Page 28 - medorledor104
P. 28

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                            ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫את האש ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך‪ .‬מצננים ושומרים‬                   ‫דג סלמון עם תרד‪,‬‬
                                                     ‫בצד‪.‬‬       ‫פלחי לימון מסוכרים‬

‫בסיר אחר מערבבים את הסוכר עם המים‪ ,‬מביאים לרתיחה‬                                                   ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫וממשיכים לבשל על אש קטנה עד קבלת סירופ‪ .‬שוטפים את‬                                                 ‫זמן הכנה‪ 40 :‬דקות‬
‫הלימון ופורסים אותו לפרוסות בעובי של ‪ 1‬ס"מ‪ .‬מוסיפים אותן‬                                          ‫זמן בישול‪ 15 :‬דקות‬
‫לסירופ ומבשלים עד קבלת פרוסות לימון מסוכרות‪ .‬מוציאים‬
                                                                                                             ‫מצרכים‪:‬‬
                                             ‫ומניחים בצד‪.‬‬                                                 ‫להכנת הדג‪:‬‬
‫מוציאים את הגבעולים מעלי התרד ‪ -‬יש לשטוף אותם ולסננם‬                               ‫‪ 4‬פרוסות סלמון עבות במשקל‪ 150‬גר'‬
‫היטב‪ .‬קוצצים דק את שן השום‪ .‬שמים במחבת קצת שמן‬
‫ומחממים‪ .‬כשהמחבת חם מוסיפים את עלי התרד יחד עם‬                                                                ‫כל אחד‬
‫השום‪ ,‬ממליחים ומפלפלים מעט‪ .‬מבשלים תוך כדי ערבוב‬                                                ‫‪ 200‬גר' עלי תרד טריים‬
‫כשבע דקות‪ .‬מעבירים למסננת ומצננים‪ .‬באותה מחבת מניחים‬
‫את פרוסות הלימון וסוגרים אותן משני צדדיהן עד קבלת גוון‬                                                       ‫‪ 1‬שן שום‬
                                                                                                      ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                                     ‫זהוב‪.‬‬
‫ממליחים ומפלפלים את פרוסות הדג‪ ,‬מניחים על כל פרוסת דג‬                                                   ‫להכנת הרוטב‪:‬‬
‫שכבה של עלי תרד‪ .‬מגלגלים וקושרים בעזרת חוט‪ .‬אם יש צורך‬                                            ‫‪ 50‬מ"ל חומץ בלסמי‬

                                ‫קושרים בעזרת שני חוטים‪.‬‬                                             ‫‪ 50‬מ"ל חומץ פטל‬
‫מחממים מחבת עם קצת שמן וסוגרים את הדג בצד אחד ואז‬
‫הופכים וסוגרים מהצד השני‪ .‬מניחים את פרוסות הדג בתבנית‬                                              ‫להכנת פלחי הלימון‪:‬‬
‫ומכניסים לתנור שחומם לחום של ‪ 170‬מעלות ואופים במשך‬                                                        ‫‪ 50‬גר' סוכר‬
                                                                                                         ‫‪ 200‬מ"ל מים‬
                                                  ‫‪ 8‬דקות‪.‬‬                                                      ‫‪ 1‬לימון‬

                                                  ‫להגשה‪:‬‬                                                      ‫ההכנה‪:‬‬
‫מקשטים צלחת בעזרת שני סוגי החומץ‪ ,‬מניחים במרכז את‬           ‫על מנת להכין את המנה בצורה הטובה והיעילה ביותר יש לבצע‬

                            ‫הדג ומקשטים בפרוסות הלימון‪.‬‬                                 ‫את השלבים הבאים לפי הסדר‪.‬‬
                                                            ‫מניחים בסיר את שני סוגי החומץ‪ ,‬מביאים לרתיחה ומנמיכים‬

                                                                                                                     ‫‪28‬‬
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33