Page 38 - medorledor134
P. 38

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                           ‫ההכנה‪:‬‬                                   ‫פילאף אורז עם פטריות‬

‫מחממים בסיר את השמן ומזהיבים את הבצל והשום‪ .‬מוסיפים‬                                                     ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                                                       ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫את הפטריות‪ ,‬מסננים את הפטריות היבשות וקוצצים ומוסיפים‬                                                 ‫זמן בישול‪ 35 :‬דקות‬

                   ‫לסיר‪ .‬מטגנים כ ‪ 10 -‬דקות עד שכל הנוזלים מתאדים‪.‬‬                                                ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                          ‫‪ 5‬כפות שמן זית‬
‫מוסיפים את האורז ומטגנים כ‪ 2-‬דקות‪ .‬מוסיפים את היין‪.‬‬                                               ‫‪ 2‬בצלים אדומים קצוצים‬
                                                                                                       ‫‪ 4‬שיני שום פרוסות‬
‫מתבלים במלח ופלפל‪ .‬מוסיפים את ציר העוף‪ .‬מביאים לרתיחה‪,‬‬                            ‫‪ 3‬סלסילות פטריות טריות שונות‪ ,‬פרוסות‬
                                                                       ‫‪ 30‬גר' פטריות פורצ'יני מיובשות שרויות כחצי שעה‬
‫מנמיכים ומבשלים כשהסיר מכוסה במשך כ‪ 20-‬דקות‪ .‬מכבים‬
                                                                                                            ‫במים רותחים‬
‫ומחכים כ‪ 10-‬דקות‪ .‬מוסיפים את העירית הקצוצה‪ ,‬מערבבים‬                                                ‫‪ 1‬וחצי כוס אורז בסמטי‬

          ‫תבשילים ותוספות‬  ‫ומכסים שוב כ‪ 5-‬דקות‪.‬‬                                                        ‫‪ 1/2‬כוס יין לבן יבש‬
                                                                                                    ‫מלח ופלפל לפי הטעם‬
‫סרוק אות‬                                                                                             ‫‪ 2‬וחצי כוסות ציר עוף‬

                                                                                                       ‫‪ 1‬כוס עירית קצוצה‬

                                                                    ‫‪38‬‬
   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43