Page 33 - medorledor101
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫ציצלויםלו‪:‬םא‪:‬לאכלסכסדודניוןנין‬

 ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬                                 ‫בתוקף עד ‪30/2/22‬‬

‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪0‬‬                   ‫ההכנה‪:‬‬    ‫פאי תותים עם קציפת‬
                                                                     ‫לקלתית‪:‬‬                ‫קרם פרש‬

                                                     ‫בקערה של מעבד מזון מניחים‬                             ‫תבנית פאי קוטר ‪ 24‬ס"מ‬
                                                                                                                 ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
‫את הקמח‪ ,‬מלח‪ ,‬סוכר וקוביות החמאה‪ .‬מערבבים בפולסים‬                                                               ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                                                                ‫זמן אפיה‪ 20 :‬דקות‬
‫קצרים עד קבלת תערובת פירורית‪ .‬מוסיפים את הביצה‬
                                                                                                                           ‫מצרכים‪:‬‬
‫ותמצית וניל‪ .‬מערבבים שוב בפולסים עד קבלת בצק אחיד‪.‬‬                                                                         ‫לקלתית‪:‬‬
                                                                                                               ‫‪ 2‬כוסות קמח גדושות‬
‫מסדרים את הבצק בתבנית‪ .‬מחוררים אותה עם מזלג‪.‬‬                                                                         ‫‪ 1/4‬כפית מלח‬
                                                                                                                      ‫‪ 3/4‬כוס סוכר‬
                                                     ‫שומרים במקרר כשעתיים‪.‬‬                       ‫‪ 200‬גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות‬
                                                                                                                      ‫‪ 1‬ביצה טרופה‬
‫מחממים תנור ל‪ 180-‬מעלות‪ .‬אופים את הקלתית כ‪20 -‬‬                                                                   ‫‪ 1‬כפית תמצית וניל‬

                                                     ‫דקות או עד הזהבה‪ .‬מצננים‪.‬‬                                    ‫לקציפת קרם פרש‪:‬‬
                                                                                                                  ‫‪ 200‬גר' קרם פרש‬
                                ‫שוטפים ופורסים את התותים לחצאים‪.‬‬                                              ‫‪ 4‬כפות שמנת מתוקה‬
                                                                                                        ‫‪ 1‬כפית תמצית וניל משובחת‬
                                        ‫לקציפת קרם פרש‪:‬‬                                                           ‫‪ 2‬שקיות סוכר וניל‬
‫מקציפים את הקרם פרש‪ ,‬השמנת המתוקה‪ ,‬תמצית הוניל‬
                                                                                                                           ‫לתותים‪:‬‬
                        ‫וסוכר וניל עד קבלת קצפת יציבה‪.‬‬                                   ‫‪ 500‬גר׳ סלסילת תותים מנוקים ופרוסים לחצי‬
‫ממלאים את הקלתית בקצפת ומעל מסדרים את חצאי‬
‫התותים‪ .‬מפזרים מעל אבקת סוכר על מנת להמתיק אותם‬                                                                         ‫אבקת סוכר‬

                                                    ‫מעט‪.‬‬                                                                    ‫גיליון ‪101‬‬
                              ‫שומרים בקירור עד ההגשה ‪.‬‬
‫לפני ההגשה מפזרים שוב מעל התותים מעט אבקת סוכר‪.‬‬

‫‪33‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38