Page 37 - medorledor134
P. 37
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
הכנה:סרוק אותתבשיל בשר עגל
מניחים בקערה את הקמח ומניחים בתוכו את קוביות הבשר. עם פטריות
מטלטלים מעט כדי שהקמח יעטוף כל קוביה .מניחים בצד
מצרכים ל 8 :מנות
וחוזרים על התהליך עד שכל הקוביות מכוסות קמח. זמן הכנה 30 :דקות
מחממים בסיר שתי כפות שמן .מתחילים להזהיב את קוביות זמן בישול 5 :שעות
העגל ,בכל פעם קצת קוביות ומניחים בסיר נוסף. מצרכים:
באותו סיר מוסיפים כף שמן ומגרדים את התחתית .מוסיפים 1.5קג' בשר עגל (גולש )
את הבצל ,הפרסה ,השום ועלה הדפנה .מבשלים על אש
בינונית תוך כדי ערבוב במשך כחמש דקות ועד שהבצל 1/3כוס קמח
שקוף .מוסיפים את הטימין ,אגוז המוסקט ואת ציר העוף. 4כפות שמן
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם .מביאים לרתיחה ומגרדים 1בצל קצוץ
את תחתית הסיר והדפנות .כשהרוטב חם שופכים אותו 3פראסה קצוצות (רק החלק הלבן והירוק הבהיר)
מעל קוביות העגל ,מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 2שיני שום קצוצות
3וחצי שעות .מדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים -אם 1עלי דפנה
לא ,מוסיפים .כחצי שעה לפני סיום בישול הבשר מחממים מלח ופלפל גרוס
את יתר השמן ומקפיצים את הפטריות עד הזהבה .מוסיפים 1/2כפית טימין יבשה
אותם לסיר של הבשר ומעל שופכים את מיץ הלימון. 1/4כפית אגוז מוסקט
מערבבים ומבשלים על אש גבוהה כ 15 -דקות .מפזרים 2וחצי כוסות ציר עוף
מעל את הפטרוזיליה ואת השמנת (לא הרכחי ) ומערבבים. 500גר' פטריות שמפיניון קטנות
250גר' פטריות שיטקי בלי הרגל
*ניתן להגיש לצד אורז או תפוחי אדמה מאודים. 2כפות מיץ לימון
1/2חבילת פטרוזיליה קצוצה
בשרים * 1/2כוס שמנת צמחית או רגילה (לא הכרחי )
37 גיליון 134