Page 28 - medorledor104
P. 28
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
את האש ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך .מצננים ושומרים דג סלמון עם תרד,
בצד. פלחי לימון מסוכרים
בסיר אחר מערבבים את הסוכר עם המים ,מביאים לרתיחה מצרכים ל 4 :מנות
וממשיכים לבשל על אש קטנה עד קבלת סירופ .שוטפים את זמן הכנה 40 :דקות
הלימון ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 1ס"מ .מוסיפים אותן זמן בישול 15 :דקות
לסירופ ומבשלים עד קבלת פרוסות לימון מסוכרות .מוציאים
מצרכים:
ומניחים בצד. להכנת הדג:
מוציאים את הגבעולים מעלי התרד -יש לשטוף אותם ולסננם 4פרוסות סלמון עבות במשקל 150גר'
היטב .קוצצים דק את שן השום .שמים במחבת קצת שמן
ומחממים .כשהמחבת חם מוסיפים את עלי התרד יחד עם כל אחד
השום ,ממליחים ומפלפלים מעט .מבשלים תוך כדי ערבוב 200גר' עלי תרד טריים
כשבע דקות .מעבירים למסננת ומצננים .באותה מחבת מניחים
את פרוסות הלימון וסוגרים אותן משני צדדיהן עד קבלת גוון 1שן שום
מלח ופלפל גרוס
זהוב.
ממליחים ומפלפלים את פרוסות הדג ,מניחים על כל פרוסת דג להכנת הרוטב:
שכבה של עלי תרד .מגלגלים וקושרים בעזרת חוט .אם יש צורך 50מ"ל חומץ בלסמי
קושרים בעזרת שני חוטים. 50מ"ל חומץ פטל
מחממים מחבת עם קצת שמן וסוגרים את הדג בצד אחד ואז
הופכים וסוגרים מהצד השני .מניחים את פרוסות הדג בתבנית להכנת פלחי הלימון:
ומכניסים לתנור שחומם לחום של 170מעלות ואופים במשך 50גר' סוכר
200מ"ל מים
8דקות. 1לימון
להגשה: ההכנה:
מקשטים צלחת בעזרת שני סוגי החומץ ,מניחים במרכז את על מנת להכין את המנה בצורה הטובה והיעילה ביותר יש לבצע
הדג ומקשטים בפרוסות הלימון. את השלבים הבאים לפי הסדר.
מניחים בסיר את שני סוגי החומץ ,מביאים לרתיחה ומנמיכים
28