Page 31 - medorledor103
P. 31

‫מגזין מדור לדור‬

‫ציצלויםלו‪:‬םא‪:‬לאכלסכסדודניוןנין‬
                           ‫בתוקף עד ‪31/3/22‬‬
  ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬
                                                                ‫טארט טאטין‬
 ‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪0‬‬
                                                                                 ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                                                  ‫ההכנה‪:‬‬                        ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
                  ‫מחממים תנור לחום בינוני‪-‬גבוה (‪ 190‬צ‪).‬‬                          ‫זמן אפיה‪ 30 :‬דקות‬

                                                   ‫למלית‪:‬‬                                  ‫מצרכים‪:‬‬
                       ‫מטפטפים את הלימון על התפוחים‪.‬‬                                         ‫למלית‪:‬‬
‫ממיסים בתבנית את החמאה‪ .‬מוסיפים את הסוכר ועורכים‬
‫מעל את התפוחים‪ .‬מבשלים על אש קטנה כעשר דקות‪ ,‬עד‬                                     ‫מיץ מלימון אחד‬
‫שהסוכר יזהיב‪ .‬הופכים את התפוחים‪ .‬מבשלים עד שרוב‬             ‫‪ 7‬תפוחים‪ ,‬קלופים‪ ,‬מנוקים מליבה וחרצנים‬
‫הנוזלים יתאיידו ובתחתית המחבת ייווצר קרמל‪ .‬מצננים‬
                                                                                      ‫‪ 100‬גר' חמאה‬
                                                    ‫קצת‪.‬‬                               ‫‪ 2/3‬כוס סוכר‬

                                                    ‫לבצק‪:‬‬                                     ‫לבצק‪:‬‬
‫מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק לבצק‪ .‬מרדדים‬                                       ‫כוס ו‪ 1/3‬קמח‬
                                                                                      ‫‪ 100‬גר' חמאה‬
      ‫את הבצק לעיגול שקוטרו גדול מעט מגודל התבנית‪.‬‬                                     ‫‪ 4‬כפיות סוכר‬
‫מניחים את הבצק מעל התבנית‪ ,‬כדי שיכסה את התפוחים‪.‬‬                             ‫‪ 1/4‬כפית מלח‪ 1 ,‬חלמון‬
‫תוחבים את שולי הבצק אל תוך המחבת‪ .‬דוקרים את הבצק‬                                   ‫‪ 2‬כפות מים קרים‬
‫במזלג‪ ,‬וזורים מעל סוכר‪ .‬אופים שלושים דקות והופכים‬
‫על צלחת הגשה‪ ,‬כשקלתית הבצק למטה ומלית התפוחים‬                                           ‫גרידת לימון‬
                                                                ‫תבנית שאפשר להשתמש גם על הגז‬
                                                   ‫גלויה ‪.‬‬
                                                                                         ‫וגם בתנור‪.‬‬
                                                    ‫הערה‪:‬‬
‫אפשר להכין את הטארט מראש ואז משאירים אותו במחבת‬                                            ‫גיליון ‪103‬‬

    ‫ולפני ההגשה מחממים מעט והופכים על צלחת הגשה‪.‬‬

‫‪31‬‬
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36