Page 25 - medorledor87
P. 25
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
ההכנה: גרטאן תפוחי אדמה
מחממים מראש את התנור לחום של 160מעלות (.)5/6 ופטריות מלך היער
מנקים את הפטריות ומפרידים בין הראש לרגליים .פורסים
Gratin dauphinois aux
אותם לפרוסות של 5מ"מ. cepes
בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת עם השום ,הטימין ,עלה
הדפנה ,אגוז מוסקט ,מלח ופלפל לפי הטעם .מנמיכים את האש מצרכים ל 4 :מנות
ומבשלים עוד כחמש דקות .מעבירים דרך מסננת ושומרים זמן הכנה 40 :דקות
בצד. זמן אפייה :שעה
במחבת ממיסים מעט חמאה ,מוסיפים את הפטריות ומקפיצים
אותן כשתי דקות .מומלץ לעשות זאת בשתי פעימות ,פעם את מצרכים:
250גר' פטריות מלך היער
הראשים ופעם את הרגליים .כך שהן תהיינה מוזהבות היטב. 400גר' תפוחי אדמה גורמה
מקלפים את תפוחי אדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות
500מ"ל שמנת בישול
(2מ"מ). 100גר' חמאה
בתבנית חסינת אש זולפים מעט מן השמנת ,מעל מסדרים 1/2ראש שום
שכבת תפוחי אדמה ,שוב שכבת שמנת ,ואז שכבת פטריות 1גבעול טימין
וכך ממשיכים עד לשכבה האחרונה שהיא צריכה להיות שכבת 1עלי דפנה
תפוחי אדמה .מעל מסדרים קוביות חמאה ומכניסים לתנור. אגוז מוסקט
אופים במשך שעה או עד שהשכבה העליונה מוזהבת. מלח ופלפל גרוס
בעזרת סכין בודקים שהגרטאן אפוי היטב.
גיליון 25 87