Page 29 - medorledor104
P. 29

‫מגזין מדור לדור‬

‫ציצלויםלו‪:‬םא‪:‬לאכלסכסדודניוןנין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬  ‫קונפי טלה‬
‫יש לקלף את הבצל ולפרוס אותו דק‪ .‬בסיר חסין אש מחממים‬
‫מעט שמן זית ומוסיפים את פרוסות הבצל‪ .‬מקפיצים אותם‬                ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
                                               ‫עד הזהבה‪.‬‬        ‫זמן בישול‪ :‬שעתיים‬
      ‫מוסיפים את חתיכות הטלה ומזהיבים אותם מכל צד‪.‬‬
‫מנמיכים את האש‪ ,‬מוסיפים את הדבש‪ ,‬מסובבים את‬                               ‫מצרכים‪:‬‬
‫חתיכות הטלה על מנת שהדבש יעטוף אותם‪ .‬מוסיפים‬                   ‫‪ 4‬חתיכות טלה (זרוע)‬
‫את הטימין והרוזמרין‪ .‬מערבבים‪ .‬מוסיפים חצי כוס מים‪,‬‬
                                                                        ‫‪ 1‬בצל גדול‬
                                     ‫ממליחים ומפלפלים‪.‬‬              ‫‪ 1‬כף דבש נוזלי‬
‫מכסים את הסיר‪ ,‬מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש‬                  ‫‪ 1‬כף עלי טימין טרי‬
‫וממשיכים לבשל תוך כד בעבוע קל כשעה וארבעים וחמש‬                ‫‪ 1‬כף עלי רוזמרין טרי‬

                                                    ‫דקות‪.‬‬                  ‫שמן זית‬
‫מורידים את המכסה ומגבירים את האש על מנת לקבל רוטב‬                  ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                ‫סמיך‪ .‬יש לערבב מדי פעם‪.‬‬                   ‫גיליון ‪104‬‬

‫‪29‬‬
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34