Page 19 - medorledor95
P. 19

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬  ‫פירה בשני צבעים‬
‫קולפים את הירקות‪ .‬חותכים אותם לקוביות‪ .‬מניחים כל סוג‬
‫בסיר ומכסים במים וממליחים לפי הטעם‪ .‬מביאים לרתיחה‬                                ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫ומבשלים עד ריכוך הירקות‪ .‬כשהירקות מוכנים מצננים אותם‪.‬‬                           ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫ומחזירים לסירים‪ .‬מועכים את תפוחי האדמה‪ ,‬מוסיפים את‬                             ‫זמן בישול‪ 30 :‬דקות‬
‫החמאה ואת השמנת ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד‪.‬‬
‫מועכים את הבטטות ומוסיפים את החמאה‪ ,‬השמנת והגבינות‬                                        ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                ‫לפירה תפוחי אדמה‪:‬‬
                          ‫ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד‪.‬‬               ‫‪ 5‬תפוחי אדמה (דזירה או גורמה)‬
                                                                               ‫‪ 1‬מיכל שמנת בישול‬
‫‪19‬‬
                                                                                      ‫‪ 50‬גר' חמאה‬

                                                                                      ‫לפירה בטטה‪:‬‬
                                                                                          ‫‪ 5‬בטטות‬

                                                                                      ‫‪ 50‬גר' חמאה‬
                                                                             ‫‪ 1/2‬מיכל שמנת בישול‬
                                                                        ‫‪ 50‬גר' גבינת צהובה מגוררת‬
                                                                       ‫‪ 50‬גר' גבינת מוצרלה מגוררת‬

                                                                                            ‫גיליון ‪95‬‬
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24