Page 8 - medorledor97
P. 8
צילום :עידו רוזנטל כתבת החודש
תוך כדי תנועה .היה לי פעם סועד שאמר לי בזמן הכנת המנות כמה מתכונים אפשר להמציא? אין רגע בו אומרים "זהו ,אין
האוכל שהוא אוכל כשר .אמרתי לו שאין בעיה ובתוך זמן קצר יותר מנות חדשות"?
הכנתי לו את אותם מנות בגרסה הכשרה .זה משהו למשל שלא
יקרה במסעדה .זוהי המומחיות שלי .אני לא נתקעת לעולם .אצלי "לא .לא המטבח הצרפתי כל הזמן מתחדש ,כל הזמן ממציא את
גם לא באים לארוחה של שעה וחצי ,אלא לשלוש ,ארבע ולפעמים עצמו מחדש .מה שאני אוהבת בצרפת הוא שמכל דבר במקרר
גם חמש שעות .כיף להם אז הם נשארים עוד ועוד .אחד החברים אפשר להכין אוכל .זוהי הגדולה של המטבח הזה .בכל אזור בצרפת
שלי נוהג להגיד לכולם' :אל תבואו ליהודית .זה ממכר' .אני אוהבת יש אוכל אחר והמטבח הצרפתי הוא עד כדי כך עשיר ומגוון .אני
מפליגה בבישול לכל האזורים בצרפת ומתאימה את המתכונים
לארח .זה בדם שלי".
למוצרים שיש בארץ".
אז בכל פעם שאת מתיישבת לשולחן יש טקס?
מה הדבר הכי מוזר שבישלת?
"ממש לא .זה לא טקס ,זה חלק מהחיים שלי .בארוחות אני מכניסה
אנשים לחיים שלי ,לתרבות שלי ,לאוכל שאני אוהבת לבשל. "לי זה לא מוזר ,אבל יש שיאמרו שתמנון הוא מנה מוזרה .עשיתי
אנשים מגיעים אליי ושומעים סיפורים מעניינים ,שומעים מוזיקה חזה אווז עם שוקולד מריר ותאנים – זאת מנה לא שגרתית
צרפתית ,לומדים להכיר סוגי יין ,מה זה אפריטיף ,דיג'סטיף ואחרים.
מרגישים בצרפת בלי לצאת את גבולות המדינה .יש כיף גדול יותר שמופיעה בספר".
מזה?". יש משהו שלא תסכימי לבשל?
אז אם מסכמים את כל הידע שלך במשפט אחד קצר ,את יכולה "לא .אני בן אדם שטועם הכול .אני טוענת שכל המחסומים שלנו
להגיד לי מה הכי חשוב במטבח? מתחילים ממחשבות ותחושות שבמוחנו ".
"הכי חשוב זה לא להגזים בתיבול .כשאתה מקפיד על המינון הנכון מה עם כשרות?
אתה שומר על הטעם האמיתי של המנה .הסוד הוא להתמקצע,
להעמיק את הידע ולא לעשות קיצורי דרך .הדבר נכון לגבי כל דבר "בספר אין פירות ים ,אבל אם מישהו יבקש ממני להכין לו מנה עם
בחיים ,אבל נכון שבעתיים בכל הקשור למטבח ,לאוכל ולאירוח". פירות ים אני אעשה זאת בשמחה .אין אצלי מנה שהיא חוצה את
יהודית קשורה מאוד לתרבות האירוח הצרפתי גם בצורת ההגשה, הגבולות האדומים שלי .הכול נמדד בעיניי רק בטעים או לא טעים
בעריכת השולחן עם המפה והכלים המתאימים .בכל ארוחה יש לי .לדוגמה יש לי לקוחות שכוסברה לא טעימה להם .למה? לא
התאמה בין המנות שמוגשות לבין עריכת השולחן .באמצעות יודעת .אין לי הסבר .להם אכין מנה ללא כוסברה .אני באמת חסידה
האירוח שלה היא מנציחה את המסורת המשפחתית שלה. של אוכל טוב ,גורמה כמו שגורמה צריך להיות".
מהמשפט האחרון שלה אפשר היה לשער שיהודית בוגרת בתי
הספר לקולינריה בצרפת ,אבל לא .היא מעולם לא למדה בישול
ולמרות זאת היא יודעת לבשל ברמה הכי גבוהה .היא הגיעה
פעמיים לאודישיונים של "משחקי השף" ,דבר שהחמיא לה מאוד,
אבל בתכנית הזאת מחפשים את הסיפורים האישיים ולא רק את
האוכל .לכן כששאלו אותה אם יש לה סיפור אישי שהיא רוצה
לחשוף ,היא העדיפה שלא "זה ממש לא בשבילי .אני רוצה שהאוכל
שלי ידבר ולא את הסיפור האישי שלי".
את עושה הרבה ארוחות שף .האם בעקבות הסגרים והגבלות
הקורונה יש יותר ביקוש לארוחות האלה?
"כן .הרבה אנשים גילו את התחום הזה של אירוח ביתי ואצלי זאת
חוויה מיוחדת מאוד ,עם סיפורים והרצאות על צרפת .אני מספרת
על ההיסטוריה של האזור עם אוכל טוב ויין טוב .לפני כל אירוח אני
שואלת את הסועדים מה הם אוהבים לאכול ומה הם לא אוהבים
כדי שהחוויה שלהם תהיה הכי טובה שיש .אני גם יודעת לאלתר
8