Page 22 - medorledor57
P. 22

‫פינת הטעמים של יהודית‬

                                                        ‫סלט ניסואז‬

                                    ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                        ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                    ‫זמן ההכנה‪ 40 :‬דקות‬
‫מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהתרככו‪.‬‬
                     ‫מצננים‪ ,‬מקלפים ופורסים לפרוסות‪.‬‬                                    ‫זמן בישול‪ :‬שעה‬

‫מבשלים את הביצים עד שהן קשות ‪ .‬מצננים‪ ,‬מקלפים‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
                                     ‫ופורסים לפרוסות ‪.‬‬
                                                                                    ‫‪ 300‬גר' תפוחי אדמה קטנים‬
‫מרתיחים מים בסיר עם קצת מלח וחולטים בהם את‬                                  ‫‪ 240‬גר' שעועית ירוקה עדינה קפואה‬
‫השעועית הירוקה במשך כ‪ 7‬דקות ‪.‬מצננים ושמים מעל‬
                                                                                     ‫‪ 1‬פלפל ירוק פרוס לרצועות‬
      ‫קרח על מנת לשמור על הצבע הירוק ‪.‬מצננים שוב ‪.‬‬                                  ‫‪ 1‬פלפל אדום פרוס לרצועות‬
               ‫שוטפים את החסה ומפרידים בין העלים ‪.‬‬
                            ‫מערבבים את חומרי הרוטב‪.‬‬                                    ‫‪ 2‬בצלים אדומים פרוסים‬
                                                                                                  ‫‪ 2‬לבבות חסה‬
‫שמים בקערה את הפלפלים‪ ,‬הבצל‪ ,‬את פרוסות תפוחי‬
‫האדמה והשעועית הירוקה‪ .‬שופכים מעל את הרוטב כך‬                                  ‫‪ 12‬עגבניות שרי חתוכות לרבעים‬
                                                                                                  ‫‪ 2‬ביצים קשות‬
                        ‫שיעטוף את הירקות ‪ .‬מערבבים‪.‬‬
                                                             ‫‪ 15‬זיתים שחורים ו‪ 15‬זיתים ירוקים פרוסים לטבעות‬
                                                ‫להגשה‪:‬‬                                       ‫פילטים של אנשובי‬
‫מניחים על כל צלחת כמה עלים של חסה ומעל ערימה‬
‫של הסלט הירקות ‪ .‬מניחים מעל כמה פרוסות של ביצים‬                                                          ‫לרוטב‪:‬‬
                                                        ‫‪ 2‬כפות חומץ בן יין‪ ,‬כף חרדל‪ 4 ,‬כפות שמן זית‪ ,‬מלח ופלפל‪.‬‬
                  ‫ומקשטים בזיתים ופילטים של אנשובי‪.‬‬
                 ‫מגישים כשבצד קערה עם שאר הרוטב‪.‬‬                                                                  ‫‪22‬‬
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27