Page 8 - medorledor97
P. 8

‫צילום‪ :‬עידו רוזנטל‬                                                                              ‫כתבת החודש‬

‫תוך כדי תנועה‪ .‬היה לי פעם סועד שאמר לי בזמן הכנת המנות‬          ‫כמה מתכונים אפשר להמציא? אין רגע בו אומרים "זהו‪ ,‬אין‬
‫האוכל שהוא אוכל כשר‪ .‬אמרתי לו שאין בעיה ובתוך זמן קצר‬                                             ‫יותר מנות חדשות"?‬
‫הכנתי לו את אותם מנות בגרסה הכשרה‪ .‬זה משהו למשל שלא‬
‫יקרה במסעדה‪ .‬זוהי המומחיות שלי‪ .‬אני לא נתקעת לעולם‪ .‬אצלי‬        ‫"לא‪ .‬לא המטבח הצרפתי כל הזמן מתחדש‪ ,‬כל הזמן ממציא את‬
‫גם לא באים לארוחה של שעה וחצי‪ ,‬אלא לשלוש‪ ,‬ארבע ולפעמים‬          ‫עצמו מחדש‪ .‬מה שאני אוהבת בצרפת הוא שמכל דבר במקרר‬
‫גם חמש שעות‪ .‬כיף להם אז הם נשארים עוד ועוד‪ .‬אחד החברים‬          ‫אפשר להכין אוכל‪ .‬זוהי הגדולה של המטבח הזה‪ .‬בכל אזור בצרפת‬
‫שלי נוהג להגיד לכולם‪' :‬אל תבואו ליהודית‪ .‬זה ממכר'‪ .‬אני אוהבת‬    ‫יש אוכל אחר והמטבח הצרפתי הוא עד כדי כך עשיר ומגוון‪ .‬אני‬
                                                                ‫מפליגה בבישול לכל האזורים בצרפת ומתאימה את המתכונים‬
                                        ‫לארח‪ .‬זה בדם שלי"‪.‬‬
                                                                                                      ‫למוצרים שיש בארץ"‪.‬‬
            ‫אז בכל פעם שאת מתיישבת לשולחן יש טקס?‬
                                                                                          ‫מה הדבר הכי מוזר שבישלת?‬
‫"ממש לא‪ .‬זה לא טקס‪ ,‬זה חלק מהחיים שלי‪ .‬בארוחות אני מכניסה‬
‫אנשים לחיים שלי‪ ,‬לתרבות שלי‪ ,‬לאוכל שאני אוהבת לבשל‪.‬‬             ‫"לי זה לא מוזר‪ ,‬אבל יש שיאמרו שתמנון הוא מנה מוזרה‪ .‬עשיתי‬
‫אנשים מגיעים אליי ושומעים סיפורים מעניינים‪ ,‬שומעים מוזיקה‬       ‫חזה אווז עם שוקולד מריר ותאנים – זאת מנה לא שגרתית‬
‫צרפתית‪ ,‬לומדים להכיר סוגי יין‪ ,‬מה זה אפריטיף‪ ,‬דיג'סטיף ואחרים‪.‬‬
‫מרגישים בצרפת בלי לצאת את גבולות המדינה‪ .‬יש כיף גדול יותר‬                                                 ‫שמופיעה בספר"‪.‬‬

                                                    ‫מזה?"‪.‬‬                                ‫יש משהו שלא תסכימי לבשל?‬

‫אז אם מסכמים את כל הידע שלך במשפט אחד קצר‪ ,‬את יכולה‬             ‫"לא‪ .‬אני בן אדם שטועם הכול‪ .‬אני טוענת שכל המחסומים שלנו‬
                        ‫להגיד לי מה הכי חשוב במטבח?‬                                 ‫מתחילים ממחשבות ותחושות שבמוחנו "‪.‬‬

‫"הכי חשוב זה לא להגזים בתיבול‪ .‬כשאתה מקפיד על המינון הנכון‬                                            ‫מה עם כשרות?‬
‫אתה שומר על הטעם האמיתי של המנה‪ .‬הסוד הוא להתמקצע‪,‬‬
‫להעמיק את הידע ולא לעשות קיצורי דרך‪ .‬הדבר נכון לגבי כל דבר‬      ‫"בספר אין פירות ים‪ ,‬אבל אם מישהו יבקש ממני להכין לו מנה עם‬
 ‫בחיים‪ ,‬אבל נכון שבעתיים בכל הקשור למטבח‪ ,‬לאוכל ולאירוח"‪.‬‬       ‫פירות ים אני אעשה זאת בשמחה‪ .‬אין אצלי מנה שהיא חוצה את‬
‫יהודית קשורה מאוד לתרבות האירוח הצרפתי גם בצורת ההגשה‪,‬‬          ‫הגבולות האדומים שלי‪ .‬הכול נמדד בעיניי רק בטעים או לא טעים‬
‫בעריכת השולחן עם המפה והכלים המתאימים‪ .‬בכל ארוחה יש‬             ‫לי‪ .‬לדוגמה יש לי לקוחות שכוסברה לא טעימה להם‪ .‬למה? לא‬
‫התאמה בין המנות שמוגשות לבין עריכת השולחן‪ .‬באמצעות‬              ‫יודעת‪ .‬אין לי הסבר‪ .‬להם אכין מנה ללא כוסברה‪ .‬אני באמת חסידה‬

      ‫האירוח שלה היא מנציחה את המסורת המשפחתית שלה‪.‬‬                             ‫של אוכל טוב‪ ,‬גורמה כמו שגורמה צריך להיות"‪.‬‬
                                                                ‫מהמשפט האחרון שלה אפשר היה לשער שיהודית בוגרת בתי‬
                                                                ‫הספר לקולינריה בצרפת‪ ,‬אבל לא‪ .‬היא מעולם לא למדה בישול‬
                                                                ‫ולמרות זאת היא יודעת לבשל ברמה הכי גבוהה‪ .‬היא הגיעה‬
                                                                ‫פעמיים לאודישיונים של "משחקי השף"‪ ,‬דבר שהחמיא לה מאוד‪,‬‬
                                                                ‫אבל בתכנית הזאת מחפשים את הסיפורים האישיים ולא רק את‬
                                                                ‫האוכל‪ .‬לכן כששאלו אותה אם יש לה סיפור אישי שהיא רוצה‬
                                                                ‫לחשוף‪ ,‬היא העדיפה שלא "זה ממש לא בשבילי‪ .‬אני רוצה שהאוכל‬

                                                                                        ‫שלי ידבר ולא את הסיפור האישי שלי"‪.‬‬

                                                                ‫את עושה הרבה ארוחות שף‪ .‬האם בעקבות הסגרים והגבלות‬
                                                                                 ‫הקורונה יש יותר ביקוש לארוחות האלה?‬

                                                                ‫"כן‪ .‬הרבה אנשים גילו את התחום הזה של אירוח ביתי ואצלי זאת‬
                                                                ‫חוויה מיוחדת מאוד‪ ,‬עם סיפורים והרצאות על צרפת‪ .‬אני מספרת‬
                                                                ‫על ההיסטוריה של האזור עם אוכל טוב ויין טוב‪ .‬לפני כל אירוח אני‬
                                                                ‫שואלת את הסועדים מה הם אוהבים לאכול ומה הם לא אוהבים‬
                                                                ‫כדי שהחוויה שלהם תהיה הכי טובה שיש‪ .‬אני גם יודעת לאלתר‬

                                                                                                                           ‫‪8‬‬
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13