Page 15 - medorledor83
P. 15

‫מגזין מדור לדור‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬      ‫טארטלטים עם מלון‬
‫ישלחמםאתהתנורלחוםשל‪ 180‬מעלות‪.‬ישלשמןארבעתבניות‬                          ‫ופיסטוקים‬
‫של טארטליטים‪ .‬מניחים את בצק העלים על התבניות ומעבירים‬
‫מעל את המערוך כך נוצרים ארבעה עיגולי בצק‪ .‬מהדקים על‬                                        ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫התחתית ועל הדפנות‪ .‬מעל הבצק מניחים חופן של שעועית יבשה‬                                    ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                                                                         ‫זמן אפייה‪ 25 :‬דקות‬
            ‫או חומוסים‪ .‬מכניסים לתנור ואופים במשך‪ 15‬דקות‪.‬‬
‫במקביל חוצים את המלון ומגלענים אותו‪ .‬בעזרת כף פריזיאן יוצרים‬                                        ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                       ‫‪ 1‬מלון‬
                               ‫עיגולי מלון‪ .‬מניחים אותם בצד‪.‬‬
‫מקציפים בקערה את החלבון‪ ,‬מוסיפים את הגבינה עם הסוכר וניל‬                        ‫‪ 1‬בצק עלים (על בסיס חמאה)‬
                                                                                    ‫‪ 259‬גר' גבינת מסקרפונה‬
             ‫ומקציפים עד קבלת קרם הומוגני‪ .‬שומרים במקרר‪.‬‬                                    ‫‪ 1‬שקית סוכר וניל‬
‫כשהבצק אפוי‪ ,‬מוצאים מן התנור ומוציאים את השעועית ‪/‬חומוס‬                                              ‫‪ 1‬חלבון‬

      ‫ומצננים‪ .‬כשהבצק קר‪ ,‬שופכים מעל את קרם המסקרפונה‪.‬‬                ‫‪50‬גר' חמאה ועוד ‪ 20‬גר' לשימון התבניות‬
‫במחבת סוטג' ממיסים את החמאה עם הסוכר‪ ,‬נותנים שיווצר‬                                             ‫‪ 100‬גר' סוכר‬
‫קרמל רך ואז מגלגלים בו את כדורי המלון‪ .‬מניחים אותם מעל‬
‫הקרם מסקרפונה‪ .‬שופכים מעל הקרמל את היין ומצמצמים לחצי‬                                    ‫‪ 200‬מ"ל יין לבן קינוח‬
‫על אש גבוהה וכאשר הוא הופך לסירופ שופכים מעל הטארטלים‪.‬‬                               ‫‪ 50‬גר' פיסטוקים טבעיים‬

                       ‫כותשים את הפיסטוקים ומפזרים מעל‪.‬‬                                               ‫גיליון ‪83‬‬

‫‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20