Page 31 - medorledor144
P. 31

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬יהודית לוטואק‬
                              ‫בתוקף עד ‪30/9/25‬‬
            ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬
                                                                                       ‫קלפוטי שזיפים‬
           ‫‪%‬מ ימא‪5‬וגהוו‪2‬וןהד‪8‬ימ‪8‬התנו‪8‬שלי‪3‬תוהרו‪7‬נטו‪-‬תשי‪4‬חאלם‪5‬קה‪0‬‬
                                                                                                         ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                 ‫ההכנה‪:‬‬                                  ‫זמן הכנה‪ 5 :‬דקות‬
                                                                                                        ‫זמן אפיה‪ 35 :‬דקות‬
‫בעזרת חתיכה קטנה של חמאה משמנים תבנית עם דפנות‬
                                                                                                                  ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                 ‫גבוהים‪.‬‬                                       ‫‪ 30‬גר' קמח‬
                                                                                                             ‫‪ 50‬גר' חמאה‬
‫חותכים את השזיפים לשניים ומוציאים את הגלעין‪ .‬מסדרים‬                                                          ‫‪ 150‬מ"ל חלב‬
                                                                                                      ‫‪ 40‬גר' אבקת שקדים‬
‫אותם בתבנית כשהם צמודים אחת לשני‪ ,‬כשהחלק הפנימי‬
                                                                                                                   ‫‪ 3‬ביצים‬
                    ‫(הצד של הגלעין) כלפי מעלה‪.‬‬                                                                 ‫‪ 60‬גר' סוכר‬
                                                                                                   ‫‪ 400‬גר' שזיפים אדומים‬
‫ממיסים בסיר את החמאה‪ .‬בקערה מערבבים את הביצים יחד‬
                                                                                                                  ‫גיליון ‪144‬‬
           ‫עם הסוכר ומערבבים עד קבלת מרקם בהיר ותפוח‪.‬‬

‫מוסיפים לקערה את החמאה המומסת‪ ,‬הקמח‪ ,‬אבקת השקדים‬

                                                                 ‫והחלב‪ .‬מערבבים היטב‪.‬‬

‫שופכים את המלית מעל השזיפים ואופים במשך ‪ 35‬דקות בחום‬

                    ‫של ‪ 180‬מעלות‪ .‬מגישים כשהקלפוטי פושר‪.‬‬

           ‫קינוחים‬

‫סרוק אותי‬

‫‪31‬‬
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36