Page 37 - medorledor134
P. 37

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                    ‫הכנה‪:‬‬‫סרוק אות‬‫תבשיל בשר עגל‬
‫מניחים בקערה את הקמח ומניחים בתוכו את קוביות הבשר‪.‬‬                  ‫עם פטריות‬
‫מטלטלים מעט כדי שהקמח יעטוף כל קוביה‪ .‬מניחים בצד‬
                                                                                          ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
       ‫וחוזרים על התהליך עד שכל הקוביות מכוסות קמח‪.‬‬                                      ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
‫מחממים בסיר שתי כפות שמן‪ .‬מתחילים להזהיב את קוביות‬                                       ‫זמן בישול‪ 5 :‬שעות‬

          ‫העגל‪ ,‬בכל פעם קצת קוביות ומניחים בסיר נוסף‪.‬‬                                              ‫מצרכים‪:‬‬
‫באותו סיר מוסיפים כף שמן ומגרדים את התחתית ‪.‬מוסיפים‬                                ‫‪ 1.5‬קג' בשר עגל (גולש )‬
‫את הבצל‪ ,‬הפרסה‪ ,‬השום ועלה הדפנה‪ .‬מבשלים על אש‬
‫בינונית תוך כדי ערבוב במשך כחמש דקות ועד שהבצל‬                                                ‫‪ 1/3‬כוס קמח‬
‫שקוף‪ .‬מוסיפים את הטימין‪ ,‬אגוז המוסקט ואת ציר העוף‪.‬‬                                             ‫‪ 4‬כפות שמן‬
‫ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪ .‬מביאים לרתיחה ומגרדים‬                                                ‫‪ 1‬בצל קצוץ‬
‫את תחתית הסיר והדפנות‪ .‬כשהרוטב חם שופכים אותו‬              ‫‪ 3‬פראסה קצוצות (רק החלק הלבן והירוק הבהיר)‬
‫מעל קוביות העגל‪ ,‬מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך‬                                       ‫‪ 2‬שיני שום קצוצות‬
‫‪ 3‬וחצי שעות‪ .‬מדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים ‪ -‬אם‬                                               ‫‪ 1‬עלי דפנה‬
‫לא‪ ,‬מוסיפים‪ .‬כחצי שעה לפני סיום בישול הבשר מחממים‬                                         ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫את יתר השמן ומקפיצים את הפטריות עד הזהבה‪ .‬מוסיפים‬                                    ‫‪ 1/2‬כפית טימין יבשה‬
‫אותם לסיר של הבשר ומעל שופכים את מיץ הלימון‪.‬‬                                         ‫‪ 1/4‬כפית אגוז מוסקט‬
‫מערבבים ומבשלים על אש גבוהה כ ‪ 15 -‬דקות‪ .‬מפזרים‬                                       ‫‪ 2‬וחצי כוסות ציר עוף‬
‫מעל את הפטרוזיליה ואת השמנת (לא הרכחי ) ומערבבים‪.‬‬                          ‫‪ 500‬גר' פטריות שמפיניון קטנות‬
                                                                           ‫‪ 250‬גר' פטריות שיטקי בלי הרגל‬
           ‫*ניתן להגיש לצד אורז או תפוחי אדמה מאודים‪.‬‬                                     ‫‪ 2‬כפות מיץ לימון‬
                                                                              ‫‪ 1/2‬חבילת פטרוזיליה קצוצה‬
    ‫בשרים‬                                                     ‫*‪ 1/2‬כוס שמנת צמחית או רגילה (לא הכרחי )‬

‫‪37‬‬                                                                                                  ‫גיליון ‪134‬‬
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42