Page 12 - medorledor83
P. 12
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
לקלפה ולקצוץ אותה. קישואים ממולאים
שוטפים את הקישואים ,מורידים את החלק העליון (כובע), עם טונה
בעזרת כפית פריזאין מרוקנים את הקישואים .קוצצים ושומרים
מצרכים ל 4 :מנות
את התוכן בצד. זמן הכנה 30 :דקות
מכינים רוטב בשמל .ממיסים את 30גר' החמאה בסיר חסין זמן אפייה 40 :דקות
אש ,מוסיפים את הקמח ומערבבים .בהדרגה ותוך כדי ערבוב
מוסיפים את החלב .ממשיכים לערבב עד שהרוטב מתעבה. מצרכים:
4קישואים עגולים
מתבלים במעט אגוז מוסקט ,מלח ופלפל גרוס.
מוסיפים לרוטב את הביצה הקצוצה ,את גבינת הפרמזן ,את 2ביצים
הטונה המסוננת ,את תוכן הקישואים ולבסוף את הביצה 1קופסא של טונה במי מלח
50גר' גבינת פרמזן מגוררת
הנוספת .מערבבים היטב.
מחממים תנור לחום של 180מעלות. 300מ"ל חלב
ממלאים את הקישואים עם המלית .מסדרים אותם על תבנית. 30גר' קמח
מפזרים מעל את פרורי הלחם .חותכים את שארית החמאה 60גר' חמאה
לקוביות קטנות ושמים כמה קוביות חמאה על כל כל קישוא.
מכסים עם כובעי הקישואים .שופכים בתחתית התבנית 150 20גר' פירורי לחם
מ"ל מים .אופים בתנור במשך ארבעים דקות. אגוז מוסקט מלח ופלפל גרוס
* את שארית המלית אפשר גם לאפות .מניחים בתבנית חסינת ההכנה:
אש ומפזרים מעל פירורי לחם וכמה חתיכות של חמאה. יש לבשל ביצה אחת במים מלוחים רותחים במשך
עשר דקות ,ואז יש לקרר את הביצה במים קרים ,יש
12