Page 26 - medorledor87
P. 26
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
בהדרגה .מקציפים ,ממליחים ומפלפלים לפי הטעם .שומרים דג סלמון עם שני סוגי
על חום בצד. כרוב
אם משתממשים בכרוב ניצנים טרייים יש לקטום את הקצה מצרכים ל 4 :מנות
ולחתוך אותם לרביעיות .מביאים סיר מים לרתיחה ,מוסיפים זמן הכנה 30 :דקות
את כרוב הניצנים ומבשלים אותם כעשר דקות .מסננים זמן בישול 30 :דקות
ומקפיצים אותם במחבת סוטאג' במשך שלוש דקות .מעבירים
מצרכים:
אותם לקערה. 2חתיכות סלמון נורבגי ( 200גר' כל אחד)
שוטפים את עלי הבאק צ'וי .חותכים אותם לשלושה חלקים.
מקפיצים אותם במחבת סוטאג' עם יתר שמן הזית במשך 500גר' כרוב ניצנים
חמש דקות .מוסיפים את כרוב הניצנים .מערבבים ומתבלים 4יח׳ כרוב באק צ'וי
במלח ופלפל לפי הטעם ושומרים בצד. 1לימון
חותכים את הסלמון לקוביות .מקפיצים אותן עם סירופ המייפל 3בצל שאלוט
75גר' חמאה
תוך כדי ערבוב. 150מ"ל יין לבן
מניחים את תערובת הירקות על צלחת הגשה ,מעל מניחים את 30מ"ל סירופ מייפל
4כפות שמן זית
קוביות הסלמון ומעל זולפים את רוטב הלימונים. מלח ופלפל גרוס
*ניתן להשתממש בכרוב ניצנים קפואים .יש לבשלם לפי
ההכנה:
הוראות היצרן ואז כשהם קרים לחתוך אותם לארבע. יש לקלף ולקצוץ את בצלי השאלוט .בסיר קטן ממיסים 30גר'
חמאה ומוסיפים את בצלי השאלוט .מבשלים עד שהם שקופים,
מוסיפים את היין ומצמצמים לשני שליש .סוחטים את הלימון
ומעבירים את המיץ דרך מסננת דקיקה .מוסיפים את מיץ
הלימון לסיר .מוסיפים את יתר החמאה שחתכנו לקוביות קטנות
26