Page 23 - medorledor57
P. 23

‫מגזין מדור לדור‬

                                    ‫אופן ההכנה‪:‬‬          ‫קרפציו‬
                                                         ‫של מלון‬
                                          ‫להכנת הסביון‪:‬‬
‫מניחים בסיר עם תחתית עבה את החלמונים‪ ,‬הסוכר וסוכר‬               ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                             ‫זמן ההכנה‪ 40 :‬דקות‬
     ‫הוניל‪ .‬יש להקציף עד קבלת מרקם אוורירי ושצבעו לבן‪.‬‬        ‫זמן בישול‪ 15 :‬דקות‬
‫מוסיפים תוך כדי הקצפה מחצית מן היין (כפית אחרי כפית)‬
                                                                         ‫מצרכים‪:‬‬
                               ‫עד קבלת תערובת מעובה ‪.‬‬
‫מחממים סיר עם מים וכשהמים רותחים מנמיכים את האש‪.‬‬                               ‫‪ 1‬מלון‬
‫מניחים מעל את הסיר עם תערובת הביצים‪ ,‬ממשיכים‬                                  ‫לסביון‪:‬‬
‫להקציף ולאט לאט מוסיפים את יתר היין‪ .‬יש להקפיד לא‬                          ‫‪ 4‬חלמונים‬
‫להרתיח את התערובת אלא כל הזמן לשמור‪ .‬כשהתערובת‬                          ‫‪ 100‬גר' סוכר‬
‫הופכת למרקם קרמי יש לשפוך מייד את התערובת לקערה‬                     ‫‪ 1‬שקית סוכר וניל‬
                                                                   ‫‪ 200‬מ"ל יין מוסקט‬
    ‫קרה על מנת להפסיק את תהליך הבישול‪ .‬יש לצנן היטב‪.‬‬                     ‫‪ 100‬גר' פטל‬
‫חותכים את המלון ל‪ ,4-‬מרחיקים את הגרעינים ומקלפים את‬             ‫‪ 1‬כף שקדים מולבנים‬
                                                                ‫מה עלי נענע לקישוט‬
              ‫הקליפה‪ .‬יש לפרוס את המלון לפרוסות דקות‪.‬‬
                                                                               ‫גיליון ‪57‬‬
                                                 ‫להגשה‪:‬‬
‫מניחים בצלחת מן הסביון‪ .‬מסדרים מעל את פרוסות המלון‪,‬‬

     ‫מפזרים מעל קצת פטל‪ ,‬שקדים ומעטרים עםעלי נענע ‪.‬‬

‫‪23‬‬
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28