Page 29 - medorledor144
P. 29
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
ההכנה: כבדי עוף לצד מישמשים
שוטפים את המישמשים ,חוצים אותם לשניים ומגלענים אותם. מקורמלים
מחממים בסיר מים ,מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה .מוסיפים
את החיטה ומבשלים במשך עשר דקות .מסננים את החיטה. מצרכים ל 4 :מנות
במקביל ממיסים המחמאה/חמאה בשתי מחבתות ומוסיפים. זמן הכנה :חצי שעה
במחבת אחת מניחים את המישמשים ,ממליחים ומפלפלים זמן בישול :חצי שעה
לפי הטעם ,מפזרים מעל את הסוכר .מקרמלים את המישמשים
במשך שבע עד שמונה דקות כשמדי פעם הופכים אותם מצרכים:
600גר' כבדי עוף
בזהירות. 12מישמשים לא בשלים
במחבת השני מזהיבים את בצלי השאלוט ,מוסיפים את כבדי 4בצלי שאלוט קצוצים
העוף ,ממליחים ומלפלים לפי הטעם .מקפיצים אותם במשך
300גר חיטה
שבע עד שמונה דקות על אש גבוהה. 3כפות חומץ בלסמי
כשהכבדים מוכנים מניחים אותם תבנית שמעט חיממנו אותה
מראש .שופכים בתוך המחבת את חומץ הבלסמי ,בעזרת כף 1כפית סוכר
מעץ מגרדים את תחתית והדפנות של המחבת .שופכים מעל 50גר' מחמאה /חמאה
הכבדים. מלח ופלפל גרוס
על צלחת הגשה מניחים מעט כבדים ,לצד מישמשים והחיטה
המבושלת .זולפים מעל מרוטב הכבדים.
בשרים
סרוק אותי
גיליון 29 144