Page 20 - medorledor95
P. 20

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                    ‫הכנה‪:‬‬   ‫מוס שוקולד לבן‬
                                         ‫למוס שוקולד לבן‪:‬‬     ‫עם אגסים ביין‬
‫שמים את השמנת המתוקה בסיר ומביאים לרתיחה‪ .‬מחוץ‬
‫לאש מוסיפים את קוביות השוקולד‪ ,‬מערבבים עד שהשוקולד‬                                    ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫מומס‪ .‬מוסיפים כף קוניאק‪ ,‬מערבבים שוב ושומרים בקירור עד‬                               ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                                    ‫זמן בישול‪ 90 :‬דקות‬
                                                  ‫ההגשה‪.‬‬
‫מקלפים את האגסים ומגלענים אותם‪ .‬חוצים אותם לחצי‪,‬‬                                               ‫מצרכים‪:‬‬
‫מסדרים אותם בסיר ושופכים מעל את היין האדום‪ .‬מוסיפים‬                                     ‫‪ 6‬אגסים גדולים‬
‫את הסוכר‪ ,‬את תמצית הוניל‪ ,‬את מקל הקינמון וגרעיני פלפל‬                                ‫‪ 1/2‬בקבוק ין אדום‬
‫שחור‪ .‬מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות‪ .‬מוציאים את‬
                                                                                          ‫‪ 1/2‬כוס סוכר‬
                                    ‫האגסים ומצננים אותם‪.‬‬                     ‫‪ 2‬כפיות תמצית וניל משובח‬
‫את היין מעבירים דרך מסננת לסיר קטן‪ .‬מבשלים על אש נמוכה‬
                                                                                          ‫‪ 1‬מקל קינמון‬
             ‫ומצמצמים אותו עד קבלת רוטב סמיך‪ .‬מקררים‪.‬‬                    ‫מעט גרעיני פלפל שחור שלמים‬

                                                   ‫להגשה‪:‬‬                                ‫למוס השוקולד‪:‬‬
       ‫מקציפים את תערובת השוקולד עד קבלת מוס אוורירי‪.‬‬                         ‫(רצוי להכין אותו יום קודם)‬
‫בצלחת מניחים שני חצאי אגס‪ ,‬מניחים לצידם כף מוס שוקולד‬
                                                                                   ‫‪ 1‬מכל שמנת מתוקה‬
                          ‫לבן ויוצקים מעל מעט מן רוטב היין‬                           ‫‪ 100‬גר' שוקולד לבן‬

                                                                                           ‫‪ 1‬כף קוניאק‬

                                                                                                      ‫‪20‬‬
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25