Page 15 - medorledor05
P. 15
מצרכים: מצרכים:
200מ"ל שמנת 3בצלים קצוצים
מקל וניל 1קופסת טונה ( 170גר') מסוננת
100מ"ל חלב 1/2כוס מיונז
3ביצים 1/2כוס קטשופ
2שמנת מתוקה
50גר' סוכר 1/2כפית פפריקה חריפה
70גר' קמח 2כפיות פפריקה מתוקה
1כף ליקר דובדבנים 1/2כפית סוכר
1צנצנת דובדבנים 1שקית ג'לטין
אבקת סוכר רצוי להכין יום קודם
אופן ההכנה: אופן הכנה:
מחממים תנור ל 180-מעלות ,יוצקים שמנת לסיר קטן, במחבת מחממים מעט שמן ,ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
חוצים מקל וניל לאורכו ,מגרדים את הגרעינים מעל השמנת מוסיפים את הטונה ולאחר כ 2-דקות מוסיפים את יתר
ומוסיפים גם את המקל. החומרים תוך כדי ערבוב ,למעט הג'לטין.
מחממים בעדינות כמה דקות ,מסירים מהאש ,מוסיפים את מורידים מהאש וטוחנים למסה חלקה .ממסים את הג'לטין
במעט מים חמים ,מוסיפים למסה תוך כדי ערבוב עד קבלת מסה
החלב ומקררים .מסננים ומסלקים את מקל הוניל. הומוגנית .מוזגים לכלי (רצוי כלי עם צורה כמו טבעת ,אנגליש
טורפים את הביצים עם הסוכר והקמח לתערובת חלקה. קייק ועוד) מכניסים למקרר .לפני ההגשה משחררים בעזרת
מוסיפים את השמנת תוך כדי טריפה .מוסיפים את הליקר
סכין מהדפנות והופכים על צלחת הגשה בליווי לחם קלוי.
והדובדבנים .מערבבים היטב.
יוצקים לתבנית חסינת חום ואופים כ 30-35דקות ,או עד מוס טונה
שהמאפה מזהיב .מאבקים מעל באבקת סוכר ומגישים חם.
קאלפוטי דובדבנים
15
200מ"ל שמנת 3בצלים קצוצים
מקל וניל 1קופסת טונה ( 170גר') מסוננת
100מ"ל חלב 1/2כוס מיונז
3ביצים 1/2כוס קטשופ
2שמנת מתוקה
50גר' סוכר 1/2כפית פפריקה חריפה
70גר' קמח 2כפיות פפריקה מתוקה
1כף ליקר דובדבנים 1/2כפית סוכר
1צנצנת דובדבנים 1שקית ג'לטין
אבקת סוכר רצוי להכין יום קודם
אופן ההכנה: אופן הכנה:
מחממים תנור ל 180-מעלות ,יוצקים שמנת לסיר קטן, במחבת מחממים מעט שמן ,ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
חוצים מקל וניל לאורכו ,מגרדים את הגרעינים מעל השמנת מוסיפים את הטונה ולאחר כ 2-דקות מוסיפים את יתר
ומוסיפים גם את המקל. החומרים תוך כדי ערבוב ,למעט הג'לטין.
מחממים בעדינות כמה דקות ,מסירים מהאש ,מוסיפים את מורידים מהאש וטוחנים למסה חלקה .ממסים את הג'לטין
במעט מים חמים ,מוסיפים למסה תוך כדי ערבוב עד קבלת מסה
החלב ומקררים .מסננים ומסלקים את מקל הוניל. הומוגנית .מוזגים לכלי (רצוי כלי עם צורה כמו טבעת ,אנגליש
טורפים את הביצים עם הסוכר והקמח לתערובת חלקה. קייק ועוד) מכניסים למקרר .לפני ההגשה משחררים בעזרת
מוסיפים את השמנת תוך כדי טריפה .מוסיפים את הליקר
סכין מהדפנות והופכים על צלחת הגשה בליווי לחם קלוי.
והדובדבנים .מערבבים היטב.
יוצקים לתבנית חסינת חום ואופים כ 30-35דקות ,או עד מוס טונה
שהמאפה מזהיב .מאבקים מעל באבקת סוכר ומגישים חם.
קאלפוטי דובדבנים
15