Page 7 - medorledor97
P. 7

‫מגזין מדור לדור‬

                            ‫איך את עוזרת להם לפרוץ?‬                    ‫צרפת על‬
                                                                         ‫הצלחת‬
‫"פשוט מאוד‪ .‬אני מלמדת אותם להכיר את האוצרות שיש‬
‫בסופרמרקט ובשוק וכיצד להשתמש בהם ובמוצרים שיש להם‬                                                          ‫מאת‪ :‬זוהר נוי‬

                                 ‫בבית‪ .‬תפריט אחר תפריט"‪.‬‬        ‫יהודית לוטואק שמביאה את המטבח הצרפתי לישראל‬
                                                                ‫בספר "סתיו צרפתי במטבח שלך"‪ ,‬כותבת על הניחוחות ועל‬
                                 ‫ואין צורך בידע קודם?‬           ‫הטעמים של מולדתה‪ ,‬על ז'ולה וטולסטוי שהיו חלק מנוף‬
                                                                ‫ילדותה‪ ,‬על הסיבה שדחתה את "משחקי השף" ולמה חשוב‬
‫"לא‪ ,‬המתכונים מוסברים בצורה מפורטת ובהירה וכל מה שנדרש‬
‫הוא לעקוב אחר ההוראות והשלבים‪ .‬המנות יצליחו לכל אחד ואחת‪.‬‬                                   ‫שאנשים יהנו לבשל ולארח‪.‬‬
‫רק צריך לרצות‪ .‬להיות מחוברים לעצמנו‪ ,‬ללמוד ליהנות ממה‬
                                                                ‫ה אתם יודעים על המטבח הצרפתי? כמה מאכליםמ‬
                       ‫שאנחנו יוצרים וממה שאנחנו אוכלים"‪.‬‬
                                                                ‫אתם מכירים חוץ מקרואסון ומקרון? אם הגעתם עד‬
                                   ‫הניחוחות של הסתיו‬            ‫כאן בלי לשאוג שלושה שמות עליכם להכיר את‬
                                                                ‫יהודית לוטואק – שפית שגדלה בצרפת‪ ,‬ספגה את התרבות‪,‬‬
‫בספר "סתיו צרפתי במטבח שלך" כלולים ‪ 51‬מתכונים שכולם‬             ‫הטעמים‪ ,‬הניחוחות והצלילים שאולי מוכרים פחות לקהל הישראלי‬
‫מתייחסים לניחוחות של הסתיו‪ .‬בהמשך יצאו לאור ספרים על קיץ‪,‬‬       ‫מלואי דה פינס ומייק ברנט‪ ,‬אבל הם חוויה שעל כל ישראלי להכיר‬
‫אביב וחורף צרפתי‪ .‬בין המנות שבספר נציין‪ :‬מנות ראשונות – טרין‬
‫דגים‪ ,‬ביצים ממולאות עם פטריות‪ ,‬מרק דלעת וערמונים‪ ,‬קלפוטי‬                                                            ‫מקרוב‪.‬‬
‫גבינת רוקפור ופטריות; עיקריות – ברווז נוסח יהודית‪ ,‬דג סלמון על‬
‫מצע כרוב אדום‪ ,‬עוף עם דבש‪ ,‬תפוחים ואגסים מקורמלים‪ ,‬תבשיל‬        ‫ליהודית לוטואק יש יכולת מיוחדת ליצירת מתכונים שלמים‬
‫בשר עגל עם פטריות‪ ,‬חזה אווז עם תאנים ורוטב שוקולד; תוספות‬       ‫בראשה‪ .‬היא מדמיינת את המנה‪ ,‬מפרקת את המרכיבים‪ ,‬הריחות‬
‫– גראטן דלעת עם קרם קוקוס‪ ,‬גרטאן תפוחי אדמה ופטריות יער‪,‬‬        ‫והטעמים ויוצרת "פיצוץ" של טעמים בכל פעם מחדש‪ .‬את כל‬
‫פילאף פטריות‪ ,‬קסרול תפוחי אדמה סתווי; קינוחים – טארט אגסים‬      ‫הטוב הזה היא ארזה בספר "סתיו צרפתי במטבח שלך" שמזמין‬
‫וקרמבל שוקולד‪ ,‬עוגת בראוניז סתווית עם אגוזי מלך‪ ,‬תפוח עץ‬
‫ממולא בפירות יבשים‪ .‬אייקוני פרצוף הצפרדע שמסומנים ליד כל‬                ‫את הקורא הישראלי למסע קולינרי עם עלי שלכת ברקע‪.‬‬

                          ‫מנה מסמלים את דרגת קושי הכנה‪.‬‬         ‫יהודית לוטואק‪ ,‬בעלת המותג "יהודית לוטואק תקשורת‪ ,‬משחקים‬
                                                                ‫ואוכל גורמה"‪ ,‬מעבירה למעלה מעשור חוויות קולינריות וארוחות‬
                                  ‫האוכל הוא תקשורת‬              ‫שף באווירה צרפתית בביתה‪ .‬בתשע השנים האחרונות כתבה‬
                                                                ‫למעלה מ‪ 450-‬מתכונים שהתפרסמו בפינת הטעמים כאן במגזין‬
‫כמי שעשתה קריירה מאוכל‪ ,‬ועוד ממטבח צרפתי שנחשב לטוב‬
‫ביותר בעולם ‪ -‬לא מפתיע שיהודית רואה בו הרבה יותר מצורך פיזי‬                                                    ‫"מדור לדור"‪.‬‬
‫של הגוף‪" .‬האוכל הוא תקשורת‪ ,‬אוכל הוא זמן איכות‪ .‬אנחנו אוכלים‬
‫בשביל לחיות ואוכלים בשביל ליהנות כי הרי אוכל טעים הוא אחת‬       ‫השאלההראשונהשמעניינתאותיהיאמהגורמה?האםהמילה‬
                                                                     ‫הזאת שכולנו מרבים להשתמש בה לא נשחקה עד דק?‬
                 ‫מההנאות הקטנות של החיים"‪ ,‬אומרת יהודית‪.‬‬
                                                                ‫"משמעות המילה 'גורמה' בצרפתית היא 'טעים'‪ ,‬ולא‪ ,‬אני ממש לא‬
‫יהודית נולדה לפני ‪ 62‬שנה בפריס‪ .‬בשנת ‪ 1975‬עלתה יהודית‬           ‫חושבת שהמילה הזאת נשחקה‪ .‬להיפך‪ ,‬היא צוברת תאוצה בשנים‬
‫לארץ‪ ,‬לדבריה ממניעים ציוניים‪ .‬בגיל ‪ 6‬גילתה את שתי אהבותיה‬       ‫האחרונות כשיותר ויותר ישראלים מגלים שמסתתר בהם כל‬
‫הגדולות בחיים‪ :‬לקרוא ולבשל‪ .‬כילדה היא אהבה מאוד לקרוא‪,‬‬
‫בעיקר את הספרות הקלאסית מז'ולה ועד טולסטוי ‪ -‬מהם למדה‬                                ‫השנים שף גורמה שחיכה לפרוץ החוצה"‪.‬‬
‫שלכל חפץ יש את הסיפור שלו‪ .‬עד היום כל שולחן שהיא עורכת‬
‫מספר סיפור אחר ‪ -‬את הסיפור של המנה ושל הרגע בו נוצרה‬                                                                ‫גיליון ‪97‬‬

                                            ‫המחשבה עליה‪.‬‬

  ‫‪7‬‬
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12