Page 9 - medorledor97
P. 9
מגזין מדור לדור
טעימה מהמתכונים של יהודית
צילום :אלכס דונין צילום :אלכס דונין
סלט עולש (אנדיב) עם תפוזים מוס סלמון מעושן
4מנות ללא צורך בבישול 6מנות
זמן ההכנה 20 :דקות זמן ההכנה 15 :דקות
מצרכים: מצרכים:
3עולש 200גר' סלמון מעושן פרוס
2תפוזים 150גר' שמנת ( 42%קרם פרש)
מיץ מלימון אחד
10אגוזי מלך מיץ מלימון אחד
5כפות שמן זית חצי כפית חרדל
מלח ופלפל גרוס פלפל שחור גרוס
צרור עירית צרור של עירית
3כפות ביצי קוויאר (לא הכרחי)
הכנת המצרכים:
מקלפים את התפוזים וגם קולפים כמה שיותר מהקליפה הלבנה. אופן ההכנה:
פורסים את התפוזים לפרוסות דקות .מקצצים את אגוזי המלך ואת שומרים בצד פרוסה מן הסלמון .טוחנים את יתר הסלמון עד
למרקם חלק .מוסיפים את השמנת ואת החרדל וממשיכים לטחון.
העירית .מקלפים ופורסים את העולש.
מוסיפים בסוף את מיץ הלימון ומתבלים בפלפל שחור.
אופן ההכנה: חותכים את פרוסת הסלמון לרצועות דקות .מוסיפים אותן למוס
מערבבים יחד את שמן הזית ,מיץ הלימון ,מלח ופלפל גרוס בקערה.
הסלמון.
משרים בו את פרוסות התפוזים במשך כ 10-דקות. מוזגים לכוסות או לקערות קטנות.
מוסיפים את אגוזי המלך ופרוסות העולש .מערבבים היטב. מקשטים עם גבעולי עירית וקצת מביצי הקוויאר.
מפזרים מעל את העירית ומגישים מיד.
יהודית לוטואק ,האוכל כמשחק לסיום ,יש לך עסק מצליח ,ספר מעניין והרבה חברים .מה עוד
אפשר לאחל לך?
[email protected]
054-7388825 "שאמשיך להגשים את החלומות שלי .שאמשיך להינות ממה
שאני עושה בהרמוניה ובבריאות טובה עם בן זוגי ומשפחתי .כל
השאר זה בונוס".
גיליון 9 97