Page 22 - medorledor57
P. 22
פינת הטעמים של יהודית
סלט ניסואז
אופן ההכנה: מצרכים ל 4 :מנות
זמן ההכנה 40 :דקות
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהתרככו.
מצננים ,מקלפים ופורסים לפרוסות. זמן בישול :שעה
מבשלים את הביצים עד שהן קשות .מצננים ,מקלפים מצרכים:
ופורסים לפרוסות .
300גר' תפוחי אדמה קטנים
מרתיחים מים בסיר עם קצת מלח וחולטים בהם את 240גר' שעועית ירוקה עדינה קפואה
השעועית הירוקה במשך כ 7דקות .מצננים ושמים מעל
1פלפל ירוק פרוס לרצועות
קרח על מנת לשמור על הצבע הירוק .מצננים שוב . 1פלפל אדום פרוס לרצועות
שוטפים את החסה ומפרידים בין העלים .
מערבבים את חומרי הרוטב. 2בצלים אדומים פרוסים
2לבבות חסה
שמים בקערה את הפלפלים ,הבצל ,את פרוסות תפוחי
האדמה והשעועית הירוקה .שופכים מעל את הרוטב כך 12עגבניות שרי חתוכות לרבעים
2ביצים קשות
שיעטוף את הירקות .מערבבים.
15זיתים שחורים ו 15זיתים ירוקים פרוסים לטבעות
להגשה: פילטים של אנשובי
מניחים על כל צלחת כמה עלים של חסה ומעל ערימה
של הסלט הירקות .מניחים מעל כמה פרוסות של ביצים לרוטב:
2כפות חומץ בן יין ,כף חרדל 4 ,כפות שמן זית ,מלח ופלפל.
ומקשטים בזיתים ופילטים של אנשובי.
מגישים כשבצד קערה עם שאר הרוטב. 22