Page 35 - medorledor120
P. 35
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
הטבה למדור לדור בתוקף עד 31/8/23
%מאומה5גוא2הוון8מכו8הלצ8שרכיי3המרםו7נ-שתי4חשחם5לקה100
ההכנה: טארט שזיפים
מצרכים ל 8 :מנות
מחממים את התנור ל 180מעלות .משמנים תבנית אפיה. זמן הכנה :שעה 50 +דקות קירור במקרר
להכנת הבצק שמים בבלנדר את הקמח ,מוסיפים את החמאה זמן אפיה (כולל) :שעה אחת
ומערבבים לתערובת חולית. מצרכים:
250גר' קמח לבן
טורפים את הביצה עם כף מים ומוסיפים לתערובת .מוסיפים
150גר' חמאה
את הסוכר ,הוניל וקורט מלח .מערבבים ושומרים כ 20 -דקות 1ביצה
במקרר. 50גר' סוכר
1כפית וניל
שוטפים את המשמשים ,מוציאים את הגלעין וחוצים לשניים. 10שזיפים(אפשר בצבעים שונים)
3כפות ריבת אפרסקים
טורפים את הביצים ואת החלמון עם הסוכר ,מוסיפים את
1ביצה
השמנת והקינמון. 1חלמון ביצה
מרדדים את הבצק לרדיד בעובי 3-2מ"מ .מסדרים בתוך תבנית 60גר' סוכר
1כפית קינמון
האפיה ומקררים כ 20 -דקות במקרר. 200מ"ל שמנת מתוקה
מחוררים עם מזלג .מורחים מעל את ריבת האפרסקים בשכבה גיליון 120
אחידה.
מסדרים מעל את המשמשים ושופכים מעל את התערובת של
הביצה והשמנת .אופים בתנור ארבעים וחמש עד שישים דקות
קינוחים או עד שהמלית נקרשת.
סרוק אותי * ניתן להחליף את השזיפים במשמשים
35