Page 21 - medorledor57
P. 21

‫מגזין מדור לדור‬

                                    ‫אופן ההכנה‪:‬‬                ‫תבשיל רטטוי‬

       ‫מחממים שמן זית לטיגון חצי עמוק (בגובה כ‪ 2-‬ס"מ)‬                            ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫ומטגנים בנפרד את הזוקיני‪ ,‬החצילים והפלפלים עד‬                                                ‫מצרכים‪:‬‬

                         ‫שמזהיבים‪ .‬מסננים לניקוז השמן‪.‬‬    ‫‪ 2‬זוקינים או קישואים חתוכים לקוביות עם הקליפה‬
‫בסיר אחר מחממים מעט שמן זית ומזהיבים קלות את‬                         ‫‪ 2‬חצילים עם הקליפה חתוכים לקוביות‬
‫הבצל‪ .‬מוסיפים את הירקות המטוגנים‪ .‬מערבבים‪.‬מוסיפים‬                       ‫‪ 2‬פלפלים אדומים חתוכים לקוביות‬
‫את העגבניות‪ ,‬הזיתים‪,‬השום‪,‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‬                                ‫‪ 2‬בצלים אדומים קצוצים‬
‫‪.‬מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ‪ 20-‬דקות ‪ .‬מדי‬                                  ‫‪ 4‬שיני שום כתושות‬
‫פעם מערבבים ובודקים שעדיין יש נוזלים‪ .‬אם חסר מוסיפים‬                    ‫‪ 25‬עגבניות שרי תמר חתוכות לחצי‬
                                                                            ‫‪ 100‬גר' זיתי קלמטה מגולענים‬
                                              ‫קצת מים‪.‬‬                      ‫‪ 1‬פלפל חריף קצוץ (לא הכרחי)‬
                                    ‫ניתן לאכול חם או קר‪.‬‬                                      ‫מלח ופלפל‬
                                                                             ‫עשבי פרובנס (רוזמרין‪ ,‬תימין)‬
‫‪21‬‬
                                                                                                    ‫גיליון ‪57‬‬
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26