Page 32 - medorledor97
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
ציצלויםלו:םא:לאכלסכסדודניוןנין
ההכנה: דג לוקוס ממולא
למלית:
לחמם את שמן הזית או החמאה במחבת .להוסיף את בצלי מצרכים ל 4 :מנות
השאלוט והגמבה ולבשלם כ 3-דקות. זמן הכנה 15 :דקות
להעביר לקערה ולהוסיף למסה את העגבנייה והפטרוזיליה. זמן אפייה 30 :דקות
לתבל במלח ופלפל טחון ולערבב היטב.
לחמם את התנור לחום של 200מעלות. מצרכים:
למלית:
כעת יש לטפל בדג.
שוטפים אותו היטב במים קרים ומייבשים עם מגבת. 2כפות שמן זית או 30גר' חמאה
ממלאים את חלל הבטן של הדג במלית ותופרים את בטנו 2בצלי שאלוט קצוצים
בעזרת חוט ומחט. 1/2גמבה אדומה קטנה קצוצה
משמנים תבנית חסינת אש עם 2כפות שמן זית או 25גר' 1עגבנייה קלופה ומגולענת קצוצה
חמאה. 2כפות פטרוזיליה קצוצה
מניחים את הדג וסביבו מסדרים את טבעות הגמבה והבצל. מלח ופלפל טחון
מקשטים בענפי השמיר. לדג:
בסיר מחממים את הלימון ,הוורמוט 2 ,כפות שמן זית או 25גר' 1מוסר ים במשקל של קילו וחצי
4כפות שמן זית או 50גר' חמאה
חמאה ,מביאים לרתיחה ,מתבלים במלח ופלפל טחון. 1גמבה אדומה פרוסה לטבעות
שופכים את הרוטב על הדג ואופים כ 30-דקות בתנור ,כשבכל
1בצל גדול פרוס לטבעות
10דקות מזליפים בעזרת כף רוטב על הדג. 1/4חבילת שמיר
30מ"ל ורמוט
*ניתן להכין את המתכון הזה עם דג לוקוס מיץ לימון אחד
מלח ופלפל טחון
32