Page 25 - medorledor87
P. 25

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬       ‫גרטאן תפוחי אדמה‬
      ‫מחממים מראש את התנור לחום של ‪ 160‬מעלות (‪.)5/6‬‬             ‫ופטריות מלך היער‬
‫מנקים את הפטריות ומפרידים בין הראש לרגליים‪ .‬פורסים‬
                                                           ‫‪Gratin dauphinois aux‬‬
                                 ‫אותם לפרוסות של ‪ 5‬מ"מ‪.‬‬                         ‫‪cepes‬‬
‫בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת עם השום‪ ,‬הטימין‪ ,‬עלה‬
‫הדפנה‪ ,‬אגוז מוסקט‪ ,‬מלח ופלפל לפי הטעם‪ .‬מנמיכים את האש‬                                           ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫ומבשלים עוד כחמש דקות‪ .‬מעבירים דרך מסננת ושומרים‬                                               ‫זמן הכנה‪ 40 :‬דקות‬

                                                     ‫בצד‪.‬‬                                         ‫זמן אפייה‪ :‬שעה‬
‫במחבת ממיסים מעט חמאה‪ ,‬מוסיפים את הפטריות ומקפיצים‬
‫אותן כשתי דקות‪ .‬מומלץ לעשות זאת בשתי פעימות‪ ,‬פעם את‬                                                       ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                         ‫‪ 250‬גר' פטריות מלך היער‬
  ‫הראשים ופעם את הרגליים‪ .‬כך שהן תהיינה מוזהבות היטב‪.‬‬                                   ‫‪ 400‬גר' תפוחי אדמה גורמה‬
‫מקלפים את תפוחי אדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות‬
                                                                                             ‫‪ 500‬מ"ל שמנת בישול‬
                                                  ‫(‪2‬מ"מ)‪.‬‬                                           ‫‪ 100‬גר' חמאה‬
‫בתבנית חסינת אש זולפים מעט מן השמנת‪ ,‬מעל מסדרים‬                                                      ‫‪ 1/2‬ראש שום‬
‫שכבת תפוחי אדמה‪ ,‬שוב שכבת שמנת‪ ,‬ואז שכבת פטריות‬                                                      ‫‪ 1‬גבעול טימין‬
‫וכך ממשיכים עד לשכבה האחרונה שהיא צריכה להיות שכבת‬                                                     ‫‪ 1‬עלי דפנה‬
‫תפוחי אדמה‪ .‬מעל מסדרים קוביות חמאה ומכניסים לתנור‪.‬‬                                                     ‫אגוז מוסקט‬

        ‫אופים במשך שעה או עד שהשכבה העליונה מוזהבת‪.‬‬                                               ‫מלח ופלפל גרוס‬

                   ‫בעזרת סכין בודקים שהגרטאן אפוי היטב‪.‬‬

‫גיליון ‪25 87‬‬
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30