Page 34 - medorledor104
P. 34

‫תרבות ואומנות‬

‫צילום‪ :‬להב לוטואק‬

                                         ‫מאת‪ :‬להב לוטואק‬    ‫ויסקי ‪ -‬מחושך לאור‬

‫ועם טעמים מדויקים ולא כבדים או חזקים לשתייה‪ .‬כמובן שאת‬      ‫י מאיתנו לא עבר יום שחור בחייו? קל מאוד ליפולמ‬
‫השם שינו לוויסקי (אותו היה קל יותר לבטא משמו המקורי) וכך‬            ‫לשלילי אבל קשה למצוא בו את החיובי‪.‬‬
‫גבירותיי ורבותיי החל תור הזהב הראשון אותו אנו מכנים תקופת‬
                                                            ‫כן‪ ,‬אני חושב כך משום שבעיניי אין רע בלי טוב‬
   ‫הוויסקי בום‪ .‬תקופה בה נפתחו כ‪ 40-‬מזקקות (השיא עד היום)‪,‬‬  ‫ולהיפך ולכן הפעם אני אספר לכם על תקופה שהיתה די שחורה‬
                                                            ‫בעיניי רבים באירופה אך מצד שני נולד משקה לאומי ואירופה די‬
  ‫הוויסקי שגשג ונהיה אהוב מאוד ברחבי אירופה‬                 ‫התנחמה במשקה הזה והפכה אותו למשקה הפופולרי אותו אנו‬
                            ‫ובהמשך בעולם‪.‬‬
                                                                                                           ‫מכנים ויסקי‪.‬‬
‫יום שחור הוא יום שהפכנו אותו לשחור‪ ,‬תמיד אני אמליץ לחפש‬
‫את החיובי והטוב מכל צרה‪ ,‬אולי בסוף גם אתם תוכלו ליצור בום‬   ‫בשנת ‪ 1860‬הגיחה לאירופה כנימה ששמה פילוקסרה ומקורה‬
                                                            ‫מאמריקה‪ .‬בעקבות המסחר בין אירופה לאמריקה עברה הכני־‬
                                             ‫שייזכר לטובה‪.‬‬  ‫מה לאירופה ובתוך שלושה עשורים חיסלה את כרמי הגפן‬
                        ‫להב לוטואק – מומחה לעולם הויסקי‬     ‫ברחבי אירופה ובמיוחד בצרפת‪ .‬ללא ספק שלחובבי היין‪/‬‬
               ‫‪[email protected] 054-7388826‬‬             ‫קונייאק‪/‬ארמניאק‪/‬ברנדי‪/‬גראפה נפגעו קשות ואכן יום שחור‬

                                                                                            ‫(יותר נכון שנים) עברו עליהם‪.‬‬

                                                            ‫האימפריה הבריטית שזיהתה די מהר את הבעיה החלה לחשוב‬
                                                            ‫על משקה שיחליף את הברנדי המקומי‪ .‬לפי הסיפור‪ ,‬נזכרו‬
                                                            ‫באיזה משקה בשם אישקא בהאט (מי החיים בגאלית עתיקה)‬
                                                            ‫שבהתחלה היה נמזג בחוזק גבוה מחבית בברים וחנויות ובמאה‬
                                                            ‫ה‪ 18-‬תעשיית הבלנד החלה לשגשג והמשקה נהיה רך יותר‪ ,‬מעודן‬

                                                                                                                      ‫‪34‬‬
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39