Page 30 - medorledor101
P. 30
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
ההכנה: מרק בצל צרפתי
ממיסים את החמאה בסיר גדול בחום נמוך.
מוסיפים את הבצלים ומבשלים 20דקות ,תוך בחישה מתמדת מצרכים ל 6 :מנות
עד שהסוכר בהם יהפוך לקרמל וצבעם יהפוך לחום זהוב שלב זמן הכנה 20 :דקות
זה יקבע את צבע המרק. זמן בישול :שעה
מוסיפים את השום ואת הקמח ומבשלים תוך בחישה
מצרכים:
2-1דקות. 45גר' חמאה
מוסיפים את היין ובוחשים .מביאים לרתיחה קלה. 1בצל אדום קצוץ דק
מוסיפים את המים ואת הבוקה גרני ,מבשלים על סף רתיחה 400גר' בצלים לבנים קצוצים דק
1שן שום קצוץ
30דקות בקירוב. 25גר' קמח רגיל
מוסיפים את היין שרי למרק ומתקנים את הטעם התיבול. 200מ"ל יין לבן
קולים את הפרוסות הלחם עד שתהיינה יבשות וזהובות 1,5ליטר ציר בשר חום או מים
צרור בוקה גרני (חלק הירוק של
משני צדדיהן. כרישה,עלה דפנה ,גבעול קורנית,עלי סלרי
מוזגים את המרק לצלחות ,מניחים פרוסת לחם ומפזרים אחדים וכמה גבעולי פטרוזיליה)
מעל גבינה. כף יין שרי
מגישים את המרק מייד. תוספות:
12פרוסות באגט
200גר' גבינה גרוייר מגורדת
30