                                                           ‫קורט מלח‬
                                                                                                                ‫‪ 1/2‬כפית תמצית וניל‬
                    ‫בעזרת מזלג ומניחים במקרר למשך שעה ‪.‬‬
                                                                                                                               ‫למילוי‪:‬‬
                                                      ‫*אפשר להכין זאת יום קודם‪.‬‬                                           ‫‪ 4‬תפוחי עץ‬
                                                                                                              ‫ריבה פירות יער או פטל‬
                                                      ‫מחממים תנור ל‪ 180‬מעלות‪.‬‬
                                                                                                                              ‫‪ 1‬ביצה‬
‫לאחר מכן מוציאים מהקירור ומורחים מעל הבצק שכבת ריבה‬                                                              ‫‪ 50‬מ"ל שמנת מתוק‬

‫אחידה ‪ .‬יש לקלוף את התפוחים‪ ,‬חוצים אותם לשניים ולהוציא‬                                                             ‫‪ 2‬שקיות סוכר וניל‬

‫את הליבה‪ .‬פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ומסדרים‬

‫אותם אחת מעל השנייה בתבנית ‪.‬מערבבים בקערה קטנה את‬

‫הביצה‪ ,‬השמנת וסוכר הוניל עד לקבלת מרקם אחיד ‪.‬שופכים‬

‫מעל התפוחים ‪ .‬אופים בתנור במשך ‪ 45‬דקות או עד שהעוגה‬

           ‫קינוחים‬                                                     ‫זהובה‪.‬‬

‫סרוק אותי‬

‫גיליון ‪31 146‬‬
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36