Page 30 - medorledor146
P. 30
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :יאהלוכדסיתדלונוטיןואק
4שיני שום פרוסות דק רוסטביף מאנטרקוט,
עשבי תיבול קונפי שום ורוטב בלסמי
מלח גס
מצומצם
הכנה:
לקונפי שום: זמן הכנה 20 :דקות
מחממים תנור מראש ל 180מעלות .שמים בתבנית את כל זמן אפיה של קונפי שום 40 :דקות
החומרים ,מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 40דקות.
לרוטב :שמים בסיר את החומץ והסוכר .מצמצמים כ 15 זמן בישול הרוטב 15 :דקות
זמן צליית הבשר 40 :דקות
דקות.
מגבירים את חום התנור, מצרכים:
כמה שעות לפני צליית הבשר מורחים אותו עם החרדלים קונפי שום:
ומשפדים אותו עם השום. 20שיני שום
מחממים שמן במחבת וסוגרים את הבשר מכל צדדיו. 1כף דבש
מעבירים לתבנית צלייה ומכניסים לתנור ל 30דקות. 3/4כוס שמן זית
מוציאים ,מכסים ברדיד אלומיניום ומחכים 10דקות. 3גבעולי תימין
1/2כפית מלח גס
להגשה:
מתבלים את הנתח ופורסים דק .מסדרים בצלחת עם רוטב בלסמי:
3/4כוס חומץ בלסמי
הקונפי שום ומזליפים רוטב מעל.
2כפות סוכר חום
בשרים
לרוסטביף
סרוק אותי 1/4כוס שמן זית
1ק"ג אנטרקוט בקר
2כפות חרדל גרעינים
2כפות חרדל רגיל
30