Page 26 - medorledor87
P. 26

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫בהדרגה‪ .‬מקציפים‪ ,‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪ .‬שומרים‬            ‫דג סלמון עם שני סוגי‬
                                              ‫על חום בצד‪.‬‬                       ‫כרוב‬

‫אם משתממשים בכרוב ניצנים טרייים יש לקטום את הקצה‬                                                  ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫ולחתוך אותם לרביעיות‪ .‬מביאים סיר מים לרתיחה‪ ,‬מוסיפים‬                                             ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
‫את כרוב הניצנים ומבשלים אותם כעשר דקות‪ .‬מסננים‬                                                   ‫זמן בישול‪ 30 :‬דקות‬
‫ומקפיצים אותם במחבת סוטאג' במשך שלוש דקות‪ .‬מעבירים‬
                                                                                                            ‫מצרכים‪:‬‬
                                            ‫אותם לקערה‪.‬‬                       ‫‪ 2‬חתיכות סלמון נורבגי (‪ 200‬גר' כל אחד)‬
‫שוטפים את עלי הבאק צ'וי‪ .‬חותכים אותם לשלושה חלקים‪.‬‬
‫מקפיצים אותם במחבת סוטאג' עם יתר שמן הזית במשך‬                                                    ‫‪ 500‬גר' כרוב ניצנים‬
‫חמש דקות‪ .‬מוסיפים את כרוב הניצנים‪ .‬מערבבים ומתבלים‬                                                ‫‪ 4‬יח׳ כרוב באק צ'וי‬

                      ‫במלח ופלפל לפי הטעם ושומרים בצד‪.‬‬                                                        ‫‪ 1‬לימון‬
‫חותכים את הסלמון לקוביות‪ .‬מקפיצים אותן עם סירופ המייפל‬                                                 ‫‪ 3‬בצל שאלוט‬
                                                                                                        ‫‪ 75‬גר' חמאה‬
                                           ‫תוך כדי ערבוב‪.‬‬                                             ‫‪ 150‬מ"ל יין לבן‬
‫מניחים את תערובת הירקות על צלחת הגשה‪ ,‬מעל מניחים את‬                                               ‫‪ 30‬מ"ל סירופ מייפל‬
                                                                                                     ‫‪ 4‬כפות שמן זית‬
             ‫קוביות הסלמון ומעל זולפים את רוטב הלימונים‪.‬‬                                             ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫*ניתן להשתממש בכרוב ניצנים קפואים‪ .‬יש לבשלם לפי‬
                                                                                                              ‫ההכנה‪:‬‬
         ‫הוראות היצרן ואז כשהם קרים לחתוך אותם לארבע‪.‬‬      ‫יש לקלף ולקצוץ את בצלי השאלוט‪ .‬בסיר קטן ממיסים ‪ 30‬גר'‬
                                                           ‫חמאה ומוסיפים את בצלי השאלוט‪ .‬מבשלים עד שהם שקופים‪,‬‬
                                                           ‫מוסיפים את היין ומצמצמים לשני שליש‪ .‬סוחטים את הלימון‬
                                                           ‫ומעבירים את המיץ דרך מסננת דקיקה‪ .‬מוסיפים את מיץ‬
                                                           ‫הלימון לסיר‪ .‬מוסיפים את יתר החמאה שחתכנו לקוביות קטנות‬

                                                                                                                    ‫‪26‬‬
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31