Page 32 - medorledor120
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
הארטישוק .מניחים את התבנית על תבנית עם מים. מאפה של תחתיות
מכניסים לתנור ואופים במשך עשרים דקות .בודקים בעזרת ארטישוק
סכין אם המאפה מוכן .הוא יהיה מוכן כאשר להב הסכין יצא
מצרכים ל 8 :מנות
יבש .מצננים מעט. זמן הכנה 20 :דקות
זמן אפיה 35 :דקות
להגשה:
מעבירים סכין בין המאפה לדפנות התבנית .ואז הופכים מצרכים:
500גר' תחתיות ארטישוק קפואות
אותה על צלחת הגשה.
5ביצים
ניתן להגיש עם קולי עגבניות או עם רוטב עם בצלי שאלוט: 250מ"ל שמנת 42%
מצרכים לרוטב: 250מ"ל חלב
מלח ופלפל גרוס
225מ"ל שמנת 42% קורט אגוז מוסקד
225מ"ל חלב שני בצלי שאלוט קצוצות ההכנה:
מביאים מים לרתיחה בסיר ,ממליחים ומוסיפים את
30גר' חמאה תחתיות הארטישוק .מבשלים אותן כשלושים דקות או עד
שהתחתיות רכות .מסננים אותן ושומרים בצד .כשהן קרות
פטרוזיליה קצוצה
טוחנים אותן במעבד מזון.
מלח ופלפל גרוס מחממים תנור לחום של 180מעלות ()6
בקערה גדולה שמים את את הביצים ,ממליחים ומפלפלים.
מעט אגוז מוסקט מוסיפים את השמנת ואת החלב ואת אגוז המוסקט.
טורפים את הכל עד קבלת מרקם חלק .מוסיפים את פירה
בסיר קטן שמים את החמאה עם בצלי שאלוט ,מבשלים
הארטישוק ומערבבים שוב.
עד שבצלי השאלוט שקופים ,מוסיפים את החלב והשמנת, משמנים תבנית זכוכית ושופכים אליה את תערובת
הפטרוזיליה ומעט אגוז מוסקט .ממליחים ומפלפלים.
מביאים לרתיחה ,מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד
תבשילים ותוספות שהרוטב מתעבה.
סרוק אותי
32