Page 30 - medorledor103
P. 30

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬                                         ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬  ‫גראטן של קישואים‪,‬‬
‫לקלף את הקישואים והחציל‪ ,‬לחתוך אותם לקוביות קטנות‪.‬‬        ‫חצילים ועגבניות עם‬

                              ‫לפרוס דק את הבצל והשום‪.‬‬              ‫גבינת פטה‬
                    ‫לחתוך את העגבנייה לחתיכות קטנות‪.‬‬
‫לחמם כף שמן זית במחבת‪ ,‬להזהיב קלות את השום והבצל‪.‬‬                                     ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫להוסיף את הקישואים‪ ,‬החציל והעגבנייה ולבשל על אש‬                                      ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                                                                     ‫זמן בישול‪ 40 :‬דקות‬
                          ‫גבוהה כ‪ 5-‬דקות תוך כדי ערבוב‪.‬‬
‫במקביל לערבב בקערה את הביצה‪ ,‬השמנת ואת גבינת‬                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                              ‫‪ 3‬קישואים‬
                       ‫הפטה‪ .‬להמליח ולפלפל לפי הטעם‪.‬‬                                        ‫‪ 1‬חציל בינוני‬
           ‫להניח את הירקות בתבנית או בתבניות אישיות‪.‬‬                                           ‫‪ 1‬עגבנייה‬
                                                                                           ‫‪ 1/2‬בצל סגול‬
                              ‫לכסות עם תערובת השמנת‪.‬‬
   ‫להכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורת ‪ 225‬מעלות‪.‬‬                                                  ‫שן שום‬
                                                                                                  ‫‪ 1‬ביצה‬
                                       ‫לאפות כ‪ 40-‬דקות‪.‬‬                         ‫‪ 20‬מ"ל שמנת בישול ‪10%‬‬
                                                                                      ‫‪ 100‬גר' גבינת פטה‬
                                                                                                   ‫תימין‬
                                                                                                 ‫שמן זית‬
                                                                                         ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                                        ‫‪30‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35