Page 32 - medorledor106
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                           ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬  ‫קרפצ׳יו של מלון‬
                                            ‫להכנת הזביון‪:‬‬                           ‫מצרכים ל‪4 :‬‬
‫מניחים בסיר עם תחתית עבה את החלמונים‪ ,‬הסוכר וסוכר‬                             ‫זמן הכנה‪ 40 :‬דקות‬
    ‫הוניל‪ .‬יש להקציף עד קבלת מרקם אוורירי ושצבעו לבן‪.‬‬                        ‫זמן בישול‪ 15 :‬דקות‬
‫מוסיפים תוך כדי הקצפה מחצית מן היין (כפית אחרי כפית )‬                                    ‫מצרכים‪:‬‬
                                ‫עד קבלת תערובת מעובה‪.‬‬                                      ‫‪ 1‬מלון‬
‫מחממים סיר עם מים וכשהמים רותחים מנמיכים את האש‪.‬‬                                           ‫לסביון‪:‬‬
‫מניחים מעל את הסיר עם תערובת הביצים‪ ,‬ממשיכים‬                                           ‫‪ 4‬חלמונים‬
‫להקציף ולאט לאט מוסיפים את יתר היין‪ .‬יש להקפיד לא‬                                    ‫‪ 100‬גר' סוכר‬
‫להרתיח את התערובת אלא כל הזמן לשמור‪ .‬כשהתערובת‬                                  ‫‪ 1‬שקית סוכר וניל‬
‫הופכת למרקם קרמי יש לשפוך מייד את התערובת לקערה‬                                ‫‪ 200‬מ"ל יין מוסקט‬
   ‫קרה על מנת להפסיק את תהליך הבישול‪ .‬יש לצנן היטב‪.‬‬                                  ‫‪ 100‬גר' פטל‬
‫חותכים את המלון ל‪ ,4-‬מרחיקים את הגרעינים ומקלפים את‬                          ‫‪ 1‬כף שקדים מולבנים‬
             ‫הקליפה‪ .‬יש לפרוס את המלון לפרוסות דקות‪.‬‬                        ‫כמה עלי נענע לקישוט‬

                                                  ‫להגשה‪:‬‬                                        ‫‪32‬‬
‫מניחים בצלחת מן הזביון‪ .‬מסדרים מעל את פרוסות המלון‪,‬‬

    ‫מפזרים מעל קצת פטל‪ ,‬שקדים ומעטרים עםעלי נענע‪.‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37