Page 33 - medorledor137
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫סרוק אות‬                                            ‫הכנה‪:‬‬  ‫תבשיל דג סלמון עם‬
‫יש לצמצם את ציר הדגים ב‪ .1/3-‬להוסיף אליו את השמנת‪,‬‬         ‫פטריות יער‪ ,‬ערמונים‬
‫לצמצם שוב ולהוסיף בהדרגה את החמאה (‪ 30‬גר')‪ ,‬להמליח‬
‫ולפלפל לפי הטעם‪ .‬לבסוף בעזרת מוט מיקסר לטחון את‬                    ‫וגרעיני חרדל‬

                            ‫הרוטב כדי להפוך אותו לחלק‪.‬‬                                   ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫מנקים את פטריות הפורטובלו ומקפיצים אותם במחבת עם‬                                        ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
‫יתר החמאה ומוסיפים את הערמונים שקצצנו בצורה גסה‪.‬‬                                       ‫זמן בישול‪ 30 :‬דקות‬

                            ‫מקפיצים כבמשך שלוש דקות‪.‬‬                                              ‫מצרכים‪:‬‬
‫חותכים את דג הסלמון לקוביות בינוניות‪ .‬במחבת מחממים‬                                        ‫‪ 700‬גר' דג סלמון‬
‫את שמן הזית ומקפיצים את קוביות הדג במשך דקה כדי‬
                                                                                           ‫‪ 50‬גר' ערמונים‬
                               ‫לסגור אותם‪ .‬שומרים בצד‪.‬‬                               ‫‪ 200‬מ"ל שמנת בישול‬
‫בסיר מחממים יחד את הרוטב ואת תערובת הפטריות‬
‫והערמונים‪ .‬מוסיפים את קוביות הדג ומבשלים על אש‬                                        ‫‪ 1‬כפית גרעיני חרדל‬
                                                                                          ‫מלח ופלפל גרוס‬
                     ‫נמוכה במשך עשר דקות ללא רתיחה‪.‬‬
‫בזמן ההגשה מפזרים מעל גרעיני חרדל וקצת כוסברה‬                                   ‫‪ 1‬סלסלה פטריות פורטובלו‬
                                                                                         ‫‪ 500‬מ"ל ציר דגים‬
   ‫קצוצה‪ .‬דגים‬                                                                               ‫‪ 40‬גר' חמאה‬
                                                                                             ‫‪ 1‬כף שמן זית‬
‫‪33‬‬
                                                                                ‫‪ 1/4‬חבילה כוסברה קצוצה‬

                                                                                                    ‫גיליון ‪137‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38