Page 33 - medorledor106
P. 33
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
הטבה למדור לדורבתוקף עד 31/7/22
%מאומה5גוא2הוון8מכו8הלצ8שרכיי3המרםו7נ-שתי4חשחם5לקה100 טארטלטים עם מלון
ופיסטוקים
ההכנה:
יש לחמם את התנור לחום של 180מעלות .יש לשמן ארבע מצרכים ל 20 :מנות
תבניות של טארטליטים .מניחים את בצק העלים על התבניות זמן הכנה? :
ומעבירים מעל את המערוך כך נוצרים ארבעה עיגולי בצק.
מהדקים על התחתית ועל הדפנות .מעל הבצק מניחים חופן זמן אפיה 25 :דקות
של שעועית יבשה או חומוסים .מכניסים לתנור ואופים במשך מצרכים:
15דקות. 1מלון קטן
1בצק עלים (על בסיס חמאה)
במקביל חוצים את המלון ומגלענים אותו .בעזרת כף פריזיאן
יוצרים עיגולי מלון .מניחים אותם בצד. 250גר' גבינת מסקרפונה
1שקית סוכר וניל
מקציפים בקערה את החלבון ,מוסיפים את הגבינה עם הסוכר 1חלבון
וניל ומקציפים עד קבלת קרם הומוגני .שומרים במקרר.
50גר' חמאה ועוד 20גר' לשימון התבניות
כשהבצק אפוי ,מוצאים מן התנור ומוציאים את השעועית 100גר' סוכר
/חומוס ומצננים .כשהבצק קר ,שופכים מעל את קרם
200מ"ל יין לבן קינוח
המסקרפונה. 50גר' פיסטוקים טבעיים
במחבת סוטג' ממיסים את החמאה עם הסוכר ,נותנים שיווצר גיליון 106
קרמל רך ואז מגלגלים בו את כדורי המלון .מניחים אותם מעל
הקרם מסקרפונה .שופכים מעל הקרמל את היין ומצמצמים
לחצי על אש גבוהה וכאשר הוא הופך לסירופ שופכים מעל
הטארטלים .כותשים את הפיסטוקים ומפזרים מעל.
33