Page 15 - medorledor05
P. 15
‫מצרכים‪:‬‬ ‫מצרכים‪:‬‬

‫‪ 200‬מ"ל שמנת‬ ‫‪ 3‬בצלים קצוצים‬
‫מקל וניל‬ ‫‪ 1‬קופסת טונה (‪ 170‬גר') מסוננת‬

‫‪ 100‬מ"ל חלב‬ ‫‪ 1/2‬כוס מיונז‬
‫‪ 3‬ביצים‬ ‫‪ 1/2‬כוס קטשופ‬
‫‪ 2‬שמנת מתוקה‬
‫‪ 50‬גר' סוכר‬ ‫‪ 1/2‬כפית פפריקה חריפה‬
‫‪ 70‬גר' קמח‬ ‫‪ 2‬כפיות פפריקה מתוקה‬
‫‪ 1‬כף ליקר דובדבנים‬ ‫‪ 1/2‬כפית סוכר‬
‫‪ 1‬צנצנת דובדבנים‬ ‫‪ 1‬שקית ג'לטין‬
‫אבקת סוכר‬ ‫רצוי להכין יום קודם‬

‫אופן ההכנה‪:‬‬ ‫אופן הכנה‪:‬‬

‫מחממים תנור ל‪ 180-‬מעלות‪ ,‬יוצקים שמנת לסיר קטן‪,‬‬ ‫במחבת מחממים מעט שמן‪ ,‬ומטגנים את הבצל עד להזהבה‪.‬‬
‫חוצים מקל וניל לאורכו‪ ,‬מגרדים את הגרעינים מעל השמנת‬ ‫מוסיפים את הטונה ולאחר כ‪ 2-‬דקות מוסיפים את יתר‬

‫ומוסיפים גם את המקל‪.‬‬ ‫החומרים תוך כדי ערבוב‪ ,‬למעט הג'לטין‪.‬‬
‫מחממים בעדינות כמה דקות‪ ,‬מסירים מהאש‪ ,‬מוסיפים את‬ ‫מורידים מהאש וטוחנים למסה חלקה‪ .‬ממסים את הג'לטין‬
‫במעט מים חמים‪ ,‬מוסיפים למסה תוך כדי ערבוב עד קבלת מסה‬
‫החלב ומקררים‪ .‬מסננים ומסלקים את מקל הוניל‪.‬‬ ‫הומוגנית‪ .‬מוזגים לכלי (רצוי כלי עם צורה כמו טבעת‪ ,‬אנגליש‬
‫טורפים את הביצים עם הסוכר והקמח לתערובת חלקה‪.‬‬ ‫קייק ועוד) מכניסים למקרר‪ .‬לפני ההגשה משחררים בעזרת‬
‫מוסיפים את השמנת תוך כדי טריפה‪ .‬מוסיפים את הליקר‬
‫סכין מהדפנות והופכים על צלחת הגשה בליווי לחם קלוי‪.‬‬
‫והדובדבנים‪ .‬מערבבים היטב‪.‬‬
‫יוצקים לתבנית חסינת חום ואופים כ ‪ 30-35‬דקות‪ ,‬או עד‬ ‫מוס טונה‬

‫שהמאפה מזהיב‪ .‬מאבקים מעל באבקת סוכר ומגישים חם‪.‬‬

‫קאלפוטי דובדבנים‬

‫‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20