Page 33 - medorledor106
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

        ‫הטבה למדור לדור‬‫בתוקף עד ‪31/7/22‬‬

‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪100‬‬            ‫טארטלטים עם מלון‬
                                                                          ‫ופיסטוקים‬
                                                      ‫ההכנה‪:‬‬
   ‫יש לחמם את התנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪ .‬יש לשמן ארבע‬                                         ‫מצרכים ל‪ 20 :‬מנות‬
   ‫תבניות של טארטליטים‪ .‬מניחים את בצק העלים על התבניות‬                                             ‫זמן הכנה‪? :‬‬
   ‫ומעבירים מעל את המערוך כך נוצרים ארבעה עיגולי בצק‪.‬‬
   ‫מהדקים על התחתית ועל הדפנות‪ .‬מעל הבצק מניחים חופן‬                                         ‫זמן אפיה‪ 25 :‬דקות‬
   ‫של שעועית יבשה או חומוסים‪ .‬מכניסים לתנור ואופים במשך‬                                                ‫מצרכים‪:‬‬

                                                     ‫‪ 15‬דקות‪.‬‬                                         ‫‪ 1‬מלון קטן‬
                                                                                   ‫‪ 1‬בצק עלים (על בסיס חמאה)‬
   ‫במקביל חוצים את המלון ומגלענים אותו‪ .‬בעזרת כף פריזיאן‬
                           ‫יוצרים עיגולי מלון‪ .‬מניחים אותם בצד‪.‬‬                        ‫‪ 250‬גר' גבינת מסקרפונה‬
                                                                                               ‫‪ 1‬שקית סוכר וניל‬
   ‫מקציפים בקערה את החלבון‪ ,‬מוסיפים את הגבינה עם הסוכר‬                                                  ‫‪ 1‬חלבון‬
           ‫וניל ומקציפים עד קבלת קרם הומוגני‪ .‬שומרים במקרר‪.‬‬
                                                                         ‫‪50‬גר' חמאה ועוד ‪ 20‬גר' לשימון התבניות‬
   ‫כשהבצק אפוי‪ ,‬מוצאים מן התנור ומוציאים את השעועית‬                                                ‫‪ 100‬גר' סוכר‬
   ‫‪/‬חומוס ומצננים‪ .‬כשהבצק קר‪ ,‬שופכים מעל את קרם‬
                                                                                            ‫‪ 200‬מ"ל יין לבן קינוח‬
                                                 ‫המסקרפונה‪.‬‬                             ‫‪ 50‬גר' פיסטוקים טבעיים‬

   ‫במחבת סוטג' ממיסים את החמאה עם הסוכר‪ ,‬נותנים שיווצר‬                                                  ‫גיליון ‪106‬‬
   ‫קרמל רך ואז מגלגלים בו את כדורי המלון‪ .‬מניחים אותם מעל‬
   ‫הקרם מסקרפונה‪ .‬שופכים מעל הקרמל את היין ומצמצמים‬
   ‫לחצי על אש גבוהה וכאשר הוא הופך לסירופ שופכים מעל‬

              ‫הטארטלים‪ .‬כותשים את הפיסטוקים ומפזרים מעל‪.‬‬

    ‫‪33‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38