Page 29 - medorledor144
P. 29

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬  ‫כבדי עוף לצד מישמשים‬
‫שוטפים את המישמשים‪ ,‬חוצים אותם לשניים ומגלענים אותם‪.‬‬                     ‫מקורמלים‬
‫מחממים בסיר מים‪ ,‬מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה‪ .‬מוסיפים‬
 ‫את החיטה ומבשלים במשך עשר דקות‪ .‬מסננים את החיטה‪.‬‬                                                 ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
 ‫במקביל ממיסים המחמאה‪/‬חמאה בשתי מחבתות ומוסיפים‪.‬‬                                                ‫זמן הכנה‪ :‬חצי שעה‬
‫במחבת אחת מניחים את המישמשים‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‬                                                 ‫זמן בישול‪ :‬חצי שעה‬
‫לפי הטעם‪ ,‬מפזרים מעל את הסוכר‪ .‬מקרמלים את המישמשים‬
‫במשך שבע עד שמונה דקות כשמדי פעם הופכים אותם‬                                                               ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                   ‫‪ 600‬גר' כבדי עוף‬
                                                 ‫בזהירות‪.‬‬                                  ‫‪ 12‬מישמשים לא בשלים‬
‫במחבת השני מזהיבים את בצלי השאלוט‪ ,‬מוסיפים את כבדי‬                                            ‫‪ 4‬בצלי שאלוט קצוצים‬
‫העוף‪ ,‬ממליחים ומלפלים לפי הטעם‪ .‬מקפיצים אותם במשך‬
                                                                                                       ‫‪ 300‬גר חיטה‬
                       ‫שבע עד שמונה דקות על אש גבוהה‪.‬‬                                           ‫‪ 3‬כפות חומץ בלסמי‬
‫כשהכבדים מוכנים מניחים אותם תבנית שמעט חיממנו אותה‬
‫מראש‪ .‬שופכים בתוך המחבת את חומץ הבלסמי‪ ,‬בעזרת כף‬                                                       ‫‪ 1‬כפית סוכר‬
‫מעץ מגרדים את תחתית והדפנות של המחבת‪ .‬שופכים מעל‬                                             ‫‪50‬גר' מחמאה ‪/‬חמאה‬

                                                  ‫הכבדים‪.‬‬                                          ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫על צלחת הגשה מניחים מעט כבדים‪ ,‬לצד מישמשים והחיטה‬

                     ‫המבושלת‪ .‬זולפים מעל מרוטב הכבדים‪.‬‬

    ‫בשרים‬

‫סרוק אותי‬

‫גיליון ‪29 144‬‬
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34