Page 27 - medorledor146
P. 27

‫מגזין מדור לדור‬                                               ‫תרבות ואומנות‬

   ‫טעמו של הזמן‪ :‬התמודדות‪ ,‬התבוננות‬
‫ובהירות בכוס יין ישראלית אחת מאת‪:‬אביטל גרינשטיין ‪-‬ניצן‬

                    ‫אולי גם אנחנו צריכים ללמוד לנוח‪.‬‬          ‫ש רגעים שבהם הכוס שאנו מרימים אל האור מגלה לנוי‬

‫להניח לרגע את הפחד‪ ,‬את הכעס‪ ,‬את הרעש – ולתת לדברים לשקוע‪.‬‬     ‫יותר מאשר צבע או צלילות של יין‪ .‬היא חושפת אותנו‪.‬‬
         ‫כי רק אז‪ ,‬כששכבות העכירות מתפזרות‪ ,‬מתגלה האור‪.‬‬
                                                              ‫הבהירות שביין – אותה שקיפות עמוקה שמזמינה אותנו להביט‬
                ‫במובן הזה‪ ,‬הבהירות היא לא מצב – היא בחירה‪.‬‬    ‫פנימה – היא אולי הדבר שהכי חסר לנו בתקופה הזו‪ ,‬שבה הכול‬
  ‫בחירה לראות גם את הכאב‪ ,‬גם את התקווה‪ ,‬גם את האדם שמולנו‪.‬‬
‫כמו יין שנפתח לאט בכוס‪ ,‬גם הלב שלנו נפתח מחדש – לטעם‪,‬‬                                   ‫מטלטל‪ ,‬שברירי‪ ,‬ולעיתים גם חשוך‪.‬‬
                                                              ‫עולם היין הישראלי מלמד אותנו דבר אחד ברור‪ :‬בהירות לא נולדת‬
                                            ‫לנשימה‪ ,‬לחיים‪.‬‬
‫כשאנחנו מרימים כוס יין ישראלי היום – היא לא רק כוס של טעם‪,‬‬                                                    ‫ביום אחד‪.‬‬
                                                              ‫כדי להגיע אליה‪ ,‬צריך לעבור תהליך ארוך של תסיסה‪ ,‬שקט‪,‬‬
         ‫אלא של משמעות‪ .‬זהו טקס קטן של חיים‪ ,‬של אנושיות‪.‬‬      ‫המתנה‪ .‬בדיוק כמו אדם שנמצא במסע של התמודדות – עם‬

       ‫היין מזכיר לנו שהחיים ממשיכים‪ ,‬גם כשקשה‪ ,‬גם‬                                         ‫פחד‪ ,‬עם אובדן‪ ,‬עם חוסר ידיעה‪.‬‬
                        ‫כשדמעה מתערבבת בלגימה‪.‬‬
                                                                   ‫היין לומד להתבהר מתוך הסערה‪ .‬ואנחנו – מתוך התבוננות‪.‬‬
‫ואולי דווקא עכשיו‪ ,‬ברגעים שבהם השיבה של החטופים מביאה‬         ‫לאורך השנים‪ ,‬ראינו כרמים שנשרפו‪ ,‬יבולים שנכחדו‪ ,‬אך אדמת‬
           ‫איתה גם שמחה וגם כאב – זה הזמן להתבונן באמת‪:‬‬
                                                                                      ‫היין הישראלית תמיד ידעה להתחדש‪.‬‬
‫להודות על מה שחזר‪ ,‬להוקיר את מה שנשאר‪ ,‬ולהתפלל על מה‬          ‫הגפן‪ ,‬כמו הנשמה האנושית‪ ,‬נראית שבורה – אבל דווקא מתוך‬
                                       ‫שעדיין בדרך הביתה‪.‬‬
                                                                ‫השורשים הפגועים‪ ,‬היא מוציאה פרי חדש‪ ,‬לעיתים מתוק יותר‪.‬‬

           ‫אביטל גרינשטיין – ניצן ‪ -‬מספרת את סיפור היין בארץ‬                         ‫כך גם אנחנו‪ ,‬כעם‪.‬‬
                                                              ‫ימים אלו‪ ,‬של שחרור חטופים – הם לא רק‬
           ‫על המומחית‬  ‫‪[email protected]‬‬                   ‫רגעים של הקלה‪ ,‬אלא של נשימה זהירה אחרי‬

‫סרוק אותי‬              ‫‪052-6566503‬‬                                                          ‫כאב ארוך‪.‬‬

                                                                ‫הם מלמדים אותנו שגם כשהגפן נדמה יבשה‪ ,‬עמוק באדמה עוד‬
                                                                                                            ‫זורם מיץ החיים‪.‬‬

                                                                ‫אנחנו מתבוננים‪ ,‬נושמים‪ ,‬מנסים להבין מה נשבר ומה עוד אפשר‬
                                                                ‫להצמיח‪ .‬יינן טוב לא ממהר‪ .‬הוא נותן ליין לנוח‪ ,‬לשקוע‪ ,‬להתבהר‪.‬‬

‫גיליון ‪27 146‬‬
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32