Page 29 - medorledor103
P. 29

‫מגזין מדור לדור‬

‫ציצלויםלו‪:‬םא‪:‬לאכלסכסדודניוןנין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬      ‫עוף בסיידר‬
‫בסיר מתכת כבד ממיסים ‪ 30‬גר' חמאה או מחממים ‪ 2‬כפות‬
                                                                            ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                     ‫שמן‪.‬‬                  ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫מטגנים עד הזהבה את שוקי העוף מכל הצדדים יחד עם‬                           ‫זמן בישול‪ :‬שעה וחצי‬

                                             ‫בצלי שאלוט‪.‬‬                             ‫מצרכים‪:‬‬
              ‫מוסיפים לסיר את הקלבדוס ומדליקים אותו‪.‬‬                                ‫‪ 12‬שוקיים‬
‫מוסיפים את הסיידר‪ ,‬ציר העוף‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי‬                  ‫‪ 4‬כפות שמן או ‪ 90‬גר' חמאה‬
                                                               ‫‪ 1‬שוט קלבדוס (קוניאק תפוחים)‬
                                                   ‫הטעם‪.‬‬                   ‫חצי ליטר סיידר יבש‬
‫במחבת שמים ‪ 30‬גר' חמאה או כף שמן ומקפיצים את‬                             ‫‪ 2‬בצלי שאלוט קצוצים‬
‫הפטריות‪ .‬מוסיפים אותם לסיר העוף‪ .‬מוסיפים נוזלים‬                                 ‫פלפל לבן גרוס‬
‫(מים) אם יש צורך כך שהעוף יהיה מכוסה‪ .‬באמצע הבישול‬
                                                                                         ‫מלח‬
                                     ‫מוסיפים את השמנת‪.‬‬                         ‫‪ 2‬כפות ציר עוף‬
‫במקביל ממיסים את יתר החמאה או כף שמן ומזהיבים את‬               ‫סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות‬
                                                           ‫‪ 2‬תפוחי גרנד סמיט חתוכים לפרוסות‬
                                ‫פרוסות התפוחים מכל צד‪.‬‬         ‫‪ 1‬שמנת בישול או שמנת צמחית‬
‫להגשה מסדרים בצלחת הגשה את שוקי העוף ומערים עם‬
                                                                                     ‫גיליון ‪103‬‬
                                        ‫פרוסות התפוחים‪.‬‬
             ‫אפשר להגיש עם אורז או מחית תפוחי אדמה‪.‬‬

‫‪29‬‬
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34