Page 30 - medorledor146
P. 30

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬יאהלוכדסיתדלונוטיןואק‬

                                   ‫‪ 4‬שיני שום פרוסות דק‬     ‫רוסטביף מאנטרקוט‪,‬‬
                                             ‫עשבי תיבול‬   ‫קונפי שום ורוטב בלסמי‬
                                                 ‫מלח גס‬
                                                                         ‫מצומצם‬
                                                   ‫הכנה‪:‬‬
                                             ‫לקונפי שום‪:‬‬                                       ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫מחממים תנור מראש ל‪ 180‬מעלות‪ .‬שמים בתבנית את כל‬                                  ‫זמן אפיה של קונפי שום‪ 40 :‬דקות‬
      ‫החומרים‪ ,‬מכסים ברדיד אלומיניום ואופים ‪ 40‬דקות‪.‬‬
‫לרוטב‪ :‬שמים בסיר את החומץ והסוכר‪ .‬מצמצמים כ ‪15‬‬                                         ‫זמן בישול הרוטב‪ 15 :‬דקות‬
                                                                                        ‫זמן צליית הבשר‪ 40 :‬דקות‬
                                                   ‫דקות‪.‬‬
                                 ‫מגבירים את חום התנור‪,‬‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
‫כמה שעות לפני צליית הבשר מורחים אותו עם החרדלים‬                                                        ‫קונפי שום‪:‬‬
                                ‫ומשפדים אותו עם השום‪.‬‬                                                ‫‪ 20‬שיני שום‬
‫מחממים שמן במחבת וסוגרים את הבשר מכל צדדיו‪.‬‬                                                            ‫‪ 1‬כף דבש‬
       ‫מעבירים לתבנית צלייה ומכניסים לתנור ל‪ 30‬דקות‪.‬‬                                            ‫‪ 3/4‬כוס שמן זית‬
      ‫מוציאים‪ ,‬מכסים ברדיד אלומיניום ומחכים ‪ 10‬דקות‪.‬‬                                              ‫‪ 3‬גבעולי תימין‬
                                                                                               ‫‪ 1/2‬כפית מלח גס‬
                                                  ‫להגשה‪:‬‬
‫מתבלים את הנתח ופורסים דק‪ .‬מסדרים בצלחת עם‬                                                          ‫רוטב בלסמי‪:‬‬
                                                                                            ‫‪ 3/4‬כוס חומץ בלסמי‬
                         ‫הקונפי שום ומזליפים רוטב מעל‪.‬‬
                                                                                                ‫‪ 2‬כפות סוכר חום‬
   ‫בשרים‬
                                                                                                       ‫לרוסטביף‬
‫סרוק אותי‬                                                                                       ‫‪ 1/4‬כוס שמן זית‬
                                                                                             ‫‪ 1‬ק"ג אנטרקוט בקר‬
                                                                                           ‫‪ 2‬כפות חרדל גרעינים‬
                                                                                               ‫‪ 2‬כפות חרדל רגיל‬

                                                                                                                 ‫‪30‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35