Page 32 - medorledor77
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
טארט
לימון וקיווי
מצרכים ל 8 :מנות
תבנית פאי קוטר 24
זמן הכנה 20 :דקות
זמן אפייה 10 :דקות
החלב תוך כדי ערבוב .מחזירים את הכל לסיר ומבשלים על אש מצרכים:
בינונית במשך חמש דקות תוך ערבוב ועד שהקרם מתעבה.
לקלתית:
מכבים את האש ומוסיפים תוך ערבוב את מיץ הלימון. 200גר' קמח
שופכים את הקרם מעל הקלתית ומקררים במשך שלושים 110גר' חמאה
דקות .מקלפים את הקיווי ופורסים אותו לפרוסות דקות .מסדרים
קורט מלח
את פרוסות הקיווי מעל הקרם ושומרים בקירור. 1כף שמן
2כפות מים קרים
לקרם:
מיץ מלימון אחד
250מ"ל חלב
120גר' סוכר
35גר' קורנפלור
3חלמונים
לעיטור
4קיווי
הכנה:
לקלתית:
בקערת המיקסר מניחים את הקמח ,השמן ,החמאה ואת המלח.
מערבבים בפולסים קטנים .מוסיפים את המים ומערבבים
שוב עד קבלת כדור .משמנים את התבנית ומניחים עליו את
הבצק .מהדקים אותו בשוליים .דוקרים את הבצק בעזרת מזלג
ומניחים במקרר במשך שעה.
מחממים תנור לחום של 210מעלות ( . )8-7אופים את הבצק
במשך עשר דקות או עד שמזהיב קלות .מצננים במשך חצי
שעה.
לקרם:
בסיר מחממים את החלב .בקערה נפרדת מערבבים יחד את
הסוכר עם הקורנפלור והחלמונים .שופכים מעל קצת מהחלב
החם כדי להשוות טמפרטורה ומערבבים יחד ,מוסיפים את יתר
32