Page 34 - medorledor120
P. 34

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צצייללווםם‪ ::‬אאללככסס דדווננייןן‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬  ‫דאוב פרובנסאלי‬
‫יום לפני מניחים בקערה את קוביות הבשר‪ ,‬הגזר הבצל‪ ,‬שיני‬       ‫(תבשיל בשר )‬
‫השום‪ ,‬עלי דפנה‪ ,‬גרידת התפוז‪ ,‬התימין וממליחים ומפלפלים‬
‫לפי הטעם‪ .‬שופכים מעל את היין‪ ,‬מכסים את הקערה ושומרים‬                          ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                                                                             ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                  ‫במקרר‪.‬‬              ‫זמן בישול‪ :‬שעה וחצי דקות‬
‫למחרת מוציאים את הבשר מן המרינדה ושמים את הבשר‬
                                                                                        ‫מצרכים‪:‬‬
                       ‫במסננת‪ .‬שומרים את המרינדה בצד‪.‬‬         ‫‪ 2‬קג' בשר עגל חתוך לקוביות (גולש)‬
‫מחממים את ‪ 2‬כפות שמן הזית בסיר לחץ‪ ,‬סוגרים את הבשר‬
‫מכל צדדיו (מומלץ כל פעם להוסיף חתיכה אחר חתיכה )‪.‬‬                                 ‫‪ 1‬בצל פרוס דק‬
‫לבסוף מוסיפים את המרינדה ומביאים לרתיחה‪ .‬מבשלים כ‪5-‬‬                                ‫‪ 1‬גזר פרוס דק‬
‫דקות ואז סוגרים את סיר הלחץ‪ ,‬מתקנים את התיבול ומוסיפים‬                         ‫‪ 2‬שיני שום קלופים‬

                   ‫את רסק העגבניות‪ .‬מבשלים כשעה ורבע‪.‬‬                                 ‫‪ 2‬עלי דפנה‬
‫לאחר כשעה ורבע פותחים את סיר הלחץ‪ ,‬מוסיפים לתבשיל‬                                        ‫זר טימין‬
‫את יתר שמן הזית והזיתים השחורים ומבשלים יחד עוד ‪15‬‬
                                                                                 ‫‪ 4‬כפות שמן זית‬
                                                     ‫שעה‪.‬‬                        ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫ניתן להגיש עם תפוחי אדמה מאודים או פסטה (‪.)penne rigate‬‬                  ‫קליפה מגווררת של תפוז‬
                                                                  ‫‪ 300‬גר' זיתים שחורים מגולענים‬
   ‫בשרים‬                                                                     ‫‪ 2‬כפות רסק עגבניות‬

‫סרוק אותי‬                                                                             ‫‪ 1‬בקבוק יין‬

                                                                                               ‫‪34‬‬
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39