Page 32 - medorledor120
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫הארטישוק‪ .‬מניחים את התבנית על תבנית עם מים‪.‬‬                         ‫מאפה של תחתיות‬
‫מכניסים לתנור ואופים במשך עשרים דקות‪ .‬בודקים בעזרת‬                            ‫ארטישוק‬
‫סכין אם המאפה מוכן‪ .‬הוא יהיה מוכן כאשר להב הסכין יצא‬
                                                                                                      ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                                       ‫יבש‪ .‬מצננים מעט‪.‬‬                                              ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                                                                                     ‫זמן אפיה‪ 35 :‬דקות‬
                                                  ‫להגשה‪:‬‬
‫מעבירים סכין בין המאפה לדפנות התבנית‪ .‬ואז הופכים‬                                                                ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                       ‫‪ 500‬גר' תחתיות ארטישוק קפואות‬
                                   ‫אותה על צלחת הגשה‪.‬‬
                                                                                                                 ‫‪ 5‬ביצים‬
‫ניתן להגיש עם קולי עגבניות או עם רוטב עם בצלי שאלוט‪:‬‬                                                 ‫‪ 250‬מ"ל שמנת ‪42%‬‬

                            ‫מצרכים לרוטב‪:‬‬                                                                  ‫‪ 250‬מ"ל חלב‬
                                                                                                        ‫מלח ופלפל גרוס‬
                            ‫‪ 225‬מ"ל שמנת ‪42%‬‬                                                           ‫קורט אגוז מוסקד‬

                            ‫‪ 225‬מ"ל חלב שני בצלי שאלוט קצוצות‬                                                    ‫ההכנה‪:‬‬
                                                               ‫מביאים מים לרתיחה בסיר‪ ,‬ממליחים ומוסיפים את‬
                            ‫‪ 30‬גר' חמאה‬                        ‫תחתיות הארטישוק‪ .‬מבשלים אותן כשלושים דקות או עד‬
                                                               ‫שהתחתיות רכות‪ .‬מסננים אותן ושומרים בצד‪ .‬כשהן קרות‬
                            ‫פטרוזיליה קצוצה‬
                                                                                               ‫טוחנים אותן במעבד מזון‪.‬‬
                            ‫מלח ופלפל גרוס‬                                       ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות (‪)6‬‬
                                                               ‫בקערה גדולה שמים את את הביצים‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬
                            ‫מעט אגוז מוסקט‬                     ‫מוסיפים את השמנת ואת החלב ואת אגוז המוסקט‪.‬‬
                                                               ‫טורפים את הכל עד קבלת מרקם חלק‪ .‬מוסיפים את פירה‬
‫בסיר קטן שמים את החמאה עם בצלי שאלוט‪ ,‬מבשלים‬
                                                                                             ‫הארטישוק ומערבבים שוב‪.‬‬
‫עד שבצלי השאלוט שקופים‪ ,‬מוסיפים את החלב והשמנת‪,‬‬                ‫משמנים תבנית זכוכית ושופכים אליה את תערובת‬

‫הפטרוזיליה ומעט אגוז מוסקט‪ .‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬

‫מביאים לרתיחה‪ ,‬מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד‬

           ‫תבשילים ותוספות‬  ‫שהרוטב מתעבה‪.‬‬

‫סרוק אותי‬

                                                               ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37