Page 13 - medorledor83
P. 13
מגזין מדור לדור
הכנה: כבדי עוף לצד
שוטפים את המישמשים ,חוצים אותם לשניים ומגלענים אותם. מישמשים מקורמלים
מחממים בסיר מים ,מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה .מוסיפים
מצרכים ל 4 :מנות
את החיטה ומבשלים במשך עשר דקות .מסננים את החיטה. זמן הכנה 30 :דקות
במקביל ממיסים המחמאה/חמאה בשתי מחבתות ומוסיפים. זמן בישול 30 :דקות
במחבת אחת מניחים את המישמשים ,ממליחים ומפלפלים לפי
הטעם ,מפזרים מעל את הסוכר .מקרמלים את המישמשים מצרכים:
במשך שבע עד שמונה דקות כשמדי פעם הופכים אותם 600גר' כבדי עוף
12מישמשים לא בשלים
בזהירות. 4בצלי שאלוט קצוצים
במחבת השני מזהיבים את בצלי השאלוט ,מוסיפים את כבדי
העוף ,ממליחים ומלפלים לפי הטעם .מקפיצים אותם במשך 300גר חיטה
3כפות חומץ בלסמי
שבע עד שמונה דקות על אש גבוהה.
כשהכבדים מוכנים מניחים אותם תבנית שמעט חיממנו אותה 1כפית סוכר
מראש .שופכים בתוך המחבת את חומץ הבלסמי ,בעזרת כף 50גר' מחמאה /חמאה
מעץ מגרדים את תחתית והדפנות של המחבת .שופכים מעל
מלח ופלפל גרוס
הכבדים.
על צלחת הגשה מניחים מעט כבדים ,לצד מישמשים והחיטה
המבושלת .זולפים מעל מרוטב הכבדים.
גיליון 13 83