Page 20 - medorledor95
P. 20
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
הכנה: מוס שוקולד לבן
למוס שוקולד לבן: עם אגסים ביין
שמים את השמנת המתוקה בסיר ומביאים לרתיחה .מחוץ
לאש מוסיפים את קוביות השוקולד ,מערבבים עד שהשוקולד מצרכים ל 6 :מנות
מומס .מוסיפים כף קוניאק ,מערבבים שוב ושומרים בקירור עד זמן הכנה 15 :דקות
זמן בישול 90 :דקות
ההגשה.
מקלפים את האגסים ומגלענים אותם .חוצים אותם לחצי, מצרכים:
מסדרים אותם בסיר ושופכים מעל את היין האדום .מוסיפים 6אגסים גדולים
את הסוכר ,את תמצית הוניל ,את מקל הקינמון וגרעיני פלפל 1/2בקבוק ין אדום
שחור .מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות .מוציאים את
1/2כוס סוכר
האגסים ומצננים אותם. 2כפיות תמצית וניל משובח
את היין מעבירים דרך מסננת לסיר קטן .מבשלים על אש נמוכה
1מקל קינמון
ומצמצמים אותו עד קבלת רוטב סמיך .מקררים. מעט גרעיני פלפל שחור שלמים
להגשה: למוס השוקולד:
מקציפים את תערובת השוקולד עד קבלת מוס אוורירי. (רצוי להכין אותו יום קודם)
בצלחת מניחים שני חצאי אגס ,מניחים לצידם כף מוס שוקולד
1מכל שמנת מתוקה
לבן ויוצקים מעל מעט מן רוטב היין 100גר' שוקולד לבן
1כף קוניאק
20