Page 17 - medorledor05
P. 17
מאיפה באים לך הרעיונות לקישורים הללו ? "האירוח המושלם"
כולנו רוצים שבסוף החג /המסיבה /האירוע כל האורחים
"כשמשעמם לי -אני צריכה להיות במטבח .זה פשוט קורה, ילכו הבייתה עם טעם של עוד ,ויקשקשו ביניהם על כמה
ובדרך כלל צריך שימאס לי ממנה (מנת אוכל .י"פ) .הלקוח
רוצה' רוסטביף בעשבי תיבול' ,אני לא משנה לו את המנה אני נעים ומושלם היה.
אז איך מגיעים לזה?
פשוט עושה את המנה עם אמירה שלי". אחד הדברים החשובים שיש לזכור ,הוא שאנחנו מארחים
אנשים שלא בהכרח זהים לנו לכן בעת תכנון האירוע יש
שעמום -זה לפעמים טוב ? לחשוב יגרום להנאת האורחים.
אין הכוונה היא שאם אתם צימחוניים והדוד קרניבור,
"זה רק טוב" ,היא עונה" ,אני לא יכולה כשמשעמם לי ,אני משמע שתגישו רק סטייק אנטריקוט עסיסי ,אלא שתדעו
אוהבת לעשות ,אקשן ,ליצור וזה מתרגם גם לעשייה במטבח". למצוא את המנות שכולם יוכלו ליהנות מהן .או שאולי אתם
מחובבי החריף וחושבים שאם האוכל לא חריף אז הוא חסר
איך את מכינה מנה ? טעם .כדאי לבדוק מול האורחים מה יחסם לתיבול חריף
ולשלב גם מנות פחות פיקנטיות בתפריט.
"אין לי מושג .חברות שלי באות לשבת לידי במטבח ורואות מה אם בארוחה משתתפים גם ילדים ,אל תפטרו אותם בשניצל
אני עושה .בגלל זה אני לא אופה ,אתה שם את כל המרכיבים, וציפס .שתפו אותם בחגיגת הטעמים ,ישנן המון מנות
ומה ,אתה לא טועם ? אתה מכניס לתנור ,איך אתה יודע מה נפלאות שמתאימות לכולם (כדורי בשר ,סלט פסטה ,רולדת
יצא אם אתה לא טועם ? אתה לא פותח את התנור לראות
מה הולך שם תוך כדי אפייה? אתה לא טועם את האוכל ? עוף ועוד).
אתה נורמלי ? רק עכשיו התחלתי לאפות ,העשייה שלי היא אם האירוח הוא קטן נסו לשלב דברים שאהובים על כל
אחד והפכו את הסעודה לאטרקציה (האחיינית שאוכלת רק
הבישול .הכיף". עלים ,החבר שסלט ביצים זה הכי טעים לו ,והילדה שבלי
איפה תהיי בעוד 5שנים ? שוקולד זה לא נחשב קינוח).
חשוב ,כמארחים ,לא לשכוח לחשוב על נוחות האורחים סביב
"יהיה לי מטבח החלומות ,שאני יודעת בדיוק איך הוא ייראה השולחן ,שגעונות הישיבה ,בחירת המוסיקה והצבעוניות
בבית .אני רוצה לקום בבוקר ,להיכנס למטבח ולהתחיל
ליהנות ממנו ,לבשל ולצאת לאירוע שזה גם יצירה .שמישהו שתקיף את הסעודה ,אבל זה לפעם הבאה.
אחר ישווק ימכור וינקה .אני רוצה לעשות ,אני רואה אנשים חג שמח! שלכם ,גל
בשמחתם ,ברגעי האושר שלהם.
מוזמנים לקרוא עוד על סיפורה של גל פיינגולד באתר
האינטרנט שלנו/http://medorledor.co.il
טיפים מאת גל
בישול עכשווי
היא קוראת לבישול שלה "בישול עכשווי" ,ואני כבר מצטער
שכתבתי את הטקסט הזה על בטן ריקה.
"לקחת את המנות הקלאסיות ולתת להן משהו נכון יותר
להיום .למשל ה'רוסטביף' הקלאסי שאתה רגיל לראות אותו
בגוש ,אפשר לעשות אותו ב -ארבע גושים קטנים עומדים
על המזנון .לתבל שלו עם בזרעים ובגרגירים ולאו דווקא עם
ברוזמרין ובתימין".
"באירועים הביתיים אפשר לקחת את הקציצות המסורתיות
ולשדרג אותן .אפשר לקחת את העוף בתנור ולעשות אותו
קטן ושלם ,אפשר לקחת ממולאים רגילים ולעשות אותם
בתוך חציל ובתוך מיני פלפלים .כלומר לקחת את המסורתי
ולקדם אותו קצת -לתת לו שדרוג .בגלל הבריחה מהמילה
'גורמה' ,הגעתי למילה 'בישול עכשווי' .זה לא חייב להיות כמו
שאמרו לך".
גלידת וניל בטחינה
"יש דברים שאני מאד אוהבת ,למשל :גלידת וניל בטחינה .זה
אחד הדברים הכי טעימים בעולם ,תנסה".
מה אומרים הלקוחות כשהם טועמים גלידה כזו ?
"אנשים מרימים לי גבה ,ואז הם טועמים ומגלים שזה מדהים.
גלידה עם חלווה זה טעים לך? תחשוב שבמקום חלווה קשיחה,
יש לך חלווה נוזלית וזה טעים" ,היא אומרת ,ועיניה אומרות
תשוקה.
