Page 24 - medorledor87
P. 24
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
הכנה: ריזוטו עם דלורית
יש לקלף את הדלורית ,לגלען אותה ולחתוך לקוביות קטנות .יש וזעפרן
לקלף את בצלי השאלוט ולקצוץ אותם דק. מצרכים ל 4 :מנות
בסיר מחממים שתי כפות שמן זית ,מוסיפים את בצלי השאלוט זמן הכנה 15 :דקות
ואת הזעפרן .מבשלים על אש נמוכה עד שבצלי השאלוט זמן בישול 15-20 :דקות
שקופים .מוסיפים את האורז ואת יתר שמן הזית .מערבבים
את האורז על אש גבוהה במשך שתי דקות כך ששכל גרגיר מצרכים:
אורז נעטף בשמן, .שופכים מעל את היין הלבן .כשהיין התאדה, 250גר' דלורית
שופכים מצקת ציר ירקות/עף חם ומוסיפים את קוביות הדלעת. 250גר' אורז לריזוטו
הציר צריך לכסות את האורז .מבשלים תוך ערבוב כשמדי פעם 2בצלי שאלוט
מוסיפים מן הציר .לאורך כל הבישול האורז צריך להיות מכוסה 4כפות שמן זית
1קופסא קטנה של חוטי זעפרן
על ידי הציר.
כשהאורז כמעט מוכן אך עדיין מעט קשה והמרקם הומוגני 50גר' חמאה
ומעט דייסתי יש להוסיף עוד מצקת של ציר הפרמזן והחמאה. 100מ"ל יין לבן יבש
מערבבים בעדינות ,ממליחים ומפלפלים אם יש צורך וכמובן לפי 100גר' פרמזן מגורר
1ליטר ציר ירקות /או ציר עוף חם
הטעם .מכסים את הסיר וממתינים כשתי דקות לפני ההגשה.
מלח ופלפל גרוס
24