Page 15 - medorledor04
P. 15
‫מרקיז שוקולד עם ציפוי גנאש שוקולד‬

‫טראפלס שוקולד‬ ‫חומרים‪:‬‬

‫חומרים‪:‬‬ ‫‪ 1‬כוס סוכר‬
‫חצי כפית אבקת קפה נמס‬
‫‪ 3/4‬כוס שמנת מתוקה‬
‫‪ 50‬גר' חמאה רכה‬ ‫רבע כוס מים חמים‬
‫‪ 300‬גר' שוקולד מריר לפחות ‪60%‬‬
‫‪ 250‬גר' שוקולד מריר‬ ‫‪ 225‬גר' חמאה רכה או מרגרינה בלי מלח‬
‫‪ 1‬כף וויסקי או קוניאק‬
‫אבקת קקאו משובחת לציפוי‬ ‫‪ 1‬כף ליקר קפה או שוקולד‬
‫‪ 5‬ביצים‬
‫אופן הכנה‪:‬‬
‫‪ 3‬כפות קמח‬
‫שמים בסיר את השמנת והחמאה‪.‬‬
‫ממסים את החמאה על אש קטנה‪.‬‬ ‫לגנאש שוקולד‪:‬‬

‫מביאים לרתיחה ומסירים מיד‬ ‫‪ 100‬גר' שוקולד מריר‬
‫מהאש‪.‬‬ ‫‪ 1‬שמנת מתוקה‬

‫מוסיפים את השוקולד‪,‬‬ ‫אופן ההכנה‪:‬‬
‫מערבבים עד שהוא נמס לגמרי‪.‬‬
‫מחממים מראש את התנור ל‪ 180-‬מעלות‪.‬‬
‫מוסיפים את האלכוהול‬ ‫שמים בסיר ‪ 1/2‬כוס סוכר‪ ,‬את אבקת הקפה‪ ,‬המים‬
‫ומכניסים למקפיא לחצי שעה עד שעה‪,‬‬ ‫החמים‪ .‬בוחשים מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס‪.‬‬
‫מביאים לרתיחה‪ ,‬מסירים מן האש ומוסיפים מיד את‬
‫עד שהבלילה מתקשה ‪.‬‬
‫שמים בצלחת את אבקת הקקאו‪,‬‬ ‫השוקולד עד שהוא נמס‪.‬‬
‫מוסיפים לתערובת את החמאה חתוכה לקוביות‬
‫לוקחים כפית פריזיאן‪ ,‬בעזרתה‬ ‫ומערבבים עד שהחמאה נמסה ואז מוסיפים את הליקר‪.‬‬
‫לוקחים שוקולד‪ ,‬מגלגלים בעדינות על הצלחת‪ ,‬לכדור קטן‬ ‫בקערה בינונית מקציפים את הביצים עם שאר הסוכר‬
‫במשך ‪ 5-7‬דקות‪ .‬עד קבלת בלילה תפוחה ובהירה‪.‬‬
‫ומעבירים לצלחת הגשה‪ .‬מכינים כך את כל הכמות‪.‬‬ ‫מקפלים את קציפת הביצים לתוך השוקולד‪ .‬מנפים מעל‬
‫שומרים במקרר‪.‬‬
‫בתיאבון‪.‬‬ ‫התערובת את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול‪.‬‬
‫מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר ‪24-22‬‬

‫ס"מ משומנת היטב ‪.‬‬
‫מניחים את תבנית העוגה בתוך התבנית הגדולה של‬
‫התנור ויוצקים מים מסביב עד לגובה של חצי מהתבנית‬
‫העגולה‪ .‬את התבנית הגדולה מניחים במרכז התנור‬
‫ואופים את העוגה במשך ‪ 60-70‬דקות או עד שפני העוגה‬
‫נוקשים וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש‪.‬‬

‫מצננים את העוגה כ‪-‬חצי שעה ‪.‬‬
‫במקביל מכינים את הגנאש שוקולד‪ .‬בסיר חסין אש‬
‫שופכים את השמנת ומביאים אותה לרתיחה‪ .‬מורידים‬
‫מן האש ומקפלים לתוכה את השוקולד חתוך לקוביות‬

‫קטנות‪ ,‬מערבבים עד ההמסה של השוקולד‪.‬‬
‫מוציאים את העוגה מן התבנית ומניחים אותה מעל תבנית‬
‫עם רשת‪ .‬שופכים את הגנאש על העוגה ומחליקים אותו‬
‫בצורה אחידה‪ .‬מצננים מעט ומעבירים לצלחת הגשה‪,‬‬
‫מקררים את העוגה למשך ‪ 4‬שעות‪ .‬ניתן לעטר את העוגה‬

‫עם נגיעות של קצפת ‪.‬‬
‫בתיאבון‪.‬‬

‫‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20