Page 17 - medorledor05
P. 17
‫מאיפה באים לך הרעיונות לקישורים הללו ?‬ ‫"האירוח המושלם"‬
‫כולנו רוצים שבסוף החג‪ /‬המסיבה‪ /‬האירוע כל האורחים‬
‫"כשמשעמם לי‪ -‬אני צריכה להיות במטבח‪ .‬זה פשוט קורה‪,‬‬ ‫ילכו הבייתה עם טעם של עוד‪ ,‬ויקשקשו ביניהם על כמה‬
‫ובדרך כלל צריך שימאס לי ממנה (מנת אוכל‪ .‬י"פ)‪ .‬הלקוח‬
‫רוצה‪' ‬רוסטביף‪ ‬בעשבי תיבול'‪ ,‬אני לא משנה לו את המנה אני‬ ‫נעים ומושלם היה‪.‬‬
‫אז איך מגיעים לזה?‬
‫פשוט עושה את המנה עם אמירה שלי"‪.‬‬ ‫אחד הדברים החשובים שיש לזכור‪ ,‬הוא שאנחנו מארחים‬
‫אנשים שלא בהכרח זהים לנו לכן בעת תכנון האירוע יש‬
‫שעמום‪ -‬זה לפעמים טוב ?‬ ‫לחשוב יגרום להנאת האורחים‪.‬‬
‫אין הכוונה היא שאם אתם צימחוניים והדוד קרניבור‪,‬‬
‫"זה רק טוב"‪ ,‬היא עונה‪" ,‬אני לא יכולה כשמשעמם לי‪ ,‬אני‬ ‫משמע שתגישו רק סטייק אנטריקוט עסיסי‪ ,‬אלא שתדעו‬
‫אוהבת לעשות‪ ,‬אקשן‪ ,‬ליצור וזה מתרגם גם לעשייה במטבח"‪.‬‬ ‫למצוא את המנות שכולם יוכלו ליהנות מהן‪ .‬או שאולי אתם‬
‫מחובבי החריף וחושבים שאם האוכל לא חריף אז הוא חסר‬
‫איך את מכינה מנה ?‪ ‬‬ ‫טעם‪ .‬כדאי לבדוק מול האורחים מה יחסם לתיבול חריף‬
‫ולשלב גם מנות פחות פיקנטיות בתפריט‪.‬‬
‫"אין לי מושג‪ .‬חברות שלי באות לשבת לידי במטבח ורואות מה‬ ‫אם בארוחה משתתפים גם ילדים‪ ,‬אל תפטרו אותם בשניצל‬
‫אני עושה‪ .‬בגלל זה אני לא אופה‪ ,‬אתה שם את כל המרכיבים‪,‬‬ ‫וציפס‪ .‬שתפו אותם בחגיגת הטעמים‪ ,‬ישנן המון מנות‬
‫ומה‪ ,‬אתה לא טועם ? אתה מכניס לתנור‪ ,‬איך אתה יודע ‪ ‬מה‬ ‫נפלאות שמתאימות לכולם (כדורי בשר‪ ,‬סלט פסטה‪ ,‬רולדת‬
‫יצא אם אתה לא טועם ? אתה לא פותח את התנור לראות‬
‫מה הולך שם תוך כדי אפייה? אתה לא טועם ‪ ‬את האוכל ?‬ ‫עוף ועוד)‪.‬‬
‫אתה נורמלי ? רק עכשיו התחלתי לאפות‪ ,‬העשייה שלי היא‬ ‫אם האירוח הוא קטן נסו לשלב דברים שאהובים על כל‬
‫אחד והפכו את הסעודה לאטרקציה (האחיינית שאוכלת רק‬
‫הבישול‪ .‬הכיף‪".‬‬ ‫עלים‪ ,‬החבר שסלט ביצים זה הכי טעים לו‪ ,‬והילדה שבלי‬

‫איפה תהיי בעוד ‪ 5‬שנים ?‬ ‫שוקולד זה לא נחשב קינוח)‪.‬‬
‫חשוב‪ ,‬כמארחים‪ ,‬לא לשכוח לחשוב על נוחות האורחים סביב‬
‫"יהיה לי מטבח החלומות‪ ,‬שאני יודעת בדיוק איך הוא ייראה‬ ‫השולחן‪ ,‬שגעונות הישיבה‪ ,‬בחירת המוסיקה והצבעוניות‬
‫בבית‪ .‬אני רוצה לקום בבוקר‪ ,‬להיכנס למטבח ולהתחיל‬
‫ליהנות ממנו‪ ,‬לבשל ולצאת לאירוע שזה גם יצירה‪ .‬שמישהו‬ ‫שתקיף את הסעודה‪ ,‬אבל זה לפעם הבאה‪.‬‬
‫אחר ישווק ימכור וינקה‪ .‬אני רוצה לעשות‪ ,‬אני רואה אנשים‬ ‫חג שמח! שלכם‪ ,‬גל‬

‫בשמחתם‪ ,‬ברגעי האושר שלהם‪.‬‬
‫מוזמנים לקרוא עוד על סיפורה של גל פיינגולד באתר‬

‫האינטרנט שלנו‪/http://medorledor.co.il ‬‬

‫טיפים מאת גל‬

‫בישול עכשווי‬

‫היא קוראת לבישול שלה "בישול עכשווי"‪ ,‬ואני כבר מצטער‬
‫שכתבתי את הטקסט הזה על בטן ריקה‪.‬‬

‫"לקחת את המנות הקלאסיות ולתת להן משהו נכון יותר‬
‫להיום‪ .‬למשל‪ ‬ה'רוסטביף' הקלאסי שאתה רגיל לראות אותו‬
‫בגוש‪ ,‬אפשר לעשות אותו ב‪ -‬ארבע גושים קטנים עומדים‬
‫על המזנון‪ .‬לתבל שלו עם בזרעים ובגרגירים ולאו דווקא עם‬

‫ברוזמרין ובתימין"‪.‬‬
‫"באירועים הביתיים אפשר לקחת את הקציצות המסורתיות‬
‫ולשדרג אותן‪ .‬אפשר לקחת את העוף בתנור ולעשות אותו‬
‫קטן ושלם‪ ,‬אפשר לקחת ממולאים רגילים ולעשות אותם‬
‫בתוך חציל ובתוך מיני פלפלים‪ .‬כלומר לקחת את המסורתי‬
‫ולקדם אותו קצת ‪ -‬לתת לו שדרוג‪ .‬בגלל הבריחה מהמילה‬
‫'גורמה'‪ ,‬הגעתי ‪ ‬למילה 'בישול עכשווי'‪ .‬זה לא חייב להיות כמו‬

‫שאמרו לך‪".‬‬

‫גלידת וניל בטחינה‬

‫"יש דברים שאני מאד אוהבת‪ ,‬למשל‪ :‬גלידת וניל בטחינה‪ .‬זה‬
‫אחד הדברים הכי טעימים בעולם‪ ,‬תנסה"‪.‬‬

‫מה אומרים הלקוחות ‪ ‬כשהם טועמים גלידה כזו ?‬

‫"אנשים מרימים לי גבה‪ ,‬ואז הם טועמים ומגלים שזה מדהים‪.‬‬
‫גלידה עם חלווה זה טעים לך? תחשוב שבמקום חלווה קשיחה‪,‬‬
‫יש לך חלווה נוזלית וזה טעים"‪ ,‬היא אומרת‪ ,‬ועיניה אומרות‬

‫תשוקה‪.‬‬

‫‪17‬‬
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22