Page 32 - medorledor101
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילצויםלו‪:‬םא‪:‬לאכלסכדסונדיוןנין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬               ‫קדרת חורף‬
‫בסיר לחץ או סיר רגיל מחממים את השמן ומוסיפים את‬
                                                                                               ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                   ‫הבשר‪.‬‬                                      ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫סוגרים אותו מכל צדדיו‪ .‬מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו‪.‬‬         ‫זמן בישול‪ :‬אם משתמשים בסיר לחץ מבשלים כשעה‬
‫לאחר שהבצל זהוב מוסיפים את הירקות‪ ,‬הבוקה גרני ואת‬              ‫ורבע ואם בסיר רגיל כשעתיים או שעד שהבשר רך‪.‬‬

         ‫עצמות מוח‪ .‬שופכים מעל את ציר הבקר ואת היין‪.‬‬                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
                  ‫מתבלים במלח גס ופלפל גרוס ומכסים‪.‬‬                                       ‫‪ 1‬ק"ג בשר צלי לא פרוס‬

‫אם משתמשים בסיר לחץ‪ ,‬מבשלים כשעה ורבע ואם בסיר‬                                                      ‫‪ 2‬עצמות מוח‬
                         ‫רגיל כשעתיים או עד שהבשר רך‪.‬‬                                           ‫‪ 1‬שומר חתוך ל‪6 -‬‬
                                                                                                 ‫‪ 2‬גזרים פרוס גס‬
‫לפני ההגשה פורסים את הבשר ומגישים אותו יחד עם‬                                              ‫‪ 2‬ראשי סלרי חתוך ל‪6 -‬‬
                                        ‫העצמות והירקות‪.‬‬                                  ‫שורש פטרוזיליה פרוס גס‬

               ‫ניתן להגיש את המנה עם פירה או עם אורז‪.‬‬                                            ‫‪ 2‬בצלים פרוסים‬
                                                                                            ‫‪ 1‬ראש שום חצוי לחצי‬
                                                       ‫נ‪.‬ב‬
‫ניתן להוסיף לקדרה גם בטטות חתוכות ‪,‬לפתות וכן חתיכות‬                                               ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
                                                                                                ‫‪ 1/2‬ליטר ציר בקר‬
                                 ‫פרסה‪ .‬משבח את הטעם‪.‬‬                                         ‫‪ 2‬כוסות יין אדום יבש‬
                                                            ‫‪ 1‬בוקה גרני (קושרים יחד עלי סלרי‪ ,‬עלי דפנה ‪ ,‬עלי טימין)‬
                                                                                                ‫חופן גרעיני ערער‬
                                                                                              ‫מלח גס ופלפל גרוס‬

                                                                                                                ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37