Page 15 - medorledor83
P. 15
מגזין מדור לדור
ההכנה: טארטלטים עם מלון
ישלחמםאתהתנורלחוםשל 180מעלות.ישלשמןארבעתבניות ופיסטוקים
של טארטליטים .מניחים את בצק העלים על התבניות ומעבירים
מעל את המערוך כך נוצרים ארבעה עיגולי בצק .מהדקים על מצרכים ל 4 :מנות
התחתית ועל הדפנות .מעל הבצק מניחים חופן של שעועית יבשה זמן הכנה 20 :דקות
זמן אפייה 25 :דקות
או חומוסים .מכניסים לתנור ואופים במשך 15דקות.
במקביל חוצים את המלון ומגלענים אותו .בעזרת כף פריזיאן יוצרים מצרכים:
1מלון
עיגולי מלון .מניחים אותם בצד.
מקציפים בקערה את החלבון ,מוסיפים את הגבינה עם הסוכר וניל 1בצק עלים (על בסיס חמאה)
259גר' גבינת מסקרפונה
ומקציפים עד קבלת קרם הומוגני .שומרים במקרר. 1שקית סוכר וניל
כשהבצק אפוי ,מוצאים מן התנור ומוציאים את השעועית /חומוס 1חלבון
ומצננים .כשהבצק קר ,שופכים מעל את קרם המסקרפונה. 50גר' חמאה ועוד 20גר' לשימון התבניות
במחבת סוטג' ממיסים את החמאה עם הסוכר ,נותנים שיווצר 100גר' סוכר
קרמל רך ואז מגלגלים בו את כדורי המלון .מניחים אותם מעל
הקרם מסקרפונה .שופכים מעל הקרמל את היין ומצמצמים לחצי 200מ"ל יין לבן קינוח
על אש גבוהה וכאשר הוא הופך לסירופ שופכים מעל הטארטלים. 50גר' פיסטוקים טבעיים
כותשים את הפיסטוקים ומפזרים מעל. גיליון 83
15