Page 9 - medorledor97
P. 9

‫מגזין מדור לדור‬

                   ‫טעימה מהמתכונים של יהודית‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬                                           ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                         ‫סלט עולש (אנדיב) עם תפוזים‬                                             ‫מוס סלמון מעושן‬

                                   ‫‪ 4‬מנות ללא צורך בבישול‬                                                       ‫‪ 6‬מנות‬
                                        ‫זמן ההכנה‪ 20 :‬דקות‬                                          ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬

                                                  ‫מצרכים‪:‬‬                                                     ‫מצרכים‪:‬‬
                                                   ‫‪ 3‬עולש‬                                     ‫‪ 200‬גר' סלמון מעושן פרוס‬
                                                  ‫‪ 2‬תפוזים‬                                ‫‪ 150‬גר' שמנת ‪( 42%‬קרם פרש)‬
                                           ‫מיץ מלימון אחד‬
                                              ‫‪ 10‬אגוזי מלך‬                                             ‫מיץ מלימון אחד‬
                                           ‫‪ 5‬כפות שמן זית‬                                               ‫חצי כפית חרדל‬
                                           ‫מלח ופלפל גרוס‬                                              ‫פלפל שחור גרוס‬
                                                ‫צרור עירית‬                                              ‫צרור של עירית‬
                                                                                          ‫‪ 3‬כפות ביצי קוויאר (לא הכרחי)‬
                                            ‫הכנת המצרכים‪:‬‬
‫מקלפים את התפוזים וגם קולפים כמה שיותר מהקליפה הלבנה‪.‬‬                                                      ‫אופן ההכנה‪:‬‬
‫פורסים את התפוזים לפרוסות דקות‪ .‬מקצצים את אגוזי המלך ואת‬    ‫שומרים בצד פרוסה מן הסלמון‪ .‬טוחנים את יתר הסלמון עד‬
                                                            ‫למרקם חלק‪ .‬מוסיפים את השמנת ואת החרדל וממשיכים לטחון‪.‬‬
                        ‫העירית‪ .‬מקלפים ופורסים את העולש‪.‬‬
                                                                      ‫מוסיפים בסוף את מיץ הלימון ומתבלים בפלפל שחור‪.‬‬
                                               ‫אופן ההכנה‪:‬‬  ‫חותכים את פרוסת הסלמון לרצועות דקות‪ .‬מוסיפים אותן למוס‬
‫מערבבים יחד את שמן הזית‪ ,‬מיץ הלימון‪ ,‬מלח ופלפל גרוס בקערה‪.‬‬
                                                                                                               ‫הסלמון‪.‬‬
             ‫משרים בו את פרוסות התפוזים במשך כ‪ 10-‬דקות‪.‬‬                                 ‫מוזגים לכוסות או לקערות קטנות‪.‬‬
      ‫מוסיפים את אגוזי המלך ופרוסות העולש‪ .‬מערבבים היטב‪.‬‬                   ‫מקשטים עם גבעולי עירית וקצת מביצי הקוויאר‪.‬‬

                       ‫מפזרים מעל את העירית ומגישים מיד‪.‬‬

                    ‫יהודית לוטואק‪ ,‬האוכל כמשחק‬              ‫לסיום‪ ,‬יש לך עסק מצליח‪ ,‬ספר מעניין והרבה חברים‪ .‬מה עוד‬
                                                                                                 ‫אפשר לאחל לך?‬
                   ‫‪[email protected]‬‬
                                    ‫‪054-7388825‬‬             ‫"שאמשיך להגשים את החלומות שלי‪ .‬שאמשיך להינות ממה‬

                                                            ‫שאני עושה בהרמוניה ובבריאות טובה עם בן זוגי ומשפחתי‪ .‬כל‬

                                                                                                       ‫השאר זה בונוס"‪.‬‬

‫גיליון ‪9 97‬‬
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14