Page 34 - medorledor137
P. 34

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬  ‫כרובית מוקרמת‬
‫חותכים את עלי הכרובית‪ ,‬מפרקים את תפרחת הכרובית‬
‫לחלקים ושוטפים אותם‪ .‬אם יש כלי אידוי מניחים את תפרחת‬                          ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫הכרובית בה‪ .‬בסיר מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח‪.‬‬                               ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫כשהמים רותחים מניחים את כלי האידוי ומאדים את הכרובית‬                ‫זמן אידוי לכרובית‪ 15 :‬דקות‬
                                                                             ‫זמן אפיה‪ 30 :‬דקות‬
                                       ‫עד שהיא מתרככת‪.‬‬
‫במקביל מכינים את רוטב הבשמל‪ :‬ממיסים את החמאה‬                                           ‫מצרכים‪:‬‬
‫בסיר‪ ,‬מוסיפים מחוץ לאש את הקמח ומערבבים עד קבלת‬                                        ‫‪ 1‬כרובית‬
‫עיסה הומוגנית‪ .‬תוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב ומחזירים‬              ‫‪ 150‬גר' גבינה צהובה מגוררת‬
‫לאש‪ .‬מערבבים עד שהרוטב מסמיך‪ .‬מתבלים באגוז מוסקט‪,‬‬
‫מלח ופלפל גרוס‪ .‬מוסיפים לרוטב בשמל את הגבינה הצהובה‬                                 ‫רוטב בשמל‪:‬‬
‫ומערבבים עד קבלת מרקם חלק‪ .‬משמנים תבנית חסינת אש‪,‬‬                                  ‫‪ 30‬גר' חמאה‬
‫מניחים בה את תפרחת הכרובית ומעל שופכים את רוטב‬                                     ‫‪ 2‬כפות קמח‬
‫הבשמל כדי לכסות את הכרובית‪ .‬מחממים תנור לחום של‬                                   ‫‪ 1/2‬ליטר חלב‬
                                                                              ‫קורט אגוז מוסקט‬
         ‫‪ )6(180‬מעלות ואופים את הכרובית במשך חצי שעה‪.‬‬                          ‫מלח ופלפל גרוס‬

    ‫תבשילים ותוספות‬                                                                            ‫‪34‬‬

‫סרוק אות‬
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39