Page 35 - medorledor143
P. 35

‫מגזין מדור לדור‬

                                                                                                                 ‫פלאן פטיסיאר‬

                                                                                                                                ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                                                                               ‫זמן הכנה‪ 45 :‬דקות‬
                                                                                                                        ‫זמן בישול לקרם‪ 15 :‬דקות‬
                                                                                                                            ‫זמן אפיה‪ 40-45 :‬דקות‬

                                                                                                                                  ‫תבנית ‪ 24‬עד ‪26‬‬

                                                                                                                                 ‫מצרכים‪:‬‬

                                                                                                                                 ‫לבצק‪:‬‬

                                                                                                                                 ‫‪ 250‬גר' קמח‬

                                                                                                               ‫‪ 125‬גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות‬

                                                                                                                                 ‫קורט מלח‬

‫צילום‪ :‬יהודית לוטואק‬                                                                                                             ‫‪ 1‬כף סוכר‬

‫מוסיפים לתוך תערובת הביצים ובהדרגה תוך הקצפה את‬             ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬                                  ‫בתוקף עד ‪31/8/25‬‬              ‫‪ 50‬מל' מים קרים‬
                                                    ‫החלב‪.‬‬
                                                           ‫‪%‬מ ימא‪5‬וגהוו‪2‬וןהד‪8‬ימ‪8‬התנו‪8‬שלי‪3‬תוהרו‪7‬נטו‪-‬תשי‪4‬חאלם‪5‬קה‪0‬‬                                         ‫לקרם‪:‬‬
‫לאחר מכן מחזירים את הכל לסיר ומבשלים תוך כדי בחישה עד‬                                                                                             ‫‪ 1‬ליטר חלב‬
        ‫קבלת קרם יציב (סוג של קרם פטיסייר)‪ .‬מניחים בצד‪.‬‬                                                                                            ‫‪ 6‬חלמונים‬
                     ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות (‪)6‬‬
                                                                                                                                                      ‫‪ 2‬ביצים‬
‫מעל הבצק שופכים את הקרם בעודו חם‪ ,‬מחליקים אותה‬                                                                                                   ‫‪ 200‬גר' סוכר‬
             ‫בעזרת ספטולה ומכניסים אתת התבנית לתנור‪.‬‬                                                                                          ‫‪ 90‬גר' קורנפלור‬
                              ‫אופים במשך ‪ 40‬עד ‪ 45‬דקות‪.‬‬                                                                          ‫‪ 2‬כפיות תמצית וניל משובחת‬
                  ‫הפלאן מוכן כשהוא זהוב עם כתמים כהים‪.‬‬
                                                                                                             ‫ההכנה‪:‬‬
‫מוציאים מן התנור ומצננים ואז מכניסים אותו לקירור לפחות ‪4‬‬                                                      ‫לבצק‪:‬‬
                                       ‫שעות לפני ההגשה‪.‬‬       ‫בקערת המיקסר מניחים את הקמח יחד עם המלח והסוכר‪,‬‬
                                                               ‫מערבבים ומוסיפים את קוביות החמאה ובפולסים קטנים‬
     ‫ניתן להגיש עם קולי פירות אדומים או קומפוט משמשים‪.‬‬     ‫מערבבים עד קבלת טקסטורה חולית‪ .‬מוסיפים תוך ערבוב את‬
                                                                            ‫המים קרים ומערבבים עד קבלת כדור בצק‪.‬‬
    ‫קינוחים‬                                                 ‫משטחים את הבצק על התבנית‪ ,‬דוקרים אותה בעזרת מזלג‬
                                                                                      ‫ומניחים במקרר למשך ‪ 30‬דקות‪.‬‬

‫סרוק אותי‬                                                                                                      ‫לקרם‪:‬‬
                                                                ‫בסיר מחממים את החלב יחד עם תמצית וניל עד רתיחה‪.‬‬

                                                                                                        ‫מניחים בצד‪.‬‬
                                                           ‫בקערת המיקסר מניחים את החלמונים‪ ,‬הביצים והסוכר‬

                                                                                                           ‫ומקציפים‬
                                                                 ‫עד הלבנת התערובת‪ .‬מוסיפים לתערובת תוך כדי קיפול‬

                                                                      ‫ובהדרגה את הקורנפלור עד קבלת מסה הומוגנית‪.‬‬

‫גיליון ‪35 143‬‬
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40