Page 35 - medorledor137
P. 35
מגזין מדור לדור
הטבה למדור לדור צילום :יהודית לוטואק
בתוקף עד 30/2/25
%מ ימא5וגהוו2וןהד8ימ8התנו8שלי3תוהרו7נטו-תשי4חאלם5קה100
הכנה: טארט תפוחי עץ
נוסח נורמנדי
יש לחמם את התנור ל 180-מעלות.
מצרכים ל 8 :מנות
יש לשמן תבנית אפיה מיועדת לטארט בקוטר 24 זמן הכנה 45-60 :דקות
להכנת הבצק : זמן אפיה 30 :דקות
שמים בקערת המערבל את הקמח ,מוסיפים את החמאה מצרכים:
250גר' קמח לבן
ומערבבים לתערובת חולית.
150גר' חמאה
בקערה טורפים את הביצה עם כף מים ומוסיפים לתערובת. 1ביצה
מוסיפים את הסוכר ,תמצית הוניל וקורט מלח .מערבבים עד 50גר' סוכר
1כפית וניל
קבלת בצק רך ולא רטוב. 3תפוחי עץ
מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 2-3מ"מ .מסדרים מיץ לימון
2ביצים
בתוך תבנית האפיה ומהדקים בשוליים .בעזרת מזלג
1חלמון ביצה
מחוררים את פני שטח הבצק .מכניסים את התבנית לכ- 60גר' סוכר
20דקות במקרר. 1כפית קינמון
200מ"ל שמנת
קולפים את תפוחי העץ ,פורסים כל תפוח לשמונה פרוסות אבקת סוכר לקישוט
עבות .שופכים מעליהם את מיץ הלימון ומערבבים.
בקערה טורפים את הביצים ואת החלמון יחד עם הסוכר,
השמנת והקינמון.
לאחר 20דקות מסדרים מעל הבצק את התפוחים ושופכים
מעל את תערובת הביצים והשמנת .אופים בתנור 45עד 60
דקות או עד שהטארט זהוב.
קינוחים בהגשה בוזקים מעל אבקת סוכר.
סרוק אותי
גיליון 35 137