Page 32 - medorledor101
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילצויםלו:םא:לאכלסכדסונדיוןנין
ההכנה: קדרת חורף
בסיר לחץ או סיר רגיל מחממים את השמן ומוסיפים את
מצרכים ל 4 :מנות
הבשר. זמן הכנה 15 :דקות
סוגרים אותו מכל צדדיו .מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו. זמן בישול :אם משתמשים בסיר לחץ מבשלים כשעה
לאחר שהבצל זהוב מוסיפים את הירקות ,הבוקה גרני ואת ורבע ואם בסיר רגיל כשעתיים או שעד שהבשר רך.
עצמות מוח .שופכים מעל את ציר הבקר ואת היין. מצרכים:
מתבלים במלח גס ופלפל גרוס ומכסים. 1ק"ג בשר צלי לא פרוס
אם משתמשים בסיר לחץ ,מבשלים כשעה ורבע ואם בסיר 2עצמות מוח
רגיל כשעתיים או עד שהבשר רך. 1שומר חתוך ל6 -
2גזרים פרוס גס
לפני ההגשה פורסים את הבשר ומגישים אותו יחד עם 2ראשי סלרי חתוך ל6 -
העצמות והירקות. שורש פטרוזיליה פרוס גס
ניתן להגיש את המנה עם פירה או עם אורז. 2בצלים פרוסים
1ראש שום חצוי לחצי
נ.ב
ניתן להוסיף לקדרה גם בטטות חתוכות ,לפתות וכן חתיכות 2כפות שמן זית
1/2ליטר ציר בקר
פרסה .משבח את הטעם. 2כוסות יין אדום יבש
1בוקה גרני (קושרים יחד עלי סלרי ,עלי דפנה ,עלי טימין)
חופן גרעיני ערער
מלח גס ופלפל גרוס
32