Page 32 - medorledor77
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                                         ‫טארט‬
                                                                     ‫לימון וקיווי‬

                                                                                        ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                                                                                      ‫תבנית פאי קוטר ‪24‬‬
                                                                                       ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                                                                      ‫זמן אפייה‪ 10 :‬דקות‬

‫החלב תוך כדי ערבוב‪ .‬מחזירים את הכל לסיר ומבשלים על אש‬                                                ‫מצרכים‪:‬‬
‫בינונית במשך חמש דקות תוך ערבוב ועד שהקרם מתעבה‪.‬‬
                                                                                                           ‫לקלתית‪:‬‬
        ‫מכבים את האש ומוסיפים תוך ערבוב את מיץ הלימון‪.‬‬                                                 ‫‪ 200‬גר' קמח‬
‫שופכים את הקרם מעל הקלתית ומקררים במשך שלושים‬                                                         ‫‪ 110‬גר' חמאה‬
‫דקות‪ .‬מקלפים את הקיווי ופורסים אותו לפרוסות דקות‪ .‬מסדרים‬
                                                                                                          ‫קורט מלח‬
              ‫את פרוסות הקיווי מעל הקרם ושומרים בקירור‪.‬‬                                                   ‫‪ 1‬כף שמן‬
                                                                                                   ‫‪ 2‬כפות מים קרים‬

                                                                                                              ‫לקרם‪:‬‬
                                                                                                    ‫מיץ מלימון אחד‬

                                                                                                       ‫‪ 250‬מ"ל חלב‬
                                                                                                       ‫‪ 120‬גר' סוכר‬
                                                                                                    ‫‪ 35‬גר' קורנפלור‬

                                                                                                          ‫‪ 3‬חלמונים‬
                                                                                                             ‫לעיטור‬
                                                                                                              ‫‪ 4‬קיווי‬

                                                                                                    ‫הכנה‪:‬‬

                                                                                                           ‫לקלתית‪:‬‬
                                                          ‫בקערת המיקסר מניחים את הקמח‪ ,‬השמן‪ ,‬החמאה ואת המלח‪.‬‬
                                                          ‫מערבבים בפולסים קטנים‪ .‬מוסיפים את המים ומערבבים‬
                                                          ‫שוב עד קבלת כדור‪ .‬משמנים את התבנית ומניחים עליו את‬
                                                          ‫הבצק‪ .‬מהדקים אותו בשוליים‪ .‬דוקרים את הבצק בעזרת מזלג‬

                                                                                        ‫ומניחים במקרר במשך שעה‪.‬‬
                                                          ‫מחממים תנור לחום של ‪ 210‬מעלות (‪ . )8-7‬אופים את הבצק‬
                                                          ‫במשך עשר דקות או עד שמזהיב קלות‪ .‬מצננים במשך חצי‬

                                                                                                              ‫שעה‪.‬‬

                                                                                                              ‫לקרם‪:‬‬
                                                          ‫בסיר מחממים את החלב‪ .‬בקערה נפרדת מערבבים יחד את‬
                                                          ‫הסוכר עם הקורנפלור והחלמונים‪ .‬שופכים מעל קצת מהחלב‬
                                                          ‫החם כדי להשוות טמפרטורה ומערבבים יחד‪ ,‬מוסיפים את יתר‬

                                                                                                                   ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37