Page 31 - medorledor103
P. 31
מגזין מדור לדור
ציצלויםלו:םא:לאכלסכסדודניוןנין
בתוקף עד 31/3/22
הטבה למדור לדור10
טארט טאטין
%מאומה5גוא2הוון8מכו8הלצ8שרכיי3המרםו7נ-שתי4חשחם5לקה0
מצרכים ל 8 :מנות
ההכנה: זמן הכנה 30 :דקות
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה ( 190צ). זמן אפיה 30 :דקות
למלית: מצרכים:
מטפטפים את הלימון על התפוחים. למלית:
ממיסים בתבנית את החמאה .מוסיפים את הסוכר ועורכים
מעל את התפוחים .מבשלים על אש קטנה כעשר דקות ,עד מיץ מלימון אחד
שהסוכר יזהיב .הופכים את התפוחים .מבשלים עד שרוב 7תפוחים ,קלופים ,מנוקים מליבה וחרצנים
הנוזלים יתאיידו ובתחתית המחבת ייווצר קרמל .מצננים
100גר' חמאה
קצת. 2/3כוס סוכר
לבצק: לבצק:
מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק לבצק .מרדדים כוס ו 1/3קמח
100גר' חמאה
את הבצק לעיגול שקוטרו גדול מעט מגודל התבנית. 4כפיות סוכר
מניחים את הבצק מעל התבנית ,כדי שיכסה את התפוחים. 1/4כפית מלח 1 ,חלמון
תוחבים את שולי הבצק אל תוך המחבת .דוקרים את הבצק 2כפות מים קרים
במזלג ,וזורים מעל סוכר .אופים שלושים דקות והופכים
על צלחת הגשה ,כשקלתית הבצק למטה ומלית התפוחים גרידת לימון
תבנית שאפשר להשתמש גם על הגז
גלויה .
וגם בתנור.
הערה:
אפשר להכין את הטארט מראש ואז משאירים אותו במחבת גיליון 103
ולפני ההגשה מחממים מעט והופכים על צלחת הגשה.
31