Page 35 - medorledor137
P. 35

‫מגזין מדור לדור‬

        ‫הטבה למדור לדור‬                               ‫צילום‪ :‬יהודית לוטואק‬
                                                                              ‫בתוקף עד ‪30/2/25‬‬
‫‪%‬מ ימא‪5‬וגהוו‪2‬וןהד‪8‬ימ‪8‬התנו‪8‬שלי‪3‬תוהרו‪7‬נטו‪-‬תשי‪4‬חאלם‪5‬קה‪100‬‬
                                                                                                ‫הכנה‪:‬‬                    ‫טארט תפוחי עץ‬
                                                                                                                             ‫נוסח נורמנדי‬
                                                               ‫יש לחמם את התנור ל‪ 180-‬מעלות‪.‬‬
                                                                                                                                               ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                                                      ‫יש לשמן תבנית אפיה מיועדת לטארט בקוטר ‪24‬‬                                             ‫זמן הכנה‪ 45-60 :‬דקות‬

                                                                                                ‫להכנת הבצק ‪:‬‬                                  ‫זמן אפיה‪ 30 :‬דקות‬

‫שמים בקערת המערבל את הקמח‪ ,‬מוסיפים את החמאה‬                                                                                                             ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                                                                ‫‪ 250‬גר' קמח לבן‬
                                                                                                ‫ומערבבים לתערובת חולית‪.‬‬
                                                                                                                                                  ‫‪ 150‬גר' חמאה‬
‫בקערה טורפים את הביצה עם כף מים ומוסיפים לתערובת‪.‬‬                                                                                                         ‫‪ 1‬ביצה‬

‫מוסיפים את הסוכר‪ ,‬תמצית הוניל וקורט מלח‪ .‬מערבבים עד‬                                                                                                  ‫‪ 50‬גר' סוכר‬
                                                                                                                                                     ‫‪ 1‬כפית וניל‬
                                                                                                ‫קבלת בצק רך ולא רטוב‪.‬‬                                ‫‪ 3‬תפוחי עץ‬

‫מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של ‪ 2-3‬מ"מ‪ .‬מסדרים‬                                                                                                         ‫מיץ לימון‬
                                                                                                                                                         ‫‪ 2‬ביצים‬
‫בתוך תבנית האפיה ומהדקים בשוליים‪ .‬בעזרת מזלג‬
                                                                                                                                                   ‫‪ 1‬חלמון ביצה‬
‫מחוררים את פני שטח הבצק‪ .‬מכניסים את התבנית לכ‪-‬‬                                                                                                       ‫‪ 60‬גר' סוכר‬

                                                                                                ‫‪ 20‬דקות במקרר‪.‬‬                                     ‫‪ 1‬כפית קינמון‬
                                                                                                                                                 ‫‪ 200‬מ"ל שמנת‬
‫קולפים את תפוחי העץ‪ ,‬פורסים כל תפוח לשמונה פרוסות‬                                                                                           ‫אבקת סוכר לקישוט‬

                                                      ‫עבות‪ .‬שופכים מעליהם את מיץ הלימון ומערבבים‪.‬‬

‫בקערה טורפים את הביצים ואת החלמון יחד עם הסוכר‪,‬‬

                                                                                                ‫השמנת והקינמון‪.‬‬

‫לאחר ‪ 20‬דקות מסדרים מעל הבצק את התפוחים ושופכים‬

‫מעל את תערובת הביצים והשמנת‪ .‬אופים בתנור ‪ 45‬עד ‪60‬‬

                                                                                                ‫דקות או עד שהטארט זהוב‪.‬‬

                                                      ‫קינוחים‬  ‫בהגשה בוזקים מעל אבקת סוכר‪.‬‬

‫סרוק אותי‬

‫גיליון ‪35 137‬‬
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40