Page 7 - medorledor97
P. 7
מגזין מדור לדור
איך את עוזרת להם לפרוץ? צרפת על
הצלחת
"פשוט מאוד .אני מלמדת אותם להכיר את האוצרות שיש
בסופרמרקט ובשוק וכיצד להשתמש בהם ובמוצרים שיש להם מאת :זוהר נוי
בבית .תפריט אחר תפריט". יהודית לוטואק שמביאה את המטבח הצרפתי לישראל
בספר "סתיו צרפתי במטבח שלך" ,כותבת על הניחוחות ועל
ואין צורך בידע קודם? הטעמים של מולדתה ,על ז'ולה וטולסטוי שהיו חלק מנוף
ילדותה ,על הסיבה שדחתה את "משחקי השף" ולמה חשוב
"לא ,המתכונים מוסברים בצורה מפורטת ובהירה וכל מה שנדרש
הוא לעקוב אחר ההוראות והשלבים .המנות יצליחו לכל אחד ואחת. שאנשים יהנו לבשל ולארח.
רק צריך לרצות .להיות מחוברים לעצמנו ,ללמוד ליהנות ממה
ה אתם יודעים על המטבח הצרפתי? כמה מאכליםמ
שאנחנו יוצרים וממה שאנחנו אוכלים".
אתם מכירים חוץ מקרואסון ומקרון? אם הגעתם עד
הניחוחות של הסתיו כאן בלי לשאוג שלושה שמות עליכם להכיר את
יהודית לוטואק – שפית שגדלה בצרפת ,ספגה את התרבות,
בספר "סתיו צרפתי במטבח שלך" כלולים 51מתכונים שכולם הטעמים ,הניחוחות והצלילים שאולי מוכרים פחות לקהל הישראלי
מתייחסים לניחוחות של הסתיו .בהמשך יצאו לאור ספרים על קיץ, מלואי דה פינס ומייק ברנט ,אבל הם חוויה שעל כל ישראלי להכיר
אביב וחורף צרפתי .בין המנות שבספר נציין :מנות ראשונות – טרין
דגים ,ביצים ממולאות עם פטריות ,מרק דלעת וערמונים ,קלפוטי מקרוב.
גבינת רוקפור ופטריות; עיקריות – ברווז נוסח יהודית ,דג סלמון על
מצע כרוב אדום ,עוף עם דבש ,תפוחים ואגסים מקורמלים ,תבשיל ליהודית לוטואק יש יכולת מיוחדת ליצירת מתכונים שלמים
בשר עגל עם פטריות ,חזה אווז עם תאנים ורוטב שוקולד; תוספות בראשה .היא מדמיינת את המנה ,מפרקת את המרכיבים ,הריחות
– גראטן דלעת עם קרם קוקוס ,גרטאן תפוחי אדמה ופטריות יער, והטעמים ויוצרת "פיצוץ" של טעמים בכל פעם מחדש .את כל
פילאף פטריות ,קסרול תפוחי אדמה סתווי; קינוחים – טארט אגסים הטוב הזה היא ארזה בספר "סתיו צרפתי במטבח שלך" שמזמין
וקרמבל שוקולד ,עוגת בראוניז סתווית עם אגוזי מלך ,תפוח עץ
ממולא בפירות יבשים .אייקוני פרצוף הצפרדע שמסומנים ליד כל את הקורא הישראלי למסע קולינרי עם עלי שלכת ברקע.
מנה מסמלים את דרגת קושי הכנה. יהודית לוטואק ,בעלת המותג "יהודית לוטואק תקשורת ,משחקים
ואוכל גורמה" ,מעבירה למעלה מעשור חוויות קולינריות וארוחות
האוכל הוא תקשורת שף באווירה צרפתית בביתה .בתשע השנים האחרונות כתבה
למעלה מ 450-מתכונים שהתפרסמו בפינת הטעמים כאן במגזין
כמי שעשתה קריירה מאוכל ,ועוד ממטבח צרפתי שנחשב לטוב
ביותר בעולם -לא מפתיע שיהודית רואה בו הרבה יותר מצורך פיזי "מדור לדור".
של הגוף" .האוכל הוא תקשורת ,אוכל הוא זמן איכות .אנחנו אוכלים
בשביל לחיות ואוכלים בשביל ליהנות כי הרי אוכל טעים הוא אחת השאלההראשונהשמעניינתאותיהיאמהגורמה?האםהמילה
הזאת שכולנו מרבים להשתמש בה לא נשחקה עד דק?
מההנאות הקטנות של החיים" ,אומרת יהודית.
"משמעות המילה 'גורמה' בצרפתית היא 'טעים' ,ולא ,אני ממש לא
יהודית נולדה לפני 62שנה בפריס .בשנת 1975עלתה יהודית חושבת שהמילה הזאת נשחקה .להיפך ,היא צוברת תאוצה בשנים
לארץ ,לדבריה ממניעים ציוניים .בגיל 6גילתה את שתי אהבותיה האחרונות כשיותר ויותר ישראלים מגלים שמסתתר בהם כל
הגדולות בחיים :לקרוא ולבשל .כילדה היא אהבה מאוד לקרוא,
בעיקר את הספרות הקלאסית מז'ולה ועד טולסטוי -מהם למדה השנים שף גורמה שחיכה לפרוץ החוצה".
שלכל חפץ יש את הסיפור שלו .עד היום כל שולחן שהיא עורכת
מספר סיפור אחר -את הסיפור של המנה ושל הרגע בו נוצרה גיליון 97
המחשבה עליה.
7