Page 30 - medorledor101
P. 30

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫מרק בצל צרפתי‬
                 ‫ממיסים את החמאה בסיר גדול בחום נמוך‪.‬‬
‫מוסיפים את הבצלים ומבשלים ‪ 20‬דקות‪ ,‬תוך בחישה מתמדת‬                              ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫עד שהסוכר בהם יהפוך לקרמל וצבעם יהפוך לחום זהוב שלב‬                            ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬

                                   ‫זה יקבע את צבע המרק‪.‬‬                           ‫זמן בישול‪ :‬שעה‬
   ‫מוסיפים את השום ואת הקמח ומבשלים תוך בחישה‬
                                                                                         ‫מצרכים‪:‬‬
                                               ‫‪ 2-1‬דקות‪.‬‬                             ‫‪ 45‬גר' חמאה‬
            ‫מוסיפים את היין ובוחשים‪ .‬מביאים לרתיחה קלה‪.‬‬                       ‫‪ 1‬בצל אדום קצוץ דק‬
‫מוסיפים את המים ואת הבוקה גרני‪ ,‬מבשלים על סף רתיחה‬                 ‫‪ 400‬גר' בצלים לבנים קצוצים דק‬
                                                                                   ‫‪ 1‬שן שום קצוץ‬
                                          ‫‪ 30‬דקות בקירוב‪.‬‬                         ‫‪ 25‬גר' קמח רגיל‬
    ‫מוסיפים את היין שרי למרק ומתקנים את הטעם התיבול‪.‬‬                               ‫‪ 200‬מ"ל יין לבן‬
‫קולים את הפרוסות הלחם עד שתהיינה יבשות וזהובות‬                        ‫‪ 1,5‬ליטר ציר בשר חום או מים‬
                                                                    ‫צרור בוקה גרני (חלק הירוק של‬
                                            ‫משני צדדיהן‪.‬‬   ‫כרישה‪,‬עלה דפנה‪ ,‬גבעול קורנית‪,‬עלי סלרי‬
‫מוזגים את המרק לצלחות‪ ,‬מניחים פרוסת לחם ומפזרים‬                     ‫אחדים וכמה גבעולי פטרוזיליה)‬

                                              ‫מעל גבינה‪.‬‬                                ‫כף יין שרי‬
                                   ‫מגישים את המרק מייד‪.‬‬                                   ‫תוספות‪:‬‬

                                                                                 ‫‪ 12‬פרוסות באגט‬
                                                                       ‫‪ 200‬גר' גבינה גרוייר מגורדת‬

                                                                                                 ‫‪30‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35