Page 35 - medorledor143
P. 35
מגזין מדור לדור
פלאן פטיסיאר
מצרכים ל 6 :מנות
זמן הכנה 45 :דקות
זמן בישול לקרם 15 :דקות
זמן אפיה 40-45 :דקות
תבנית 24עד 26
מצרכים:
לבצק:
250גר' קמח
125גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
צילום :יהודית לוטואק 1כף סוכר
מוסיפים לתוך תערובת הביצים ובהדרגה תוך הקצפה את הטבה למדור לדור10 בתוקף עד 31/8/25 50מל' מים קרים
החלב.
%מ ימא5וגהוו2וןהד8ימ8התנו8שלי3תוהרו7נטו-תשי4חאלם5קה0 לקרם:
לאחר מכן מחזירים את הכל לסיר ומבשלים תוך כדי בחישה עד 1ליטר חלב
קבלת קרם יציב (סוג של קרם פטיסייר) .מניחים בצד. 6חלמונים
מחממים תנור לחום של 180מעלות ()6
2ביצים
מעל הבצק שופכים את הקרם בעודו חם ,מחליקים אותה 200גר' סוכר
בעזרת ספטולה ומכניסים אתת התבנית לתנור. 90גר' קורנפלור
אופים במשך 40עד 45דקות. 2כפיות תמצית וניל משובחת
הפלאן מוכן כשהוא זהוב עם כתמים כהים.
ההכנה:
מוציאים מן התנור ומצננים ואז מכניסים אותו לקירור לפחות 4 לבצק:
שעות לפני ההגשה. בקערת המיקסר מניחים את הקמח יחד עם המלח והסוכר,
מערבבים ומוסיפים את קוביות החמאה ובפולסים קטנים
ניתן להגיש עם קולי פירות אדומים או קומפוט משמשים. מערבבים עד קבלת טקסטורה חולית .מוסיפים תוך ערבוב את
המים קרים ומערבבים עד קבלת כדור בצק.
קינוחים משטחים את הבצק על התבנית ,דוקרים אותה בעזרת מזלג
ומניחים במקרר למשך 30דקות.
סרוק אותי לקרם:
בסיר מחממים את החלב יחד עם תמצית וניל עד רתיחה.
מניחים בצד.
בקערת המיקסר מניחים את החלמונים ,הביצים והסוכר
ומקציפים
עד הלבנת התערובת .מוסיפים לתערובת תוך כדי קיפול
ובהדרגה את הקורנפלור עד קבלת מסה הומוגנית.
גיליון 35 143