Page 32 - medorledor97
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫ציצלויםלו‪:‬םא‪:‬לאכלסכסדודניוןנין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫דג לוקוס ממולא‬
                                                   ‫למלית‪:‬‬
‫לחמם את שמן הזית או החמאה במחבת‪ .‬להוסיף את בצלי‬                                 ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                       ‫השאלוט והגמבה ולבשלם כ‪ 3-‬דקות‪.‬‬                          ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
   ‫להעביר לקערה ולהוסיף למסה את העגבנייה והפטרוזיליה‪.‬‬                          ‫זמן אפייה‪ 30 :‬דקות‬
                     ‫לתבל במלח ופלפל טחון ולערבב היטב‪.‬‬
                     ‫לחמם את התנור לחום של ‪ 200‬מעלות‪.‬‬                                     ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                            ‫למלית‪:‬‬
                                        ‫כעת יש לטפל בדג‪.‬‬
         ‫שוטפים אותו היטב במים קרים ומייבשים עם מגבת‪.‬‬               ‫‪ 2‬כפות שמן זית או ‪ 30‬גר' חמאה‬
‫ממלאים את חלל הבטן של הדג במלית ותופרים את בטנו‬                              ‫‪ 2‬בצלי שאלוט קצוצים‬

                                         ‫בעזרת חוט ומחט‪.‬‬            ‫‪ 1/2‬גמבה אדומה קטנה קצוצה‬
‫משמנים תבנית חסינת אש עם ‪ 2‬כפות שמן זית או ‪ 25‬גר'‬                 ‫‪ 1‬עגבנייה קלופה ומגולענת קצוצה‬

                                                   ‫חמאה‪.‬‬                   ‫‪ 2‬כפות פטרוזיליה קצוצה‬
‫מניחים את הדג וסביבו מסדרים את טבעות הגמבה והבצל‪.‬‬                                  ‫מלח ופלפל טחון‬

                                   ‫מקשטים בענפי השמיר‪.‬‬                                        ‫לדג‪:‬‬
‫בסיר מחממים את הלימון‪ ,‬הוורמוט‪ 2 ,‬כפות שמן זית או ‪ 25‬גר'‬            ‫‪ 1‬מוסר ים במשקל של קילו וחצי‬
                                                                    ‫‪ 4‬כפות שמן זית או ‪ 50‬גר' חמאה‬
        ‫חמאה‪ ,‬מביאים לרתיחה‪ ,‬מתבלים במלח ופלפל טחון‪.‬‬                 ‫‪ 1‬גמבה אדומה פרוסה לטבעות‬
‫שופכים את הרוטב על הדג ואופים כ‪ 30-‬דקות בתנור‪ ,‬כשבכל‬
                                                                          ‫‪ 1‬בצל גדול פרוס לטבעות‬
                 ‫‪ 10‬דקות מזליפים בעזרת כף רוטב על הדג‪.‬‬                            ‫‪ 1/4‬חבילת שמיר‬
                                                                                     ‫‪ 30‬מ"ל ורמוט‬
                   ‫*ניתן להכין את המתכון הזה עם דג לוקוס‬                             ‫מיץ לימון אחד‬
                                                                                   ‫מלח ופלפל טחון‬

                                                                                                 ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37