Page 34 - medorledor104
P. 34
תרבות ואומנות
צילום :להב לוטואק
מאת :להב לוטואק ויסקי -מחושך לאור
ועם טעמים מדויקים ולא כבדים או חזקים לשתייה .כמובן שאת י מאיתנו לא עבר יום שחור בחייו? קל מאוד ליפולמ
השם שינו לוויסקי (אותו היה קל יותר לבטא משמו המקורי) וכך לשלילי אבל קשה למצוא בו את החיובי.
גבירותיי ורבותיי החל תור הזהב הראשון אותו אנו מכנים תקופת
כן ,אני חושב כך משום שבעיניי אין רע בלי טוב
הוויסקי בום .תקופה בה נפתחו כ 40-מזקקות (השיא עד היום), ולהיפך ולכן הפעם אני אספר לכם על תקופה שהיתה די שחורה
בעיניי רבים באירופה אך מצד שני נולד משקה לאומי ואירופה די
הוויסקי שגשג ונהיה אהוב מאוד ברחבי אירופה התנחמה במשקה הזה והפכה אותו למשקה הפופולרי אותו אנו
ובהמשך בעולם.
מכנים ויסקי.
יום שחור הוא יום שהפכנו אותו לשחור ,תמיד אני אמליץ לחפש
את החיובי והטוב מכל צרה ,אולי בסוף גם אתם תוכלו ליצור בום בשנת 1860הגיחה לאירופה כנימה ששמה פילוקסרה ומקורה
מאמריקה .בעקבות המסחר בין אירופה לאמריקה עברה הכני־
שייזכר לטובה. מה לאירופה ובתוך שלושה עשורים חיסלה את כרמי הגפן
להב לוטואק – מומחה לעולם הויסקי ברחבי אירופה ובמיוחד בצרפת .ללא ספק שלחובבי היין/
[email protected] 054-7388826 קונייאק/ארמניאק/ברנדי/גראפה נפגעו קשות ואכן יום שחור
(יותר נכון שנים) עברו עליהם.
האימפריה הבריטית שזיהתה די מהר את הבעיה החלה לחשוב
על משקה שיחליף את הברנדי המקומי .לפי הסיפור ,נזכרו
באיזה משקה בשם אישקא בהאט (מי החיים בגאלית עתיקה)
שבהתחלה היה נמזג בחוזק גבוה מחבית בברים וחנויות ובמאה
ה 18-תעשיית הבלנד החלה לשגשג והמשקה נהיה רך יותר ,מעודן
34