Page 13 - medorledor83
P. 13

‫מגזין מדור לדור‬

                                                    ‫הכנה‪:‬‬           ‫כבדי עוף לצד‬
‫שוטפים את המישמשים‪ ,‬חוצים אותם לשניים ומגלענים אותם‪.‬‬        ‫מישמשים מקורמלים‬
‫מחממים בסיר מים‪ ,‬מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה‪ .‬מוסיפים‬
                                                                                                    ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
 ‫את החיטה ומבשלים במשך עשר דקות‪ .‬מסננים את החיטה‪.‬‬                                                  ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
 ‫במקביל ממיסים המחמאה‪/‬חמאה בשתי מחבתות ומוסיפים‪.‬‬                                                   ‫זמן בישול‪ 30 :‬דקות‬
‫במחבת אחת מניחים את המישמשים‪ ,‬ממליחים ומפלפלים לפי‬
‫הטעם‪ ,‬מפזרים מעל את הסוכר‪ .‬מקרמלים את המישמשים‬                                                               ‫מצרכים‪:‬‬
‫במשך שבע עד שמונה דקות כשמדי פעם הופכים אותם‬                                                         ‫‪ 600‬גר' כבדי עוף‬
                                                                                              ‫‪ 12‬מישמשים לא בשלים‬
                                                  ‫בזהירות‪.‬‬                                      ‫‪ 4‬בצלי שאלוט קצוצים‬
‫במחבת השני מזהיבים את בצלי השאלוט‪ ,‬מוסיפים את כבדי‬
‫העוף‪ ,‬ממליחים ומלפלים לפי הטעם‪ .‬מקפיצים אותם במשך‬                                                        ‫‪ 300‬גר חיטה‬
                                                                                                  ‫‪ 3‬כפות חומץ בלסמי‬
                        ‫שבע עד שמונה דקות על אש גבוהה‪.‬‬
‫כשהכבדים מוכנים מניחים אותם תבנית שמעט חיממנו אותה‬                                                       ‫‪ 1‬כפית סוכר‬
‫מראש‪ .‬שופכים בתוך המחבת את חומץ הבלסמי‪ ,‬בעזרת כף‬                                                ‫‪50‬גר' מחמאה ‪/‬חמאה‬
‫מעץ מגרדים את תחתית והדפנות של המחבת‪ .‬שופכים מעל‬
                                                                                                      ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                                  ‫הכבדים‪.‬‬
‫על צלחת הגשה מניחים מעט כבדים‪ ,‬לצד מישמשים והחיטה‬

                      ‫המבושלת‪ .‬זולפים מעל מרוטב הכבדים‪.‬‬

‫גיליון ‪13 83‬‬
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18