Page 21 - medorledor57
P. 21
מגזין מדור לדור
אופן ההכנה: תבשיל רטטוי
מחממים שמן זית לטיגון חצי עמוק (בגובה כ 2-ס"מ) מצרכים ל 6 :מנות
ומטגנים בנפרד את הזוקיני ,החצילים והפלפלים עד מצרכים:
שמזהיבים .מסננים לניקוז השמן. 2זוקינים או קישואים חתוכים לקוביות עם הקליפה
בסיר אחר מחממים מעט שמן זית ומזהיבים קלות את 2חצילים עם הקליפה חתוכים לקוביות
הבצל .מוסיפים את הירקות המטוגנים .מערבבים.מוסיפים 2פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
את העגבניות ,הזיתים,השום,ממליחים ומפלפלים לפי הטעם 2בצלים אדומים קצוצים
.מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ 20-דקות .מדי 4שיני שום כתושות
פעם מערבבים ובודקים שעדיין יש נוזלים .אם חסר מוסיפים 25עגבניות שרי תמר חתוכות לחצי
100גר' זיתי קלמטה מגולענים
קצת מים. 1פלפל חריף קצוץ (לא הכרחי)
ניתן לאכול חם או קר. מלח ופלפל
עשבי פרובנס (רוזמרין ,תימין)
21
גיליון 57