Page 35 - medorledor120
P. 35

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

        ‫הטבה למדור לדור‬                              ‫בתוקף עד ‪31/8/23‬‬

‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪100‬‬

                                                                       ‫ההכנה‪:‬‬                     ‫טארט שזיפים‬
                                                                                                                    ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
           ‫מחממים את התנור ל ‪ 180‬מעלות‪ .‬משמנים תבנית אפיה‪.‬‬                                      ‫זמן הכנה‪ :‬שעה ‪ 50 +‬דקות קירור במקרר‬

‫להכנת הבצק שמים בבלנדר את הקמח‪ ,‬מוסיפים את החמאה‬                                                           ‫זמן אפיה (כולל)‪ :‬שעה אחת‬

                                                                       ‫ומערבבים לתערובת חולית‪.‬‬                                ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                                       ‫‪ 250‬גר' קמח לבן‬
‫טורפים את הביצה עם כף מים ומוסיפים לתערובת‪ .‬מוסיפים‬
                                                                                                                         ‫‪ 150‬גר' חמאה‬
‫את הסוכר‪ ,‬הוניל וקורט מלח‪ .‬מערבבים ושומרים כ ‪ 20 -‬דקות‬                                                                          ‫‪ 1‬ביצה‬

                                                                       ‫במקרר‪.‬‬                                              ‫‪ 50‬גר' סוכר‬
                                                                                                                            ‫‪ 1‬כפית וניל‬
‫שוטפים את המשמשים‪ ,‬מוציאים את הגלעין וחוצים לשניים‪.‬‬                                                    ‫‪ 10‬שזיפים(אפשר בצבעים שונים)‬
                                                                                                                ‫‪ 3‬כפות ריבת אפרסקים‬
‫טורפים את הביצים ואת החלמון עם הסוכר‪ ,‬מוסיפים את‬
                                                                                                                                ‫‪ 1‬ביצה‬
                                                                       ‫השמנת והקינמון‪.‬‬                                    ‫‪ 1‬חלמון ביצה‬

‫מרדדים את הבצק לרדיד בעובי‪ 3-2‬מ"מ‪ .‬מסדרים בתוך תבנית‬                                                                       ‫‪ 60‬גר' סוכר‬
                                                                                                                         ‫‪ 1‬כפית קינמון‬
                                                       ‫האפיה ומקררים כ ‪ 20 -‬דקות במקרר‪.‬‬                          ‫‪ 200‬מ"ל שמנת מתוקה‬

‫מחוררים עם מזלג‪ .‬מורחים מעל את ריבת האפרסקים בשכבה‬                                                                             ‫גיליון ‪120‬‬

                                                                       ‫אחידה‪.‬‬

‫מסדרים מעל את המשמשים ושופכים מעל את התערובת של‬

‫הביצה והשמנת‪ .‬אופים בתנור ארבעים וחמש עד שישים דקות‬

           ‫קינוחים‬                                                     ‫או עד שהמלית נקרשת‪.‬‬

‫סרוק אותי‬           ‫* ניתן להחליף את השזיפים במשמשים‬

‫‪35‬‬
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40