Page 15 - medorledor04
P. 15
מרקיז שוקולד עם ציפוי גנאש שוקולד
טראפלס שוקולד חומרים:
חומרים: 1כוס סוכר
חצי כפית אבקת קפה נמס
3/4כוס שמנת מתוקה
50גר' חמאה רכה רבע כוס מים חמים
300גר' שוקולד מריר לפחות 60%
250גר' שוקולד מריר 225גר' חמאה רכה או מרגרינה בלי מלח
1כף וויסקי או קוניאק
אבקת קקאו משובחת לציפוי 1כף ליקר קפה או שוקולד
5ביצים
אופן הכנה:
3כפות קמח
שמים בסיר את השמנת והחמאה.
ממסים את החמאה על אש קטנה. לגנאש שוקולד:
מביאים לרתיחה ומסירים מיד 100גר' שוקולד מריר
מהאש. 1שמנת מתוקה
מוסיפים את השוקולד, אופן ההכנה:
מערבבים עד שהוא נמס לגמרי.
מחממים מראש את התנור ל 180-מעלות.
מוסיפים את האלכוהול שמים בסיר 1/2כוס סוכר ,את אבקת הקפה ,המים
ומכניסים למקפיא לחצי שעה עד שעה, החמים .בוחשים מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס.
מביאים לרתיחה ,מסירים מן האש ומוסיפים מיד את
עד שהבלילה מתקשה .
שמים בצלחת את אבקת הקקאו, השוקולד עד שהוא נמס.
מוסיפים לתערובת את החמאה חתוכה לקוביות
לוקחים כפית פריזיאן ,בעזרתה ומערבבים עד שהחמאה נמסה ואז מוסיפים את הליקר.
לוקחים שוקולד ,מגלגלים בעדינות על הצלחת ,לכדור קטן בקערה בינונית מקציפים את הביצים עם שאר הסוכר
במשך 5-7דקות .עד קבלת בלילה תפוחה ובהירה.
ומעבירים לצלחת הגשה .מכינים כך את כל הכמות. מקפלים את קציפת הביצים לתוך השוקולד .מנפים מעל
שומרים במקרר.
בתיאבון. התערובת את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול.
מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר 24-22
ס"מ משומנת היטב .
מניחים את תבנית העוגה בתוך התבנית הגדולה של
התנור ויוצקים מים מסביב עד לגובה של חצי מהתבנית
העגולה .את התבנית הגדולה מניחים במרכז התנור
ואופים את העוגה במשך 60-70דקות או עד שפני העוגה
נוקשים וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.
מצננים את העוגה כ-חצי שעה .
במקביל מכינים את הגנאש שוקולד .בסיר חסין אש
שופכים את השמנת ומביאים אותה לרתיחה .מורידים
מן האש ומקפלים לתוכה את השוקולד חתוך לקוביות
קטנות ,מערבבים עד ההמסה של השוקולד.
מוציאים את העוגה מן התבנית ומניחים אותה מעל תבנית
עם רשת .שופכים את הגנאש על העוגה ומחליקים אותו
בצורה אחידה .מצננים מעט ומעבירים לצלחת הגשה,
מקררים את העוגה למשך 4שעות .ניתן לעטר את העוגה
עם נגיעות של קצפת .
בתיאבון.
15
טראפלס שוקולד חומרים:
חומרים: 1כוס סוכר
חצי כפית אבקת קפה נמס
3/4כוס שמנת מתוקה
50גר' חמאה רכה רבע כוס מים חמים
300גר' שוקולד מריר לפחות 60%
250גר' שוקולד מריר 225גר' חמאה רכה או מרגרינה בלי מלח
1כף וויסקי או קוניאק
אבקת קקאו משובחת לציפוי 1כף ליקר קפה או שוקולד
5ביצים
אופן הכנה:
3כפות קמח
שמים בסיר את השמנת והחמאה.
ממסים את החמאה על אש קטנה. לגנאש שוקולד:
מביאים לרתיחה ומסירים מיד 100גר' שוקולד מריר
מהאש. 1שמנת מתוקה
מוסיפים את השוקולד, אופן ההכנה:
מערבבים עד שהוא נמס לגמרי.
מחממים מראש את התנור ל 180-מעלות.
מוסיפים את האלכוהול שמים בסיר 1/2כוס סוכר ,את אבקת הקפה ,המים
ומכניסים למקפיא לחצי שעה עד שעה, החמים .בוחשים מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס.
מביאים לרתיחה ,מסירים מן האש ומוסיפים מיד את
עד שהבלילה מתקשה .
שמים בצלחת את אבקת הקקאו, השוקולד עד שהוא נמס.
מוסיפים לתערובת את החמאה חתוכה לקוביות
לוקחים כפית פריזיאן ,בעזרתה ומערבבים עד שהחמאה נמסה ואז מוסיפים את הליקר.
לוקחים שוקולד ,מגלגלים בעדינות על הצלחת ,לכדור קטן בקערה בינונית מקציפים את הביצים עם שאר הסוכר
במשך 5-7דקות .עד קבלת בלילה תפוחה ובהירה.
ומעבירים לצלחת הגשה .מכינים כך את כל הכמות. מקפלים את קציפת הביצים לתוך השוקולד .מנפים מעל
שומרים במקרר.
בתיאבון. התערובת את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול.
מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר 24-22
ס"מ משומנת היטב .
מניחים את תבנית העוגה בתוך התבנית הגדולה של
התנור ויוצקים מים מסביב עד לגובה של חצי מהתבנית
העגולה .את התבנית הגדולה מניחים במרכז התנור
ואופים את העוגה במשך 60-70דקות או עד שפני העוגה
נוקשים וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.
מצננים את העוגה כ-חצי שעה .
במקביל מכינים את הגנאש שוקולד .בסיר חסין אש
שופכים את השמנת ומביאים אותה לרתיחה .מורידים
מן האש ומקפלים לתוכה את השוקולד חתוך לקוביות
קטנות ,מערבבים עד ההמסה של השוקולד.
מוציאים את העוגה מן התבנית ומניחים אותה מעל תבנית
עם רשת .שופכים את הגנאש על העוגה ומחליקים אותו
בצורה אחידה .מצננים מעט ומעבירים לצלחת הגשה,
מקררים את העוגה למשך 4שעות .ניתן לעטר את העוגה
עם נגיעות של קצפת .
בתיאבון.
15