Page 26 - medorledor96
P. 26

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫מדליונים של פילה בקר‬
‫מחממים מחבת וכאשר היא חמה משמנים במעט שמן זית‬                      ‫עם רוטב חרדל‬
‫את הסטייקים‪ ,‬מניחים את הסטייקים במחבת וסוגרים אותם‬
‫כדקה מכל צד‪ .‬מוציאים את הסטייקים ומניחים אותם על צלחת‬                                          ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                              ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
                                      ‫למשך הכנת הרוטב‪.‬‬                                        ‫זמן בישול‪ 6 :‬דקות‬

‫באותה המחבת מוסיפים את החמאה או המרגרינה‪ ,‬את‬                                                            ‫מצרכים‪:‬‬
‫האורגנו ובעזרת מטרפה מערבבים בעדינות וכל זאת עושים‬                              ‫‪ 8‬סטיקים פילה בקר מיושנים‬
‫על אש נמוכה‪ .‬מוסיפים את החרדל וממליחים ומפלפלים תוך‬
                                                                                     ‫(במשקל של ‪ 100‬גר' כל אחד)‬
        ‫ערבוב עם מטרפה על מנת למנוע התפרקות החרדל‪.‬‬                              ‫‪ 100‬גר' חמאה או מרגרינה בטעם‬

          ‫כשהרוטב קצת יותר סמיך מחזירים את הסטייקים‪.‬‬                                                       ‫חמאה‬
‫לדרגת "מדיום" מבשלים עוד כ ‪ -‬שלוש דקות (תמיד על אש‬                                             ‫‪ 4‬כפות חרדל דיז'ון‬

                                                   ‫קטנה)‪.‬‬                                           ‫‪ 2‬כפות אורגנו‬
                                                                                            ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬
                                ‫מגישים מיד יחד עם הרוטב‪.‬‬

                                                           ‫‪26‬‬
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31