Page 25 - medorledor58
P. 25

‫מגזין מדור לדור‬

  ‫פילאף אורז‬
  ‫עם פטריות‬

                                         ‫ההכנה‪:‬‬                                       ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                                     ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫מחממים בסיר את השמן ומזהיבים את הבצל והשום‪.‬‬                                         ‫זמן בישול‪ 35 :‬דקות‬
‫מוסיפים את הפטריות‪ ,‬מסננים את הפטריות היבשות‬
‫וקוצצים ומוסיפים לסיר‪ .‬מטגנים כ ‪ 10 -‬דקות עד שכל‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                ‫‪ 5‬כפות שמן זית‬
                                       ‫הנוזלים מתאדים‪.‬‬                                  ‫‪ 2‬בצלים אדומים קצוצים‬
‫מוסיפים את האורז ומטגנים כ‪ 2-‬דקות‪ .‬מוסיפים את היין‪.‬‬                                          ‫‪ 4‬שיני שום פרוסות‬
‫מתבלים במלח ופלפל‪ .‬מוסיפים את ציר העוף‪ .‬מביאים‬                           ‫‪ 3‬סלסילות פטריות טריות שונות‪ ,‬פרוסות‬
‫לרתיחה‪ ,‬מנמיכים ומבשלים כשהסיר מכוסה במשך כ‪20-‬‬          ‫‪ 30‬גר' פטריות פורצ'יני מיובשות שרויות כחצי שעה במים‬
‫דקות‪ .‬מכבים ומחכים כ‪ 10-‬דקות‪ .‬מוסיפים את העירית‬
                                                                                                        ‫רותחים‬
                ‫הקצוצה‪ ,‬מערבבים ומכסים שוב כ‪ 5-‬דקות‪.‬‬                                      ‫‪ 1‬וחצי כוס אורז בסמטי‬

‫‪25‬‬                                                                                           ‫‪ 1/2‬כוס יין לבן יבש‬
                                                                                          ‫מלח ופלפל לפי הטעם‬
                                                                                            ‫‪ 2‬וחצי כוסות ציר עוף‬
                                                                                         ‫‪ 1‬כוס עירית קצוצה אופן‬

                                                                                                           ‫גיליון ‪58‬‬
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30