Page 32 - medorledor106
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
ההכנה: קרפצ׳יו של מלון
להכנת הזביון: מצרכים ל4 :
מניחים בסיר עם תחתית עבה את החלמונים ,הסוכר וסוכר זמן הכנה 40 :דקות
הוניל .יש להקציף עד קבלת מרקם אוורירי ושצבעו לבן. זמן בישול 15 :דקות
מוסיפים תוך כדי הקצפה מחצית מן היין (כפית אחרי כפית ) מצרכים:
עד קבלת תערובת מעובה. 1מלון
מחממים סיר עם מים וכשהמים רותחים מנמיכים את האש. לסביון:
מניחים מעל את הסיר עם תערובת הביצים ,ממשיכים 4חלמונים
להקציף ולאט לאט מוסיפים את יתר היין .יש להקפיד לא 100גר' סוכר
להרתיח את התערובת אלא כל הזמן לשמור .כשהתערובת 1שקית סוכר וניל
הופכת למרקם קרמי יש לשפוך מייד את התערובת לקערה 200מ"ל יין מוסקט
קרה על מנת להפסיק את תהליך הבישול .יש לצנן היטב. 100גר' פטל
חותכים את המלון ל ,4-מרחיקים את הגרעינים ומקלפים את 1כף שקדים מולבנים
הקליפה .יש לפרוס את המלון לפרוסות דקות. כמה עלי נענע לקישוט
להגשה: 32
מניחים בצלחת מן הזביון .מסדרים מעל את פרוסות המלון,
מפזרים מעל קצת פטל ,שקדים ומעטרים עםעלי נענע.