Page 27 - medorledor96
P. 27

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬  ‫קלפוטי עם תאנים ודבש‬
                  ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 200‬מעלות‪.‬‬
             ‫משמנים תבנית ומפזרים מעל את הסוכר החום‪.‬‬                                            ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫מקפיצים במחבת את רבעי התאנים עם החמאה והקינמון‬                                                 ‫זמן הכנה‪ 25 :‬דקות‬
‫במשך כמה דקות‪ .‬מקפיצים עד שהתאנים מתרכות אך עדיין‬                                              ‫זמן אפיה‪ 40 :‬דקות‬

                                        ‫שומרות על צורתן‪.‬‬                                                  ‫מצרכים‪:‬‬
‫בקערה מערבבים יחד את הביצים עם הדבש‪ ,‬מוסיפים את‬                                      ‫‪ 450‬גר' תאנים חתוכים לרבעים‬
‫הקמח ואת המלח‪ ,‬מערבבים שוב עד קבלת מסה חלקה‪.‬‬
‫מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את החלב‪ .‬מערבבים עד קבלת‬                                                    ‫‪ 160‬גר' דבש‬
                                                                                                       ‫‪ 60‬גר' קמח‬
                                  ‫מסה אחידה וללא גושים‪.‬‬                             ‫‪ 60‬גר' חמאה ועוד ‪ 20‬גר' לשימון‬
‫מסדרים את רבעי התאנים על תחתית התבנית‪ ,‬זולפים מעל‬
                                                                                                          ‫התבנית‬
     ‫את הבלילה‪ .‬מעל מפזרים את חתיכות החמאה המלוחה‪.‬‬                                                   ‫‪ 450‬מ"ל חלב‬
                               ‫אופים במשך ארבעים דקות‪.‬‬
                                ‫מגישים כשהקלפוטי פושר‪.‬‬                                                     ‫‪ 3‬ביצים‬
                                                                                                  ‫‪ 1/4‬כפית קינמון‬
          ‫כשהרוטב קצת יותר סמיך מחזירים את הסטייקים‪.‬‬
‫לדרגת "מדיום" מבשלים עוד כ ‪-‬שלוש דקות (תמיד על אש קטנה)‪.‬‬                                            ‫‪ 1‬כף סוכר חום‬
                                                                                                      ‫‪ 1‬קורט מלח‬
                                ‫מגישים מיד יחד עם הרוטב‪.‬‬
                                                                                        ‫‪ 30‬גר' חמאה מלוחה חתוכה‬
                                                                                                    ‫לקוביות קטנות‬

                                                          ‫גיליון ‪96‬‬
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32