Page 14 - medorledor05
P. 14
‫טרין ירקות‬

‫לאחר שהירקות יתקררו‪ ,‬טורפים את הביצים בקערה‪ ,‬מועכים את‬ ‫מצרכים‪:‬‬
‫השום לתוך העיסה‪ ,‬קוצצים את חבילת הבזיליקום (תוך כדי שמירה‬
‫של כמה עלים יפים לעיטור הטרין) מוסיפים את הירקות ואת‬ ‫‪ 1‬פלפל אדום‬
‫‪ 1‬פלפל צהוב‬
‫הבזיליקום לקערה‪.‬‬ ‫‪ 1‬חציל בינוני‬
‫מערבבים‪ ,‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪.‬‬ ‫‪ 1‬בצל בינוני‬
‫מחממים את התנור לחום בינוני (‪ 180‬מעלות)‪.‬‬ ‫‪ 400‬גר' קישואים (‪ 3‬קישואים בינוניים)‬
‫משמנים בשמן זית תבנית אנגליש קייק או תבנית מאורכת מזכוכית‪,‬‬ ‫‪ 300‬גר' עגבניות (‪ 3‬עגבניות בינוניות)‬
‫שופכים לתוכה את התערובת ומכסים ברדיד אלומיניום‪ .‬מנמיכים‬
‫את חום התנור ל‪ 160 -‬מעלות ואופים למשך שעה וחצי או עד שפני‬ ‫‪ 3‬שיני שום‬
‫‪ 1‬חבילת בזיליקום‬
‫הטרין יציבים‪.‬‬ ‫‪ 10‬זיתים שחורים מגולענים‬

‫להגשה‪:‬‬ ‫‪ 4‬ביצים‬
‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
‫כשהטרין קר‪ ,‬מפרידים בעזרת סכין חדה מהדפנות והופכים אותה‬

‫בזהירות על צלחת הגשה‪ ,‬מעטרים בעלי הבזיליקום ובזיתים‪ .‬ניתן‬ ‫אופן הכנה‪:‬‬
‫להגיש ברוטב עגבניות‪.‬‬
‫לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות‪.‬‬

‫בסיר בעל תחתית עבה לחמם את השמן‪ .‬מטגנים את‬

‫הבצל כ‪ 4-‬דקות או עד שהוא שקוף‪ .‬מוסיפים את‬

‫הפלפלים‪ .‬לאחר כ‪ 5 -‬דקות מוסיפים את החצילים‪,‬‬

‫לאחר כ‪ 2 -‬דקות מוסיפים את הקישואים ולאחר כ‪-‬‬

‫‪ 2‬דקות נוספות את העגבניות‪ .‬מערבבים קלות‪ .‬לאחר‬

‫כ‪ 20-‬דקות מורידים את הירקות מן האש ומניחים‬

‫אותם במסננת על מנת שהנוזלים יתנקזו‪.‬‬

‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19