Page 34 - medorledor137
P. 34
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
ההכנה: כרובית מוקרמת
חותכים את עלי הכרובית ,מפרקים את תפרחת הכרובית
לחלקים ושוטפים אותם .אם יש כלי אידוי מניחים את תפרחת מצרכים ל 4 :מנות
הכרובית בה .בסיר מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח. זמן הכנה 15 :דקות
כשהמים רותחים מניחים את כלי האידוי ומאדים את הכרובית זמן אידוי לכרובית 15 :דקות
זמן אפיה 30 :דקות
עד שהיא מתרככת.
במקביל מכינים את רוטב הבשמל :ממיסים את החמאה מצרכים:
בסיר ,מוסיפים מחוץ לאש את הקמח ומערבבים עד קבלת 1כרובית
עיסה הומוגנית .תוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב ומחזירים 150גר' גבינה צהובה מגוררת
לאש .מערבבים עד שהרוטב מסמיך .מתבלים באגוז מוסקט,
מלח ופלפל גרוס .מוסיפים לרוטב בשמל את הגבינה הצהובה רוטב בשמל:
ומערבבים עד קבלת מרקם חלק .משמנים תבנית חסינת אש, 30גר' חמאה
מניחים בה את תפרחת הכרובית ומעל שופכים את רוטב 2כפות קמח
הבשמל כדי לכסות את הכרובית .מחממים תנור לחום של 1/2ליטר חלב
קורט אגוז מוסקט
)6(180מעלות ואופים את הכרובית במשך חצי שעה. מלח ופלפל גרוס
תבשילים ותוספות 34
סרוק אות