Page 27 - medorledor96
P. 27
צילום :אלכס דונין
ההכנה: קלפוטי עם תאנים ודבש
מחממים את התנור לחום של 200מעלות.
משמנים תבנית ומפזרים מעל את הסוכר החום. מצרכים ל 6 :מנות
מקפיצים במחבת את רבעי התאנים עם החמאה והקינמון זמן הכנה 25 :דקות
במשך כמה דקות .מקפיצים עד שהתאנים מתרכות אך עדיין זמן אפיה 40 :דקות
שומרות על צורתן. מצרכים:
בקערה מערבבים יחד את הביצים עם הדבש ,מוסיפים את 450גר' תאנים חתוכים לרבעים
הקמח ואת המלח ,מערבבים שוב עד קבלת מסה חלקה.
מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את החלב .מערבבים עד קבלת 160גר' דבש
60גר' קמח
מסה אחידה וללא גושים. 60גר' חמאה ועוד 20גר' לשימון
מסדרים את רבעי התאנים על תחתית התבנית ,זולפים מעל
התבנית
את הבלילה .מעל מפזרים את חתיכות החמאה המלוחה. 450מ"ל חלב
אופים במשך ארבעים דקות.
מגישים כשהקלפוטי פושר. 3ביצים
1/4כפית קינמון
כשהרוטב קצת יותר סמיך מחזירים את הסטייקים.
לדרגת "מדיום" מבשלים עוד כ -שלוש דקות (תמיד על אש קטנה). 1כף סוכר חום
1קורט מלח
מגישים מיד יחד עם הרוטב.
30גר' חמאה מלוחה חתוכה
לקוביות קטנות
גיליון 96