Page 12 - medorledor83
P. 12

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                     ‫לקלפה ולקצוץ אותה‪.‬‬     ‫קישואים ממולאים‬
‫שוטפים את הקישואים‪ ,‬מורידים את החלק העליון (כובע)‪,‬‬                    ‫עם טונה‬
‫בעזרת כפית פריזאין מרוקנים את הקישואים‪ .‬קוצצים ושומרים‬
                                                                                          ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                           ‫את התוכן בצד‪.‬‬                                 ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
‫מכינים רוטב בשמל‪ .‬ממיסים את ‪ 30‬גר' החמאה בסיר חסין‬                                      ‫זמן אפייה‪ 40 :‬דקות‬
‫אש‪ ,‬מוסיפים את הקמח ומערבבים‪ .‬בהדרגה ותוך כדי ערבוב‬
‫מוסיפים את החלב‪ .‬ממשיכים לערבב עד שהרוטב מתעבה‪.‬‬                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                           ‫‪ 4‬קישואים עגולים‬
              ‫מתבלים במעט אגוז מוסקט‪ ,‬מלח ופלפל גרוס‪.‬‬
‫מוסיפים לרוטב את הביצה הקצוצה‪ ,‬את גבינת הפרמזן‪ ,‬את‬                                                   ‫‪ 2‬ביצים‬
‫הטונה המסוננת‪ ,‬את תוכן הקישואים ולבסוף את הביצה‬                                   ‫‪ 1‬קופסא של טונה במי מלח‬
                                                                                  ‫‪ 50‬גר' גבינת פרמזן מגוררת‬
                                  ‫הנוספת‪ .‬מערבבים היטב‪.‬‬
                        ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪.‬‬                                         ‫‪ 300‬מ"ל חלב‬
‫ממלאים את הקישואים עם המלית‪ .‬מסדרים אותם על תבנית‪.‬‬                                               ‫‪ 30‬גר' קמח‬
‫מפזרים מעל את פרורי הלחם‪ .‬חותכים את שארית החמאה‬                                                ‫‪ 60‬גר' חמאה‬
‫לקוביות קטנות ושמים כמה קוביות חמאה על כל כל קישוא‪.‬‬
‫מכסים עם כובעי הקישואים‪ .‬שופכים בתחתית התבנית ‪150‬‬                                          ‫‪ 20‬גר' פירורי לחם‬
               ‫מ"ל מים‪ .‬אופים בתנור במשך ארבעים דקות‪.‬‬                           ‫אגוז מוסקט מלח ופלפל גרוס‬

‫* את שארית המלית אפשר גם לאפות‪ .‬מניחים בתבנית חסינת‬                                                  ‫ההכנה‪:‬‬
      ‫אש ומפזרים מעל פירורי לחם וכמה חתיכות של חמאה‪.‬‬      ‫יש לבשל ביצה אחת במים מלוחים רותחים במשך‬
                                                          ‫עשר דקות‪ ,‬ואז יש לקרר את הביצה במים קרים‪ ,‬יש‬

                                                                                                           ‫‪12‬‬
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17