17
כולנו רוצים שבסוף החג /המסיבה /האירוע כל האורחים
"כשמשעמם לי -אני צריכה להיות במטבח .זה פשוט קורה, ילכו הבייתה עם טעם של עוד ,ויקשקשו ביניהם על כמה
ובדרך כלל צריך שימאס לי ממנה (מנת אוכל .י"פ) .הלקוח
רוצה' רוסטביף בעשבי תיבול' ,אני לא משנה לו את המנה אני נעים ומושלם היה.
אז איך מגיעים לזה?
פשוט עושה את המנה עם אמירה שלי". אחד הדברים החשובים שיש לזכור ,הוא שאנחנו מארחים
אנשים שלא בהכרח זהים לנו לכן בעת תכנון האירוע יש
שעמום -זה לפעמים טוב ? לחשוב יגרום להנאת האורחים.
אין הכוונה היא שאם אתם צימחוניים והדוד קרניבור,
"זה רק טוב" ,היא עונה" ,אני לא יכולה כשמשעמם לי ,אני משמע שתגישו רק סטייק אנטריקוט עסיסי ,אלא שתדעו
אוהבת לעשות ,אקשן ,ליצור וזה מתרגם גם לעשייה במטבח". למצוא את המנות שכולם יוכלו ליהנות מהן .או שאולי אתם
מחובבי החריף וחושבים שאם האוכל לא חריף אז הוא חסר
איך את מכינה מנה ? טעם .כדאי לבדוק מול האורחים מה יחסם לתיבול חריף
ולשלב גם מנות פחות פיקנטיות בתפריט.
"אין לי מושג .חברות שלי באות לשבת לידי במטבח ורואות מה אם בארוחה משתתפים גם ילדים ,אל תפטרו אותם בשניצל
אני עושה .בגלל זה אני לא אופה ,אתה שם את כל המרכיבים, וציפס .שתפו אותם בחגיגת הטעמים ,ישנן המון מנות
ומה ,אתה לא טועם ? אתה מכניס לתנור ,איך אתה יודע מה נפלאות שמתאימות לכולם (כדורי בשר ,סלט פסטה ,רולדת
יצא אם אתה לא טועם ? אתה לא פותח את התנור לראות
מה הולך שם תוך כדי אפייה? אתה לא טועם את האוכל ? עוף ועוד).
אתה נורמלי ? רק עכשיו התחלתי לאפות ,העשייה שלי היא אם האירוח הוא קטן נסו לשלב דברים שאהובים על כל
אחד והפכו את הסעודה לאטרקציה (האחיינית שאוכלת רק
הבישול .הכיף". עלים ,החבר שסלט ביצים זה הכי טעים לו ,והילדה שבלי
איפה תהיי בעוד 5שנים ? שוקולד זה לא נחשב קינוח).
חשוב ,כמארחים ,לא לשכוח לחשוב על נוחות האורחים סביב
"יהיה לי מטבח החלומות ,שאני יודעת בדיוק איך הוא ייראה השולחן ,שגעונות הישיבה ,בחירת המוסיקה והצבעוניות
בבית .אני רוצה לקום בבוקר ,להיכנס למטבח ולהתחיל
ליהנות ממנו ,לבשל ולצאת לאירוע שזה גם יצירה .שמישהו שתקיף את הסעודה ,אבל זה לפעם הבאה.
אחר ישווק ימכור וינקה .אני רוצה לעשות ,אני רואה אנשים חג שמח! שלכם ,גל
בשמחתם ,ברגעי האושר שלהם.
מוזמנים לקרוא עוד על סיפורה של גל פיינגולד באתר
האינטרנט שלנו/http://medorledor.co.il
טיפים מאת גל
בישול עכשווי
היא קוראת לבישול שלה "בישול עכשווי" ,ואני כבר מצטער
שכתבתי את הטקסט הזה על בטן ריקה.
"לקחת את המנות הקלאסיות ולתת להן משהו נכון יותר
להיום .למשל ה'רוסטביף' הקלאסי שאתה רגיל לראות אותו
בגוש ,אפשר לעשות אותו ב -ארבע גושים קטנים עומדים
על המזנון .לתבל שלו עם בזרעים ובגרגירים ולאו דווקא עם
ברוזמרין ובתימין".
"באירועים הביתיים אפשר לקחת את הקציצות המסורתיות
ולשדרג אותן .אפשר לקחת את העוף בתנור ולעשות אותו
קטן ושלם ,אפשר לקחת ממולאים רגילים ולעשות אותם
בתוך חציל ובתוך מיני פלפלים .כלומר לקחת את המסורתי
ולקדם אותו קצת -לתת לו שדרוג .בגלל הבריחה מהמילה
'גורמה' ,הגעתי למילה 'בישול עכשווי' .זה לא חייב להיות כמו
שאמרו לך".
גלידת וניל בטחינה
"יש דברים שאני מאד אוהבת ,למשל :גלידת וניל בטחינה .זה
אחד הדברים הכי טעימים בעולם ,תנסה".
מה אומרים הלקוחות כשהם טועמים גלידה כזו ?
"אנשים מרימים לי גבה ,ואז הם טועמים ומגלים שזה מדהים.
גלידה עם חלווה זה טעים לך? תחשוב שבמקום חלווה קשיחה,
יש לך חלווה נוזלית וזה טעים" ,היא אומרת ,ועיניה אומרות
תשוקה.
17