Page 24 - medorledor87
P. 24

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                    ‫הכנה‪:‬‬    ‫ריזוטו עם דלורית‬
‫יש לקלף את הדלורית‪ ,‬לגלען אותה ולחתוך לקוביות קטנות‪ .‬יש‬                 ‫וזעפרן‬

                  ‫לקלף את בצלי השאלוט ולקצוץ אותם דק‪.‬‬                                    ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫בסיר מחממים שתי כפות שמן זית‪ ,‬מוסיפים את בצלי השאלוט‬                                    ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫ואת הזעפרן‪ .‬מבשלים על אש נמוכה עד שבצלי השאלוט‬                                      ‫זמן בישול‪ 15-20 :‬דקות‬
‫שקופים‪ .‬מוסיפים את האורז ואת יתר שמן הזית‪ .‬מערבבים‬
‫את האורז על אש גבוהה במשך שתי דקות כך ששכל גרגיר‬                                                  ‫מצרכים‪:‬‬
‫אורז נעטף בשמן‪, .‬שופכים מעל את היין הלבן‪ .‬כשהיין התאדה‪,‬‬                                     ‫‪ 250‬גר' דלורית‬
‫שופכים מצקת ציר ירקות‪/‬עף חם ומוסיפים את קוביות הדלעת‪.‬‬                                  ‫‪ 250‬גר' אורז לריזוטו‬
‫הציר צריך לכסות את האורז‪ .‬מבשלים תוך ערבוב כשמדי פעם‬                                         ‫‪ 2‬בצלי שאלוט‬
‫מוסיפים מן הציר‪ .‬לאורך כל הבישול האורז צריך להיות מכוסה‬                                    ‫‪ 4‬כפות שמן זית‬
                                                                             ‫‪ 1‬קופסא קטנה של חוטי זעפרן‬
                                               ‫על ידי הציר‪.‬‬
‫כשהאורז כמעט מוכן אך עדיין מעט קשה והמרקם הומוגני‬                                             ‫‪ 50‬גר' חמאה‬
‫ומעט דייסתי יש להוסיף עוד מצקת של ציר הפרמזן והחמאה‪.‬‬                                    ‫‪ 100‬מ"ל יין לבן יבש‬
‫מערבבים בעדינות‪ ,‬ממליחים ומפלפלים אם יש צורך וכמובן לפי‬                                ‫‪ 100‬גר' פרמזן מגורר‬
                                                                           ‫‪ 1‬ליטר ציר ירקות ‪/‬או ציר עוף חם‬
 ‫הטעם‪ .‬מכסים את הסיר וממתינים כשתי דקות לפני ההגשה‪.‬‬
                                                                                           ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                                          ‫‪24‬‬
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29