Page 34 - medorledor120
P. 34
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צצייללווםם ::אאללככסס דדווננייןן
ההכנה: דאוב פרובנסאלי
יום לפני מניחים בקערה את קוביות הבשר ,הגזר הבצל ,שיני (תבשיל בשר )
השום ,עלי דפנה ,גרידת התפוז ,התימין וממליחים ומפלפלים
לפי הטעם .שופכים מעל את היין ,מכסים את הקערה ושומרים מצרכים ל 8 :מנות
זמן הכנה 15 :דקות
במקרר. זמן בישול :שעה וחצי דקות
למחרת מוציאים את הבשר מן המרינדה ושמים את הבשר
מצרכים:
במסננת .שומרים את המרינדה בצד. 2קג' בשר עגל חתוך לקוביות (גולש)
מחממים את 2כפות שמן הזית בסיר לחץ ,סוגרים את הבשר
מכל צדדיו (מומלץ כל פעם להוסיף חתיכה אחר חתיכה ). 1בצל פרוס דק
לבסוף מוסיפים את המרינדה ומביאים לרתיחה .מבשלים כ5- 1גזר פרוס דק
דקות ואז סוגרים את סיר הלחץ ,מתקנים את התיבול ומוסיפים 2שיני שום קלופים
את רסק העגבניות .מבשלים כשעה ורבע. 2עלי דפנה
לאחר כשעה ורבע פותחים את סיר הלחץ ,מוסיפים לתבשיל זר טימין
את יתר שמן הזית והזיתים השחורים ומבשלים יחד עוד 15
4כפות שמן זית
שעה. מלח ופלפל גרוס
ניתן להגיש עם תפוחי אדמה מאודים או פסטה (.)penne rigate קליפה מגווררת של תפוז
300גר' זיתים שחורים מגולענים
בשרים 2כפות רסק עגבניות
סרוק אותי 1בקבוק יין
34